• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Nedisciplina i neodgovornost...

"To su stvari, koje dijele velike i male ekipe", kaže još "vruće glave" trener Partizana Goran Stevanović.

 PARTIZAN: Nedisciplina i neodgovornost... Izvor: MONDO

Nedisciplina i neodogovornost... Dva razloga za poraz od posljednjeg šampiona Lige UEFA Šahtjora u Donjecku (1:4), prema mišljenju trenera Partizana Gorana Stevanovića.

Partizan je u 2. kolu Grupe J Lige Evrope (eks Liga UEFA) doživio rezultatski ubjedljiv poraz, ali više od toga, poražavajuće je djelovalo (bezuspješno) nastojanje fudbalera šampiona Srbije da se organizuju, postave, odbrane u trenucima kada bi Šahtjorovi Brazilci uzeli loptu.

Stevanović na momente anarhijski pristup igri na Donbas Areni razumije kao posljedicu...

"Nedostatka discipline i odgovornosti. To su stvari, koje dijele velike i male ekipe", oštar je bio Stevanović, koji je jasno svrstao svoju ekipu u rang onih manjih kada je konkurencija u Ligi Evrope u pitanju.


"Znali smo gdje dolazimo, pričali o tome i ulogu favorita zasluženo prepustili Šahtjoru. Jedino što mi je krivo je način na koji smo primili golove. Jedna od stvari na koju sam najviše upozoravao je gubljenje lopte na našoj polovini netačnim pasovima onda kada mi kontrolišemo loptu, kada mi donosimo odluku u napadu", rekao je Stevanović.

Partizan je na utakmici u Donjecku primio golove uglavnom poslije grešaka svojih igrača, a Stevanović je najavio da će sigurno promjeniti sastav za naredne mečeve.

"Bili smo strpljivi, pričali, pokušavali u hodu da ispravimo neke stvari, analiziraćemo dalje, ali moraćemo nešto da mijenjamo. Ima igrača koji čekaju svoju šansu i onih koji su imali priliku da pokažu želju, volju, htjenje. Još mi je 'vruća glava', mogao bih da kažem nešto zbog čega bih se kajao. Možda je ovaj rezultat realan", rekao je on.


Na pitanje novinara da li je zadovoljan zalaganjem igrača trener crno-bijelih rekao je da pojedinci nisu pružili maksimum, ali da ipak vjeruje da su želeli.

"Poznajem ekipu, dobro znam ko je u kakvoj formi, ko je bio povrijeđen. Imali smo zgusnut kalendar, četiri utakmice za deset dana, a sad je došla i ova peta. Isti igrači iznose teret tih utakmica, u trkačkom smislu, ali kad oni padnu, drugi koji nisu dovoljno spremni ne mogu to da nadoknade i tada ulazimo u problem", rekao je Stevanović.

On je dodao i da je i pored početne treme na početku utakmice protiv Šahtjora golman Aleksandar Radosavljević "korektno obavio posao" i da mu treba pružiti šansu. Partizan je imao nekoliko prilika prije jedinog gola Adema Ljajića u 84. minutu, ali su fudbaleri beogradske ekipe loše rješavali te situacije.

"Šanse su imali (Lamin) Dijara i (Ljubomir) Fejsa, ali problem je u neodgovornosti u duel igri, ostavljanju igrača i praćenju lopte. Nedostatak odgovornosti i discipline nam se ponavlja dugo vremena. Na tome moramo da radimo dok se ne shvati problem. Moguće je da je bilo nedostatka komunikacije, ima tu i fizicke spreme, svega pomalo", rekao je Stevanović.


On je dodao da ima rješenja i da ne treba ništa raditi na silu da bi se nešto promijenilo.

"Ne treba sjeći preko kolena, ima tu i pozitivnih stvari, ali njih ćemo ostaviti za nas, nije mi cilj da tražim alibi, ali u ovom trenutku odigrali smo najbolje, međutim, to nije dovoljno za rezultat u Evropi", dodao je trener Partizana.

Stevanović je rekao da ekipa mora da se posveti takmičenju u prvenstvu i da će u narednim utakmicama pokušati da osvoji neki bod u Ligi Evropa, kao bi popravila utisak.

"Još smo u nekom zakašnjenju za Evropom. Moramo da se bavimo realnošću, da ne izgubimo korak u prvenstvu, titula je važna za klub. Nedostatak koncentracije i discipline se ne prašta u Evropi. Kod nas se to oprosti i prođe, ali u ozbiljnim evropskim takmičenja se itekako kažnjava", zaključio je Stevanović.

(agencije/MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC