• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Želim da poletimo iz Beograda

Selektor Radomir Antić pročitao je spisak fudbalera koji će napasti Rumune i Litvance i na njemu je ponovo ime Marka Pantelića.

 Antić: Želim da poletimo iz Beograda Izvor: MONDO

Riječ "istorijski" izbrisana je iz vokabulara pred duel sa Rumunima, a istina je da taj susret 10. oktobra na "Marakani" ni počemu nije manje važan od "istorijskog" sa Francuzima, 9. septembra (1:1).

Štaviše...

Ali, nespretno i u afektu najavljen meč sa Francuskom, u kojem je Srbija mogla da obezbjedi direktan plasman na SP 2010. godine, ali nije, ostaće zapisan samo u statističkoj istoriji, malo važan, ukoliko u subotu "orlovi" pobijede Rumune i ostvare nešto zaista istorijski, a to je prvi plasman na Mondijal po imenom - Srbija!

Da bi se direktan plasman sa čela Grupe 7 ostvario "iz druge", selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je spisak sa samo jednom izmjenom u odnosu na onaj saopšten 28. avgusta, uoči duela sa "pijetlovima": na njemu nema suspendovanog Danka Lazovića, a ponovo se nalazi ime Marka Pantelića.

Panta je bio izostavljen za meč sa Francuskom, jer je kompletno ljeto proveo trenirajući individualno i sa fudbalerima Crvene zvezde, u potrazi za angažmanom, a u međuvremenu potpisao je za Ajaks, počeo da igra i trese mreže i to je bio sasvim dovoljan razlog da ga selektor ponovo upiše.

Lazovićevog imena neće biti ni za (nadamo se rekreativni) meč sa Litvanijom u Marjempolu 14. oktobra, jer je zbog isključenja u meču sa Francuskom od FIFA dobio suspenziju sa dva meča, plus još dva uslovno.

GOLMANI: Vladimir Stojković, Vladimir Dišljenković, Bojan Isailović;

ODBRANA: Branislav Ivanović, Antonio Rukavina, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Ivica Dragutinović, Ivan Obradović, Aleksandar Kolarov;

SREDINA: Dejan Stanković, Gojko Kačar, Nenad Milijaš, Zdravko Kuzmanović, Radosav Petrović, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Miloš Ninković, Milan Jovanović;

NAPAD: Nikola Žigić, Marko Pantelić, Marko Milinković.


"I dalje zavisimo samo od sebe i to je jako bitno", rekao je Antić u petak tokom čitanja spiska.

"Ipak, poštujemo Rumune, nedavno su dobili novog, mladog selektora i on je ekipi vratio kompaktnost", oprezan je Antić, koji se uvjerio da naše komšije djeluju mnogo više kao tim u odnosu na 28. mart ove godine, kada smo ih sa 3:2 pobjedili u Konstanci i praktično odškrinuli vrata Mondijala.

Sada je ostalo samo da zakoračimo, ali ekipa Razvana Lučeskua, rasterećena bilo kakve rezultatske obaveze sa svega devet bodova u odnosu na naših 19, biće sve osim sparing partnera.

"Gledao sam ih u Parizu protiv Francuske (1:1) i vidio tim koji igra agresivan fudbal. Pored toga, Rumuni imaju zvijezde kakvi su Adrijan Mutu, Kristijan Kivu, golman Danut Koman...", nabrajao je Antić odakle sve Srbiji može da prijeti opasnost.

Ni ovo saopštavanje spiska nije prošlo bez pitanja u stilu: "A, zašto on?" Jedno se odonosilo i na mladog defanzivnog vezistu Partizana Radosava Petrovića, koji je bio tu i pred meč sa Francuskom.

"Petrović je igrač koji ima parspektivu i kojem će, vjerujem, prijati druženje sa ostalim reprezentativcima", kratko je prokomentarisao Antić i dodao:

"Još ranije sam u Petrovića uložio povjerenje i autoritet i ubijeđen sam da će on to vratiti na pravi način".

Pored: "A, zašto on?", bilo je i jedno: "A, zašto ne on?" Odnosilo se na desnog beka Crvene zvezde Pavla Ninkova.

"Posljednje utakmice u kvalifikacionom ciklusu, kada se direktno odlučuje o tome da li ćemo ići na SP ili ne, nije vrijeme kada se uvode novine i kada se improvizuje", rekao je Antić, ali to nije značilo da on ne primjećuje kako Ninkov igra ove sezone.

"Zaista kvalitetno... Vjerujte da ga pratimo".

Na prvi pogled, Srbija iz meča u meč u koloni "napad" ima samo tri imena, ali to ne znači da ima i tri napadača...

"Mi imamo igrače u veznom redu, koji mogu mnogo toga dobrog da urade u napadu", obrazložio je selektor.

Selektor je pokušavao da priču preusmjeri na ono zaista važno, a to je podatak da, ako se uzme da će Francuska pobijediti i Austriju i Farska Ostrva kod kuće, Srbiji prvo mjesto garantuje jedna pobjeda. Antić sanja da to bude baš ova protiv Rumuna, jer...

"Velika mi je želja da u Južnu Afriku otputujemo iz Beograda", priznao je Antić i otkrio šta mu je još na srcu...

"Priželjkujem da ono što se dogodilo sa navijačem iz Francuske, pošaljemo u svet lijepu sliku o Srbiji sa utakmice protiv Rumunije", rekao je Antić, koji je ponosan zbog vijesti da je već 1. oktobra saopšteno da je stadion rasprodat.

Reprezentacija Srbije okupiće se u ponedjeljak u Kovilovu i početi pripreme za prvi od dva preostala meča.

Srbija - Rumunija, subota 10. oktobar, 20.30, stadion Crvene zvezde.

1. Srbija 8 6 1 1 - 19
2. Francuska 8 4 3 1 - 15
3. Austrija 8 3 2 3 - 11
4. Litvanija 8 3 0 5 - 9
5. Rumunija 8 2 3 3 - 9
6. F. Ostrva 8 1 1 6 - 4

10. oktobar: Srbija - Rumunija, Francuska - Farska Ostrva, Austrija - Litvanija.

14. oktobar: Litvanija - Srbija, Francuska - Austrija, Rumunija - Farska Ostrva.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC