• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubijen navijač Sarajeva

U velikim neredima koji su se u nedjelju dogodili u Širokom Brijegu smrtno je stradao Vedran Puljić (24), navijač FK Sarajevo.

 Ubijen navijač Sarajeva Izvor: MONDO

Navijač Sarajeva Vedran Puljić poginuo je poslije sukoba navijača Širokog Brijega i Sarajeva do kojeg je došlo prije meča devetog kola Premijer lige BiH u Širokom Brijegu, potvrdio je za MONDO Damir Čutura portparol policije zapadno-hercegovačkog kantona.

“Vedran Puljić iz Sarajeva, koji je rođen 1985. godine, izgubio je život. Ne mogu još potvrditi u kom stanju su ostali povrijeđeni, odnosno koliko je ljudi uhapšeno. Neredi su poslije smireni intervencijom policije. To su za sada prve informacije”, rekao je Čutura.

Na nesretnog navijača Sarajeva pucano je iz vatrenog oružja. Prema izvještajima medija u opštem haosu u Širokom Brijegu teže su iz vatrenog oružja povrijeđena još četiri navijača, a više desetina prebačeno u bolnicu u Širokom Brijegu, dok su najteži slučajevi prebačeni u Mostar.

Do sukoba je došlo po dolasku „Hordi zla“ u Široki Brijeg. Tada je počelo gađanja dvije navijačke grupe kamenicama, stolicama i svim što im se našlo pri ruci. Nastradali su i slučajni prolaznici kao i okolni kafići i mnoštvo automobila.

U gradu nije bio dovoljan broj policajaca jer su otišli na ispomoć u Mostar gdje su se očekivali sukobi navijača Zrinjskog i Veleža, tako da su sukobi u gradu trajali dok jedinica Interventne policije nije došla iz Mostara.

Delegat meča Đorđe Starčević iz Gradiške odlučio da se meč ne igra.

(MONDO/foto Večernji.hr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC