• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uroš Mišić ostaje u pritvoru

Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić, kome se ponovo sudi zbog napada na policajca, ostaje u pritvoru.

 Uroš Mišić ostaje u pritvoru  Izvor: MONDO

Okružni sud u Beogradu odbio je prijedlog da se Urošu Mišiću (21) ukine pritvor, s obzirom da je optužen za pokušaj ubistva žandarma Nebojše Trajkovića, na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, odigrane 2. decembra 2007.

Mišićev branilac Borivoje Borović predložio je da se njegovom branjeniku pritvor ukine i zamijeni nekom od novih mjera za obezbjeđenje prisustva okrivljenog tokom procesa predviđenih nedavno usvojenim izmenama Zakonika o krivičnom postupku, kao što je kućni pritvor ili elektronsko praćenje, ali je sud to odbio.

Mišić je skoro dvije godine u pritvoru, pošto je uhapšen dva dana poslije incidenta na stadionu Crvene zvezde, a prvom presudom koju je ukinuo Vrhovni sud bio je osuđen na 10 godina zatvora zbog napada na Trajkovića.

Na današnjem pretresu, sudsko vijeće na čelu sa sudijom Velimirom Lazovićem saslušalo je vještake medicinske struke koji su usmeno obrazložili svoje nalaze i mišljenja o Trakovićevom i Mišićevom zdravstvenom stanju.

Vještaci Dušan Dunjić i Alesandar Jovanović, odgovarajući na pitanja Mišićevog branioca Borovića, rekli su da prilikom viještačenja nisu koristili medicinsku dokumentaciju koja se odnosi na ranije Trajkovićeve povrede zadobijene tokom ratova u Bosni i Hercegovini i Kosovu i Metohiji, kao i njihove posljedice.

Dunjić koji je bio predsjednik komisije ljekara koja je prije godinu i po dana objavila vjestačenje Trajkovićevih povreda naveo je da "pregledom nisu konstatovane posljedice starih povreda".

Jovanović, koji je viještačio psihičko stanje Trajkovića naveo je da su kod njega konstatovane akutne posttraumatske posljedice, koje se odnose na nedavni događaj, a ne na ratne okolnosti.

On je precizirao da bi u slučaju ratnih posljedica ljekari sa Vojno-medicinske akademije, koji su liječili Trajkovića od posledica napada na stadionu Crvene zvezde", konstatovali "pogoršanje postraumatskog stresa", a ne "akutni posttraumatski stres".

Jovanović, pak, nije mogao da odgovori na pitanje Mišićevog branioca za koji događaj bi mogli da se vežu Trajkovićevi košmari u kojima sanja mrtve krave, navodeći da takvi snovi nisu tipični ni za pretrpljene ratne traume, niti bi mogli da se vežu za konkretan događaj (koji se Mišiću stavlja na teret).

Vještak Branko Mandić koji je vještačio Mišićevo psihičko stanje, rekao je da Mišić tokom svog života nije ispoljio sklonost ka asocijalnom i kriminalnom ponašanju i da se još nalazi u periodu adolescencije.

U tom periodu kod mladih osoba, kao što je Mišić, još uvijek nije završen period razvoja, rekao je Mandić i dodao da je njegovo emotivno stanje u oscilacijama.

Na idućem pretresu, koji je zakazan za 6. novembar trebalo bi da bude odgledan policijski snimak divljanja navijača na sjevernoj tribini, kada se dogodio incident u kojem je nastradao Trajković.

Planirano je i saslušanje Trajkovića, koji se trenutno nalazi na rehabilitaciji, kako bi poslije gledanja snimka posvjedočio o dešavanjima na sjevernoj tribini.

Mišić je optužen da je na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, odigrane 2. decembra 2007. godine, pokušao da ubije Trajkovića tako što je upaljenu baklju pokušao da mu ugura u usta.

Prvu presudu, kojom je Mišić bio osuđen na 10 godina zatvora, Vrhovni sud Srbije je ukinuo i naložio ponovno suđenje.

Na novom suđenju, prema uputstvu Vrhovnog suda, Okružni sud bi trebalo da utvrdi da li je navijač Crvene zvezde htio da upaljenu baklju ugura u usta Trajkoviću, i onda izvuče zaključke o pokušaju ubistva za koji se tereti.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC