• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bandić: Navijači Dinama osramotili Hrvatsku

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić poslije incidenata u Temišvaru nazvao navijače Dinama divljacima i vandalima i pozvao državu da učini nešto.

 Bandić: Navijači Dinama osramotili Hrvatsku Izvor: MONDO

Navijači Dinama su divljaci koji su osramotili Hrvatsku, izjavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

On je reagovao na događaje od četvrtka u rumunskom gradu Temišvaru, gdje su se Bed Blu Bojsi sukobili sa domaćim navijačima, napali potpredsjednika Dinama Zdravka Mamića i nakon utakmice vrijeđali Dinamove igrače - iako su pobijedili rezultatom 3:0!?

Bandić je u petak razgovarao sa čelnicima zagrebačke policijske uprave, sa kojima se dogovarao o formiranju Vijeća za prevenciju kriminaliteta.

Na opasku novinara da on poslije svake Dinamove utakmice u Evropi mora da se izvinjava gradonačelnicima raznih gradova u kojima je prvak Hrvatske gostovao, Bandić je navijače Dinama nazvao divljacima i vandalima, dodavši da oni nisu pravi navijači već sramote Zagreb i Hrvatsku.

"Hrvatska sa svojim pravnim sistemom, odlukama i zakonima mora tome stati na kraj", rekao je Bandić, ističući da ono što je Margaret Tačer uradila sa britanskim huliganima mora biti cilj i Hrvatskoj.

"Jeste li vidjeli kako je sada u Londonu, kada se igra nogomet, kao u pozorištu. To ćemo i mi dočekati uskoro, ali vlada mora povući prvi potez, jer su gradske vlasti nemoćne, osim da apeluju i osuđuju".

"Na trgu na kojem je Čaušesku pobio 1.214 ljudi, danas se ide sa pijetetom, uz sjećanje na te žrtve. Divljaci iz Zagreba i Hrvatske su rasturili taj trg, što je sramota", rekao je Bandić, koji je ujedno počasni predsjednik Dinama.

Nakon nereda na stadionu i po centru grada, rumunska policija je uhapsila 131 navijača Dinama, od kojih su dvojica bila povrijeđena.

"Dinamovci" su se prije meča obračunavali sa domaćim navijačima, a na njih su nasrnuli i na stadionu.

Mamića su u centru grada vrijeđali i gađali flašama, a nakon meča su igračima, koji su odbili da dođu pod njihovu tribinu, vikali: "J... vas Mamić", dok je domaća publika aplaudirala fudbalerima Dinama.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC