• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Veleža vjeruju u opstanak (FOTO)

Autor Anadolija

Rođeni, rođeni"… "Igrajte srcem", "Ginite na terenu”, "Mi smo uz vas i u dobru i u zlu”, neki su od povika koji su se orili pred popodnevni trening Veleža na stadionu u Vrapčićima.

  Rođeni, rođeni"… "Igrajte srcem", "Ginite na terenu”, "Mi smo uz vas i u dobru i u zlu”, neki su od povika koji su se orili pred popodnevni trening Veleža na stadionu u Vrapčićima.

Kao znak podrške voljenom klubu koji se nalazi u nezavidnoj situaciji, u organizaciji Kluba navijača Red Army u četvrtak je na trening Veleža došlo više od 600 navijača odlučnih da strasnim navijanjem pokažu da žive za uspjeh svoga tima.

Kapiten Veleža Darko Miletić se zahvalio navijačima na podršci, kazavši kako mu je želja, kao i cijeloj ekipi, opravdati povjerenje i u subotu se zahvaliti pobjedom nad Olimpicom, te tako otvoriti niz dobrih rezultata koji bi Veleža sa dna ljestvice vratili barem u sredinu.

"Svi smo u problemima, svi smo u istom košu i mi i Uprava i navijači. Drago mi je da su oni prepoznali tu situaciju i nadam se da ćemo u subotu protiv Olimpica imati ovakvu, a nadam se još i bolju podršku. Kada bi se napunio stadion, to bi stvarno bila idealna situacija da probamo da se pobjedom odužimo navijačima. Za samopouzdanje cijele ekipe to bi jako puno značilo", kazao je Miletić.

On dodaje kako vjeruje da je to moguće ostvariti, a nada se da će dolazak novog trenera Dragana Kanatralovskog iz Makedonije donijeti novu energiju u tim.

Iako je novi trener Veleža zbog prometne gužve kasnio na današnji trening, već je radio analize kako svojih igrača, tako i njihovih protivnika, te razrađivao taktiku, a aktivan rad već sutra slijedi na terenu.

"Meni je zadovoljstvo i čast da sam izabran za trenera Veleža, jer vrlo dobro znam tko je i što je Velež i što je značio. Međutim, moram da kažem da je situacija trenutno jako teška. Sigurno ne bi dolazio, samo onako da šetam i putujem, ukoliko ne bi bio siguran da se može mnogo toga popraviti", kazao je Kanatlarovski po dolasku u Mostar.

Iako je jako malo vremena za popraviti stanje u Veležu zasukat će rukave sa čitavom Upravom i početi raditi punom parom. Kanatlarovski je do sada uglavnom uspješno vodio klubove od samog početka sezone, ali kaže da ima iskustva sa sličnom situacijom. Spartak Subotica je klub koji se nalazio u sličnom položaju kao Velež sada, ali nakon što je preuzeo ekipu, rezultati su u kratkom vremenu bili izvanredni.

 "Skoro 20 godina radim kao trener i nadam se da će moje iskustvo doprinijeti da se situacija promijeni kod igrača. Zahtijevam puno rada i discipline i kad izađu na teren da svi daju svoj maksimum", rekao je novi Veležov trener.

Gledao je ekipu protiv Širokog Brijega i o momčadi se dosta informirao, tako da već zna na što treba obratiti pažnju.

"Znam gdje dolazim, zašto dolazim, i zbog čega sam došao, a financije sigurno nisu u pitanju. Glavni razlog se zove Velež. Meni je žao što svi mi mnogo više cijenimo i volimo Velež od ljudi ovdje. Jer, svi znamo kakve je sve generacije igrača iznjedrio Velež i šta je predstavljao u bivšoj Jugoslaviji. Sada se možda uspavalo, živeći u prošlosti i zaboravilo na sadašnjost. Međutim, treba se osvrnuti na sadašnjost da bi izvukli i znali tačno šta Velež predstavlja i šta treba biti. Igrači moraju shvatiti da je na njima, da rade i da igraju i da se do maksimuma bore za ovaj klub", istakao je Kanatralovski.

Velež je trenutno na posljednjem, 16. mjestu Premijer lige BiH, a ove sezone čak šest klubova napušta elitni rang bh. nogometa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC