• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Nikad nije kasno za Inter

Udineze je do trećeg minuta nadoknade na Meaci imao remi, ali je onda sjajan gol postigao Snajder. Nova bomba Stankovića, igrali Luković i Basta.

 SERIJA A: Nikad nije kasno za Inter  Izvor: MONDO

Možda je vrijeme za staru frazu: fudbal se igra dok sudija ne odsvira kraj. Možda je trener Udinezea Paskuale Marino to i rekao svojim fudbalerima, ali nije vrijedilo u subotu uveče na Đuzepe Meaci.

Golom Veslija Snajdera u trećem minutu nadoknade vremena, šampion Italije Inter konačno je uspio da pobijedi - 2:1 (1:0)!

Poslije tmurne nedjelje u kojoj je upisan prvi poraz u Seriji A i to od lidera Sampdorije u Đenovi (1:0), a potom nekako iščupan remi u Ligi šampiona protiv Rubina u Kazanju (1:1), sve što je bilo potrebno nerazurima je - pobjeda! Ona je došla u zadnji čas, koju je trener Intera Žoze Murinjo proslavio na sličan način kao kada je sa Portom eliminisao Mančester junajted na Old Trafordu u četvrtfinalu Lige šampiona u sezoni 2003/2004, a kasnije postao prvak Evrope...

Samjuel Eto je uputio centaršut pred gol Samira Handanovića, Baloteli u trku bio oboren, ali u Interu vjerovatno velikodušno zahvaljuju sudiji Bergonciju što nije dosudio penal, jer je lopta došla na lijevo krilo do zaboravljenog povratnika u tim Snajdera, koji je hladnokrvno šutirao po zemlji u dalji ugao i pogodio iz veoma oštrog ugla - 2:1 za delirijum na Meaci.
Udineze je u Milano došao sa četiri meča bez poraza, od čega su posljednja dva bila pobjede i imao je u timu Antonija Di Natalea - strijelca osam golova u šest kola.

Ali, nije Di Natale otključao semafor, već kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković. Njemu je u klasičnoj kontri loptu u prazno gurnuo dvostruki asistent na meču Eto, a Stanković malo iskosa sa desne strane odapeo bombu u raklje Handanovićevog gola za 1:0, 22. minut. Bio je to drugi gol Stankovića ove sezone u Seriji A, poslije remek djela u pobjedi nad Milanom (4:0), a bio je strijelac i izjednačujućeg pogotka za svoj tim u Kazanju.

Stanković je odigrao svih 90 minuta i to sjajno. Selektora Srbije Radmira Antića može da raduje i to što je cijeli meč za Udineze igrao reprezentativac Aleksandar Luković, kao i kandidat za reprezentaciju, Dušan Basta. Njega je u 70. minutu zamijenio Kristijan Zapata, zbog snažnog udarca koji je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde dobio u duelu sa Sulijem Muntarijem.

Ni ovaj vikend nije mogao da prođe bez Di Natalea na semaforu... Deveti gol ove sezone, prvi kandidat za "kapokanonjerija" postigao je pet minuta poslije Stankovićevog. Odbrana šampiona bila je traljavo postavljena, a strijelac kakav je Di Natale ne prašta kada već izbjegne ofsajd zamku, bio je "cool" pred Žuliom Sezarom i postigao prvi gol protiv Intera još od 2002. godine kada je bio igrač Empolija - 1:1.

Igrači Intera poslije toga nastavili su da napadaju, ne bi li došli do novog vođstva, jer im se nije na odmor odlazilo pri tom rezultatu, na raport treneru Murinju, ali su umalo mogli i da gube poslije 45 minuta: Aleksis Sančez otresao je Kristijana Kivua sa leđa u blizini gola, ali je onda šutirao preko prečke.

"Zebrete" iz Udina poludjele su 60 sekundi prije odlaska na odmor, kada je Floro Floresa u situaciji "1 na 1" sa Sezarom oborio posljednji igrač odbrane Intera, Valter Samjuel, ali sudija nije pokazao na bijelu tačku, jer je Samjuel uspio da skloni loptu prvo.
Navijači Intera pošteno su izviždali Sulija Muntarija kada je izlazio u drugom poluvremenu, a vezista je to sve teško podnio. Njegovi saigrači pokušali su da ga smire, ali je očigledno da nešto ne funkcioniše na relaciji Muntari - Interisti... Najvatreniji Interovi navijači mrze kada neki fudbaler pominje mogućnost odlaska iz ekipe, što je upravo Muntari učinio, nezadovoljan minutažom.

Inspirisani Snajder je do kraja meča neumorno stvarao šanse za Marija Balotelija i Samjuela Etoa, ali je na kraju morao da uzme stvar u svoje ruke i... Sada je Inter lider.

Bar do nedjelje kada popodne igra Sampdorija, a uveče Juventus...

REZULTATI 7. KOLA:

Bari - Katanija 0:0

Inter - Udineze 2:1 (1:1)
/Stanković 22, Snajder 90+3 - Di Natale 27/

U nedelju (15.00):

Atalanta - Milan
Bolonja - Đenova
Kaljari - Kjevo
Fiorentina - Lacio
Roma - Napoli
Sampdorija - Parma
Sijena - Livorno
Palermo - Juventus (20.45)

TABELA: Inter (+1) 16, Sampdorija 15, Juventus 14, Fiorentina 13, Udineze (+1) 11, Đenova 10, Parma 10, Kjevo 8...

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC