• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lučesku: Ne plašimo se "pakla" u Beogradu

"Mi smo naše šanse propustili u prvom dijelu kvalifikacija. Međutim, u Beograd idemo da pobijedimo", poručio je selektor Rumunije.

 Lučesku: Ne plašimo se "pakla" u Beogradu Izvor: MONDO

Reprezentataciji Rumunije morale bi da se slože baš sve kockice kako bi eventualno obezbijedila plasman na Mundijal naredne godine. Oni moraju da upišu pobjede na posljednja dva duela kvalifikacija, protiv Srbije i Farskih Ostrva, i tek uz dva poraza Francuske dokopali bi se baraža.

Iako je malo vjerovatno da se to može dogoditi selektor Rumunije Razvan Lučesku tvrdi da njegov tim u Beograd na duel protiv "orlova" 10. oktobra dolazi bez bijele zastave.

"Duel protiv Srbije nam je važan iz nekoliko razloga. Prvo, jer želimo da održimo dobru atmosferu koju smo napravili sa nekoliko pozitivnih rezultata, ali i zato što želimo da ostanemo u drugoj kvalitetnoj grupi reprezentacija pred predstojeći žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine", prenijele su "Novosti" izjavu Lučeskua.

On tvrdi da je svjestan da su Rumuni izgubili gotovo sve šanse da vide Južnu Afriku, ali da će, bez obzira na to, "gristi" protiv Srbije, sve dok postoji bilo kakva nada za odlazak na SP.

"Mi smo naše šanse propustili u prvom dijelu kvalifikacija. Sada nam preostaje da se pripremamo za naredne izazove. Međutim, u Beograd idemo da pobijedimo", poručio je selektor Rumunije.

"Prostudirao sam dobro utakmice srpskog tima protiv nas i Francuske. Jasno je da se radi o podjednako kvalitetnoj selekciji kao što su 'trikolori', samo što će ekipa Radomira Antića biti pod imperativom pobjede. Ako žele da završe prvi u grupi, Srbi moraju da nas pobijede, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da u tome ne uspiju".

Lučesku priznaje da neće biti lako igrati pred prepunim tribinama stadiona u Ljutice Bogdana.

"Jasno nam je da nas u Beogradu čeka pakao. Svih 50 ili 60 hiljada vatrenih navijača će željeti po svaku cijenu da proslave plasman na Mundijal. Ipak, mislim da bi to mogao da predstavlja dodatni motiv za moje fudbalere", izjavio je Lučesku.

Srpska reprezentacija je kao Jugoslavija, Srbija i Crna Gora i sada Srbija do sada odigrala čak 43 susreta protiv rumunske selekcije i bilans je poravnat - po 19 pobjeda jednih i drugih uz samo pet remija. Gol-razlika je na strani naših - 70:67.

Posljednji put u Beogradu Srbija je odmjerila snage sa Rumunima 1996. godine, u prijateljskom meču, kada je slavio rezultatom 1:0, golom Dragana Stojkovića Piksija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC