• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OLD FIRM: Policajci uhapsili Kelte

Fudbaleri Rendžersa savladali su u nedjelju najvećeg rivala Seltik rezultatom 2:1 u prvom Old firm derbiju ove sezone, odnosno 385. u istoriji.

 OLD FIRM: Policajci uhapsili Kelte Izvor: MONDO

Najzaslužniji za trijumf „policajaca“ nad „keltima“ bio je Keni Miler koji je sa dva gola u prvih petnaest minuta meča presudio svom bivšem klubu.

Miler je prvo kaznio neopreznost domaće odbrane u osmom minutu i rutinski završio prodor po sredini terena, a sedam minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0.

Napadač Rendžersa, koji je igrao iako ima ozbiljnu povredu zadnje lože, na ivici šesnaesterca odlično je primio prsima loptu, a zatim se oslobodio Lovensa i preciznim udarcem po drugi put savladao Artura Boruca.

Fudbaleri Seltika povratili su se od šoka desetak minuta kasnije i uspjeli da smanje na 2:1 preko Mekgidija koji je pogodio sa bijele tačke, nakon što je u šesnaesterecu Rendžersa oboren Kinez Žen.

Trener Seltika Toni Mobrau, kome je ovo bio trenerski debi u Old Firm derbijima, u drugom dijelu naredio je veliku ofanzivu, ali njegovi momci nisu uspjeli da probiju „policijski kordon“.

Odbrana Rendžersa predvođena kapitenom Dejvidom Virom izdržala je sve napade do samog kraja pa je protestantski dio publike na Ajbroksu proslavio 154. trijumf nad najvećim rivalom, odnosno 21. otkako je oformljena škotska Premijer liga.

Seltik je ostao na 138 pobjeda, odnosno 15 u novijoj istoriji, a poslije prvog poraza ove sezone istopila se i njegova prednost na tabeli. „Kelti“ su i dalje prvi sa 16 osvojenih bodova, ali još neporaženi Rendžers sada zaostaje samo jedan bod.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC