• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Srećni Junajted!

Četa Aleksa Fergusona usamljena na čelu tabele poslije remija sa Sanderlendom, do kojeg je došla u 92. minutu. Portsmut prekinuo crnu seriju.

 PREMIJER: Srećni Junajted! Izvor: MONDO

Istorija se na neki način ponovila na Old Trafordu.

Mančester junajted je u sudijskoj nadoknadi vremena dao gol Sanderlendu i izbjegao neočekivani poraz - 2:2!

Prošle sezone, 6. decembra 2008, Nemanja Vidić je po istom scenariju donio "crvenim đavolima" minimalnu pobjedu nad istim protivnikom, što se pokazalo nevjerovatno bitnim u trci za titulu.

Sanderlend je ovog puta imao sve uslove da na Old Trafordu trijumfuje prvi put poslije više od 41 godine.

"Crne mačke" su dva puta vodile, pogocima tamnoputih napadača Darena Benta i Kenvajna Džonsa, a Majkl Kerik je požrtvovanim startom na petercu spriječio Džonsa da povisi na čak 1:3.

Sreća za Junajted stigla je kada je Nani tukao oštro po zemlji sa 15 metara, a lopta zakačila Antona Ferdinanda (brata Junajtedovog kapitena Rija) i odsjela u donjem lijevom uglu - baš na isto mjesto ju je "polumakazicama" smjestio i Dimitar Berbatov, kada je u 51. minutu izjednačio na 1:1.

Četa Aleksa Fergusona izdvojila se na prvom mjestu, sa bodom više od Čelsija, koji u nedjeljnom derbiju kola dočekuje Liverpul.

PREMIJER: I Portsmut se "upisao"

Najlošiji start u istoriji Premijer lige, koji su ove sezone "režirali" fudbaleri Portsmuta, stao je na brojci sedam (poraza, naravno).

Tim sa juga Engleske upisao je prve bodove na stadionu povratnika u Premijer ligu, Vulverhempton Vonderersa - 1:0, golom Francuza Hasana Jebde na centaršut Boatenga u 19. minutu.

Vulvsi, na čijoj je klupi svih 90 minuta presjedio Nenad Milijaš, svim silama su pokušavali da dođu makar do boda, ali nisu u tome uspjeli - što svojom nespretnošću ispred gola, što zbog odličnih intervencija prekaljenog Dejvida Džejmsa.

Igrači Portsmuta zaslužili su tri boda i zato što su na ovom meču pokazali zavidan moral. Njima zbog problema u rukovođenju klubom kasne plate, što je u Engleskoj, a pogotovo u Premijer ligi nezamisliva stvar.

Bolton je pred svojim navijačima dva puta vodio protiv Totenhema, ali su gosti dva puta izjednačili rezultat, preko hrvatskih reprezentativaca Nika Kranjčara i Vedrana Ćorluke.

Hal je protiv Vigana ostvario pobedu za bijeg iz zone ispadanja i uz to prvi put poslije 31. januara postigao dva pogotka u meču Premijer lige - 2:1.

Istim rezultatom je Barnli savladao Birmingem, pa na svom stadionu i dalje ima perfektan skor - 12 bodova iz četiri utakmice.

Bolton - Totenhem 2:2 (1:1)
/Gardner 3, Dejvis 69 - Kranjčar 34, Ćorluka 73/

Barnli - Birmingem 2:1 (0:0)
/Flečer 53, Bajki 62 - Larson 90/

Hal - Vigan 2:1 (0:0)
/Venegor 60, Žovani 68 - Sinkler 87/

Vulvs - Portsmut 0:1 (0:1)
/Jebda 19/

Mančester junajted - Sanderlend 2:2 (0:1)
/Berbatov 51, Ferdinand 90ag - Bent 7, Džons 58/

U NEDELJU:

Arsenal - Blekburn (14.30)
Everton - Stouk (16.00)
Vest Hem - Fulam (16.00)
Čelsi - Liverpul (17.00)

U PONEDELJAK (21.00):

Aston Vila - Mančester siti

TABELA: Mančester j. 19, Čelsi (-1) 18, Totenhem 16, Liverpul (-1) 15, Mančester s. (-2) 15, Sanderlend 13, Arsenal (-2) 12, Aston Vila (-2) 12, Barnli 12, Everton (-2) 9, Vigan 9, Bolton (-1) 8, Stouk (-1) 8, Blekburn (-2) 7, Birmingem 7, Vulvs 7, Hal 7, Fulam (-2) 6, Vest Hem (-2) 4, Portsmut 3 boda.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC