• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Neuspjela žurka crno-bijelih!

Fudbaleri Partizana ni na trećem gostovanju u Jelen Superligi nisu uspjeli da pobijede.

 JSL: Neuspjela žurka crno-bijelih!  Izvor: MONDO

Crno-bijelima su se u Subotici ponovili Ivanjica i Banovo brdo: Spartak - Partizan 1:1 (1:1), rezultat poslije kojeg Crvena zvezda odlazi na dvonedeljnu pauzu sa četiri boda više od "vječitog rivala".

Kao na pomenuta dva gostovanja, protiv Javora i Čukaričkog, Partizan je prvi primio gol, zatim uspio da izjednači, ali ne i da preokrene rezultat.

Ovog puta je imao sve uslove za to - dobar teren, podršku Grobara koji su došli da proslave 64. rođendan kluba, međutim, Spartak se takođe "pitao" o ishodu utakmice.

U jednoj od posljednjih utakmica sedmog kola, domaći su poveli u 15. minutu preko Marka Mirića, a izjednačio je Lamin Dijara u 35. minutu. On se petim golom u prvenstvu izjednačio sa Draganom Mrđom iz Vojvodine na vrhu liste strijelaca.

Crno-bijeli su imali mnogo više loptu u nogama (67:33 odsto), ali je u šutevima u okvir gola bilo samo 7:4. Puleni Zorana Milinkovića koristili su svaku priliku da iz kontranapada ugroze gol uzdrmanog šampiona i potpuno su zaslužili bod iz ovog meča.

"Golubovi" su do vođstva došli posle polukontre, iz koje su na gol Aleksandra Radosavljevića uputili čak tri udarca!

Prvo je šut Ubiparipa sa ivice kaznenog prostora izblokirao Gavrančić, zatim je Radosavljević odbranio drugi šut sa 16 metara, da bi Mirić natrčao na odbitak i sa pet metara iskosa smjestio loptu u mrežu - 1:0.

Crno-bijeli su opasno zaprijetili preko Dijare u 28. i Mladena Krstajića u 34. minutu, ali obojica su bila neprecizna za po dvadesetak centimetara. Samo minut kasnije, rezultat je izjednačen.

Siniša Stevanović "izbacio" je Dijaru na desnoj strani napada, Senegalac je ciljao suprotni ugao i uspio da matira Milana Jovanića uz pomoć nigerijskog štopera Emanuela Oletua, koji je vrhom kopačke zakačio loptu - 1:1.

Nenad Đorđević u 39. minutu je iz slobodnog udarca tukao pod prečku, a Jovanić izbio u korner, a zatim je Asmir Misini umalo donio novo vođstvo Spartaku. Umakao je Stevanoviću, prihvatio dugu loptu, ali je njegov šut u trku lobovao istrčalog Radosavljevića i prečku.

Poslije uzbudljivog prvog poluvremena, drugi dio utakmice donio je znatno sporiji i slabiji fudbal, logično i daleko manje šansi.

Tome je doprinio trener crno-bijelih Goran Stevanović, koji je neuobičajeno ranim izmjenama uspio samo da u potpunosti poremeti igru svog tima. Brana Ilić, Marko Lomić i Miloš Bogunović za tridesetak minuta provedenih na terenu nisu uspjeli da urade baš ništa konstruktivno.

Doduše, Partizan je i dalje imao terensku inicijativu, ali osim pokušaja Klea sa 16 metara u 75. minutu (Jovanić siguran) nije imao akciju vrijednu pomena.

Spartak je najopasnije zaprijetio u 88. minutu, "rezervista" Nosković oštro je tukao iskosa sa lijeve strane, a Radosavljević odbio loptu u korner.

STADION: Gradski u Subotici. GLEDALACA: 7.000.

SUDIJA: Danilo Mihajlović (Vranje). ŽUTI KARTONI: Ubiparip, Šarac, Misini - Đorđević, Ljajić.

SPARTAK: Jovanić, Puškarić, Šarac, Milanković, Popović, Oletu, Mirić (od 84. minuta Milić), Torbica, Simović (od 80. Bošković), Misini (od 76. minuta Nosković), Ubiparip.

PARTIZAN: Radosavljević, Stevanović, Krstajić (od 57. minuta Lomić), Đorđević, Gavrančić, Fejsa, Tomić (od 52. Ilić), Moreira, Ljajić, Kleo, Dijara (od 66. Bogunović).

REZULTATI SEDMOG KOLA:

Spartak - Partizan 1:1 (1:1)
/Mirić 15 - Dijara 35/

Rad - Hajduk u toku 1:1 (0:1)
/Jovančić 49 - Kiš 9/

ODIGRANO U SUBOTU:

BSK Borča - Vojvodina 0:4 (0:2)
/Mrđa 37, 43p, 48, Aleksić 67/

Jagodina - Čukarički 2:0 (1:0)
/Novković 11, Beljić 90/

Napredak - Javor 1:1 (0:0)
/Martinović 69 - Trifunović 67/

Metalac - Borac 1:0 (1:0)
/Misdongard 37/

Smederevo - Mladi radnik 0:0

Crvena zvezda - OFK Beograd 2:1 (1:0)
/Perović 15, Bogdanović 70p - Jelić 89/

TABELA:

1. Crvena zvezda 19
2. Partizan 15
3. Vojvodina 13
4. OFK Beograd 13
5. Napredak 10
6. Jagodina 10
7. Mladi radnik 10
8. Spartak 9
9. Javor 9
10. Smederevo 8
11. BSK Borča 7
12. Borac 7
13. Rad (-1) 6
14. Hajduk (-1) 6
15. Metalac 6
16. Čukarički 1

(MONDO, arhivska fotografija: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC