• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Stepi otišao, Mrđi laknulo...

Het-trikom u mreži Borčanaca, kapiten Vojvodine je vratio ekipu na pobjednički kolosek. Upisao se i Aleksić. Čuka u kanalu.

 JSL: Stepi otišao, Mrđi laknulo... Izvor: MONDO

Dvadeset četiri časa poslije odlaska trenera Dragoslava Stepanovića sa kojim se nije baš najbolje razumio u posljednje vrijeme, kapiten Vojvodine Dragan Mrđa postigao je het-trik protiv BSK Borče i donio prvu pobjedu svom timu poslije tri posna kola.

U meču 7. kola Jelen Superlige, Novosađani su golovima probuđenog strijelca završili sa serijom loših rezultata u prvenstvu (remi sa Smederevom, porazi od Partizana i Crvene zvezde) i pokazali da je šok-terapija uspjela.

Na stadionu OFK Beograda: BSK Borča - Vojvodina 0:4 (0:2).

Sa tri pogotka u mreži Nemanje Džodža, Mrđa je prekinuo post na prvenstvenim utakmicama, u koji je upao još 29. avgusta, kada je u 3. kolu protiv Čukaričkog (1:3) postigao prvi gol na meču. Prije toga, Mrđa je bio strijelac jedinog pogotka za "lale" protiv Metalca.

Na kraju, lijepim pogotkom iz polu-voleja "upisao se" i Danijel Aleksić, koji je takođe vodio svoj rat sa Stepanovićem ove sezone.

Prvi gol Mrđa je postigao poslije velike gužve u šesnaestercu Borčanaca, drugi sa bijele tačke, nakon što je Džodžo srušio Dušana Tadića u duelu "1 na 1", a treći poslije pravog poklona defanzivne linije BSK-a, kada mu je lopta došla u posjed na 16 metara od gola, a gol bio potpuno prazan...

Mrđa sada, sa pet pogodaka, dijeli prvo mjesto liste strijelaca sa centarforom Crvene zvezde Dejanom Lekićem, a jedan manje ima Lamin Dijara. I Lekić i Dijara imaju priliku da "odgovore" rivalu iz Vojvodine, prvi u subotu od 18.30 kada Zvezda igra sa OFK Beogradom, a drugi u nedjelju (15.00), kada Partizan gostuje u Subotici.

Četiri gola postigli su i vezisti Vojvodine i Napretka, Dušan Tadić i Branislav Punoševac, a pogotkom u mreži Napretka u ovom kolu, napadač Javora Miloš Trifunović im se pridružio.

Poslije sporazumnog i prijateljskog raskida ugovora sa Stepanovićem, koji je Mrđu dobro "isprozivao" prije nedjelju dana na pres konferenciji poslije poraza od Zvezde u Novom Sadu, ekipu Vojvodine vodio je pomoćni trener Zlatibor Zagorčić.

On nije gotovo ništa mijenjao u formaciji tima, opet su Danijel Aleksić i Mihail Kucišvili bili na klupi, ali je zabilježio pobjedu protiv debitanta u ligi, što je najbitnije. Ipak, iz Novog Sada stižu informacije da će rukovodstvo dobro izvagati kome će ponuditi saradnju tokom dvonedeljne pauze u prvenstvu zbog kvalifikacija za SP 2010. godine.

Metalac iz Gornjeg Milanovca zabilježio je drugu pobjedu u sedam kola, ponovo zahvaljujući bivšem fudbaleru Crvene zvezde, Betoligaru Misdongardu.

Napadač iz Čada bio je jedini strijelac na "Čika Dači" u subotu popodne, gde je gostovao Borac iz Čačka - 1:0. Misdongard je u 5. kolu postigao oba gola u pobjedi Metalca nad OFK Beogradom (2:1), a ovog puta nanio je drugi minimalan poraz čačanskim "zebrama".

Fudbaleri Borca su u Kragujevac doputovali pomalo zbunjeni ostavkom trenera Žarka Đurića, poslije neuspjeha u prošlom kolu kod kuće u duelu sa Napretkom (0:1). Ekipu je vodio Branko Božović, ali nije uspio da spriječi četvrti poraz Borca u sedam kola, uz jedan remi, iako je njegov tim u finišu meča sa komšijama iz Gornjeg Milanovca bio potpuno dominantan.

Nijedan fudbaler Metalca, osim Misdongarda nije uspio da pogodi mrežu rivala ove sezone.

Čukarički je i poslije sedmog kola bez pobjede u prvenstvu, tačnije jedini bod do sada Brđani su osvojili protiv šampiona, Partizana. Ovog vikenda glatko su poraženi u Jagodini, gdje su dva evro-gola postigli vezisti Srđan Novković u 11. i Bojan Beljić u 90. minutu - 2:0.

Prvi je odapeo bombu sa 23 metra, a drugi lobovao Janoševića sa 30 metara... U međuvremenu Perica Ognjenović je pogodio stativu na raskvašenom terenu u Jagodini.

U lokalnom derbiju imeđu smederevskog i požarevačkog superligaša, bilo je 0:0. Fudbaleri Smedereva napadali su gol Mladog radnika, pogodili prečku, ali na kraju morali da im predaju bod u ruke, sa kojim rival ostaje bolje plasirani tim na tabeli.

Sve što se vrijedno pomena po pljusku u Kruševcu događalo, dogodilo se za 180 sekundi. Javor je poveo preko Trifunovića u 67. minutu, ali je to u 69. poništio evro-golom mladi Šapčanin Dušan Martinović prvim golom u prvenstvu: Napredak - Javor 1:1.

Ovo je četvrti remi Napretka ove sezone, a treći Javora.

Svi mečevi Jelen Superlige počeli su minutom ćutanja zbog tragično preminulog navijača Tuluza Brisa Tatona, a igrači su nosili transparent "FUDBALOM PROTIV NASILJA".

REZULTATI 7. KOLA:

BSK Borča - Vojvodina 0:4 (0:2)
/Mrđa 37, pen 43, 48, Aleksić 67/

Jagodina - Čukarički 2:0 (1:0)
/Novković 11, Beljić 90/

Napredak - Javor 1:1 (0:0)
/Martinović 69 - Trifunović 67/

Metalac - Borac 1:0 (1:0)
/Misdongard 37/

Smederevo - Mladi radnik 0:0

Crvena zvezda - OFK Beograd 2:1 (1:0)
/Perović 15, Bogdanović pen 70 - Jelić 89/

U nedelju:

Spartak - Partizan (15.00)
Rad - Hajduk (15.30)

TABELA:

1. Crvena zvezda 19
2. Partizan (-1) 14
3. Vojvodina 13
4. OFK Beograd 13
5. Jagodina 10
6. Napredak 10
7. Mladi radnik 10
8. Javor 9
9. Smederevo 8
10. Spartak (-1) 8
11. BSK Borča 7
12. Borac 7
13. Rad (-1) 6
14. Hajduk (-1) 6
15. Metalac 6
16. Čukarički 1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC