• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Bitke za Krajinu i Mostar!

Predstojećeg vikenda na programu je 9. kolo Premijer lige BiH, a najinteresantnije će biti na krajiškom, odnosno mostarskom derbiju.

 PREMIJER BiH: Bitke za Krajinu i Mostar! Izvor: MONDO

Lider šampionata banjalučki Borac putuje na noge novajliji u eliti Rudaru s uvjerenjem da će u Prijedoru nastaviti seriju bez poraza.

"Odlazimo u Prijedor s namjerom da se nadigravamo i pokušaćemo da ne izgubimo meč. Ukoliko budemo dobili priliku da osvojimo cijeli plijen, sigurno je nećemo ispustiti", rekao je Stojan Malbašić, koji u odsustvu prvog trenera Velimira Stojnića predvodi crveno-plave.

Za razliku od meča u Kupu BiH sa Širokim Brijegom (2:0), Borac bi trebao da nastupi u jačem sastavu.

"U ekipu se vraćaju Oliver Jandrić i Nemanja Bilbija. Jandrić će nastupiti od prvog minuta, dok će Nemanja najvjerovatnije početi s klupe",
dodao je Malbašić, koji ni u ovom duelu neće moći računati na povrijeđene Darka Ljubojevića, Sinišu Gagulu i Duška Sakana.

Rudar sa druge strane, osokoljen trijumfom u Gornjem Vakufu/Uskoplju u Kupu BiH (1:2) pokušaće da zaustavi sjajni niz Banjalučana od sedam pobjeda i remija.

Golgeter Prijedorčana Saša Stjepić obećao je žestoku borbu.

"Naš cilj je da nanesemo Borcu prvi poraz, ali biće izuzetno teško. Međutim, vidjeli smo da možemo igrati ravnopravno sa svim ekipa iz Premijer lige, pa zašto to ne bi demonstrirali i u duelu s liderom".

Žestoko će takođe biti Pod Bijelim brijegom, gdje na noge Zrinjskom dolazi gradski rival Velež, koji je drugoplasirani tim Premijer lige BiH.

Za razliku od prijašnjih, ovaj susret biće istinski derbi, jer se i "rođeni" i "plemići" nalaze pri vrhu tabele što ranijih godina nije bilo slučaj. Takođe, mečevi dva tima često su bili obilježeni navijačkim neredima.

Trener Veleža Abdulah Ibraković najavio je da će njegov tim biti zadovoljan i sa remijem.

"Svjesni smo da je Zrinjski podigao formu, znamo njihov kvalitet, ali i njihove mane i nadamo se da ćemo doći do povoljnog rezultata. To je sve osim poraza", rekao je Ibraković.

Pored borbe za Krajinu i Mostar, jako zanimljivo biće i u susretima između Širokog i Sarajeva, te Željezničara i Slobode.

Parovi 9. kola Premijer lige BiH (15.30 h)

LEOTAR - TRAVNIK
ČELIK - LAKTAŠI
RUDAR - BORAC
ZVIJEZDA - OLIMPIK
ŽELJEZNIČAR - SLOBODA (18.30 h)

U nedelju (15. 30 h):

ŠIROKI BRIJEG - SARAJEVO
ZRINJSKI - VELEŽ
SLAVIJA - MODRIČA

Tabela: Borac 22, Velež 17, Široki Brijeg 16, Zrinjski 12, Leotar 12, Modriča 11, Olimpik 11, Željezničar 10,, Sloboda 10, Travnik 9, Rudar 8, Sarajevo (-1) 11, Laktaši 8, Zvijezda 7, Slavija 6, Čelik 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC