• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter, Inter ori se Milanom, Miha pod pritiskom!

Autor mondo.rs

Sjajan milanski derbi pripao je nerazurima, koji su rosonerima naneli drugi poraz u tri kola. Pogledajte kako.

Prvi Srbin, i uopšte čovek s ovih prostora, učesnik "Derbija dela Madonina" u svojstvu trenera - pretrpeo je poraz!

I ne samo to, posle dva poraza u prva tri kola Serije A, trener Milana Siniša Mihajlović biće pod velikim pritiskom prethodnih dana. Jer, život u Milanu određuju dve stvari - ko će osvojiti "skudeto" i, pre toga, ko će dobiti gradski derbi.

Prvi ove sezone, a 184. prvenstveni u istoriji, dobio je Mihajlovićev prijatelj Roberto Manćini, čiji je tim iskoristio jednu veliku taktičku grešku "rosonera", početkom drugog poluvremena. Tada je strelac bio Fredi Gvarin, zbog čega je Miha posegao za tajnim oružjem i poslao na teren Marija Balotelija, ali je ovaj stigao samo do stative u finišu odličnog meča.

Inter - Milan 1:0 (0:0).

Strelac, Gvarin u 58. minutu za 69. pobedu Intera nad Milanom, koji ostaje na 61.

Nerazuri su jedini u "kalču" osvojili svih devet bodova u prva tri kola, i od večeras imaju šest više od Milana i osam više od šampiona Juventusa.

Na poluvremenu - uobičajenih 0:0 kada igraju Inter i Milan u poslednje vreme, ali ne zato što se igralo ružno, dekadentno i defanzivno, već zato što su Mauro Ikardi i Luiz Adrijano bili izuzetno dekoncentrisani u završnici.

Ali, kada nisu oni zaduženi za završnicu uspeli da pogode mrežu, jeste onaj zadužen delom za destrukciju, delom za kreaciju.

Fantastičnim golom u prvom poluvremenu lošeg Fredija Guarina, u trenutku kada je Milan umalo oduzeo Interu loptu na 20 metara od gola Samira Handanovića, nerazuri su poveli u jednom od najvećih gradskih derbija na svetu.

Zanimljivo, begu Guarina, koji je počeo na sredini terena, prethodio je žestok presing Milanista, koji su umalo oduzeli loptu Žofriju Kondogbiji i Handanoviću u kaznenom prostoru, a nakon što je Gari Medel pasom na desni bok ka Davideu Santonu razrešio ovu paničnu situaciju, usledio je gol na drugoj strani.

Odmah potom, u igru je ušao bivši igrač Intera, Mario Baloteli, a atmosfera na Meaci popela se do tačke ključanja. Ispostavilo se da je večeras, Balo bio jedini čovek koji je mogao da naudi odbrani Intera, u kojoj nije bilo povređenog Mirande, ali u kojoj je briljirao debitant Muriljo, uz asistenciju borbenog Medela, često korišćenog kao veziste, a zapravo pravog, ozbiljnog štopera.

Ispostaviće se da će, u trenutku kada je prgavi Felipe Melo bio van igre zbog ukazivanja pomoći, Baloteli umalo iskoristiti tu jednu pukotinu koja se ukazala na polovini Intera, ali je samo uzdrmao okvir gola i nerve kompletnog stanovništva "Grada mode".



PROČITAJTE SVE REZULTATE I TABELU POSLE DANAŠNJIH UTAKMICA

Inter i Milan, predvođeni prijateljima i bivšim saigračima iz Lacija, Robertom Manćinijem i Sinišom Mihajlovićem, igrali su 184. prvenstveni derbi već u 3. kolu Serije A, nakon što su Interisti dobili obe utakmice na otvaranju, a rosoneri jednu.

Manćini je žestokim presingom napao Mihajlovića od prvog minuta, inače bivši selektor Srbije prvi je čovek sa ovih prostora koji učestvuje u Derbiju dela Madonina kao šef struke jednog od dva milanska giganta, ali je taj presing – usled grešaka pojedinaca – mogao da se pretvori u rano vođstvo uslovno rečeno gostiju.

INTER: Handanović – Santon, Medel, Muriljo, Žezus – Melo, Guarin, Kondogbija – Perišić, Jovetić – Ikardi.

MILAN: Lopez – Abate, Zapata, Romanjoli, De Šiljo – Kučka, Montolivo, Bonaventura – Honda – Baka, Adrijano.

Posle očajnog poteza debitanta u derbijima, štopera Murilja, već u 3. minutu, Adrijano je izašao sam pred Samira Handanovića, na idealan pas još jednog debitanta, Karlosa Bake, ali se nije snašao. Tačnije Slovenac se proslavio i omogućio ko zna kom debitantu na terenu, Stevanu Jovetiću, da na drugoj strani povede napad koji je završen njegovim snažnim udarcem – tik pored gola!

Jovetić, nova desetka Intera, postigao je sva tri pogotka u prethodne dve pobede ekipe u Seriji A.

On je igrao maestralno u prvom poluvremenu i jedini imao rešenja za pas u poslednjoj trećini terena, ali je nesigurnost trojke iza njegovih leđa – debitant Felipe Melo, debitant Žofri Kondogbija i Fredi Gvarin – dovela do nove šanse za Adrijana i nove loše reakcije – oklevavši previše na pas Bake, Adrijano je pozvao Murilja da ukliza i izblokira njegov udarac u 7. minutu.

Deset minuta kasnije Adrijano je utrčao u prostor iza leđa presporog Garija Medela, ali je Žuan Žezus požrtvovanim klizećim startom sprećio Brazilca i da u trećoj prilici ugrozi Handanovića.

To je bilo to od Milanista u prvih 45 minuta, koji su potom uglavnom branili svoj gol, a nakon što je Guarin predugo čekao da opali na pas debitanta Ivana Perišića u 26. minutu i Jovetić tukao levom pored gola u 40. minutu, Inter je propustio šansu utakmice.



Kapiten tima, do tada potpuno nevidljivi, Mauro Ikardi našao se oči u oči sa Dijegom Lopezom, posle nestvarnog dodavanja Jovetića "kroz šumu nogu" igrača dva kluba, ali se Argentinac "zaledio" i obrukao – mlako, levom, pogodio je Španca na golu Milana, iako je u sezonu 2015/16 ušao sa titulom "kapokanonjeri", tj. u svojstvu najboljeg strelca "kalča" prethodne sezone.

Drugo poluvreme počelo je greškom Lopeza, koji je pod pritiskom Ikardija dodao loptu u noge Jovetiću, ali je Crnogorac previše komplikovao i nije uspeo da pogodi praznu mrežu, jer je bio izblokiran.

To je bio samo uvod u pravi delirijum među brojnijim navijačima Intera, kada je Guarin "otvorio" Lopeza i kaznio nedovoljno odgovoran prasing igrača Milana, čiji su napadači bili "gore", brzi i oštri, ali ne i vezisti, pa je zamisao "pukla" u pravom smislu te reči.

Vođstvo Intera bio je uvod u prve izmene: Mihajlović je uveo Balotelija umesto Bake, a Manćini morao da uvede Aleksa Telješa umesto povređenog Žezusa. Sve se to odigralo između 65. i 70. minuta, a Milan je na terenu polako počeo da se približava Handanoviću, ali je Lopez obrisao znoj sa čela prvi!

Jer, na sjajan prodor Santona po desnoj strani, Ikardi je hrabro glavom krenuo u pad i "dvoboj" sa kopačkom Injacija Abatea, ali je sa pet metara nesrećno prebacio prečku. Nova šansa - još dve promene! Jovetića je zamenio Rodrigo Palasio, a debitanta Juraja Kučku odmenio je Andrea Poli.

Posle 20 minuta na terenu, i to dobrih 20 minuta, "Super Mario" je podsetio da je veliki majstor fudbala i da s loptom može svašta, ali i da može svašta s glavom. Baloteli se namestio sa oko 20 metara, pogledao, "nategao" i - pogodio stativu!

Fantastično je morao da reaguje Handanović u 82. minutu da bi bombu Balotelija iz slobodnog udarca, koja je pravolinijski krenula ka daljoj stativi slovenačkog golmana, izbacio u korner. Jednom stativa, jednom Handanović, sprečili su Balotelija da donese izjednačenje rosonerima udarcima sa distance, međutim sama ta dva pokušaja bila su potvrda da je za 25 minuta u igri uradio više nego Adrijano i Baka zajedno večeras.

Baloteli na kraju, nije uspeo. Ni Fiorentini na otvaranju (2:0), ni Interu večeras (1:0), Milan nije dao gol. Pritisak se pojačava na bivšeg igrača i asistenta trenera Intera, sada šefa struke Milana, Mihajlovića.

Inter trenutno ima 68 pobeda, naspram Milanovih 61, uz 54 remija. Od odlaska Žozea Murinja, koji je imao 3-0-1 u Seriji A protiv Milana, rosoneri su dobili oba derbija u sezoni 2010/11 i od tada pobedili samo još jednom, tako da je skor u poslednje četiri sezone: 4-3-1 za "nerazure".

To verovatno znate, Inter i Milan imaju po 18 osvojenih "skudeta".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC