• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Toti se naljutio

Princ Rima obilježio je još jedan vikend u Seriji A, ko zna koji u karijeri...

 SERIJA A: Toti se naljutio Izvor: MONDO

Frančesko Toti postigao je oba gola u pobjedi Rome nad Napolijem u nedelju popodne - 2:1 (1:1).

Gosti iz Napulja poveli su golom Argentinca Ezekiela "El Poča" Lavecija u 25. minutu, ali se onda Olimpiko poklonio svom idolu: Toti je postigao peti i šesti prvenstveni gol i donio tri boda "vučici" u 7. kolu.

To je ujedno prva pobjeda Rome poslije  uzastopnih  remija u kalču, a Toti sada ima 16 golova na 12 zvaničnih mečeva ove sezone za Romu u Seriji A i Ligi Evrope. Statistici u čast, Princ Rima postigao je do sada 236 golova za Romu od kada je debitovao 1993. godine.

Poslije pobjede nad Interom u prošlom kolu, kojom je sedam dana imala status lidera, Sampdorija je štucnula ovog vikenda kod kuće protiv Parme i poravnala se na čelu upravo sa Interom - 1:1 (1:1). Sedam minuta Sampa je imala prednost na Ferarisu, novim golom Đampaola Pacinija, ali je Daniele Galopa donio bod sasvim solidnoj Parmi ove sezone, tačnije uzeo dva domaćinu.

Iz svega, kao pobjednik mogao bi da izađe Juventus, koji bi pobjedom na Siciliji u nedelju uveče protiv Palerma preskočio Inter i Sampdoriju i ostao usamljen na čelu tabele.



Tamo već godinama nema Milana, a neće ga ni biti u skorije vrijeme...

Rosoneri su jedva preživjeli gostovanje u obližnjem Bergamu, gdje je Atalanta sa igračem manje vodila do 83. minuta. Tada je žestoko kritikovani Ronaldinjo konačno uspio da probije otpor domaćina na Atleti Azuri D'Italija stadionu i donio svom klubu bod - 1:1 (1:0).

Pitanje je da li će prvi Ronaldinjov gol ove sezone, a deveti od kada je došao u Milano, spasiti njegovog zemljaka, trenera Milana Leonarda otkaza... Potpredsjednik kluba Adrijano Galijani bio je prilično bijesan u loži, dok je posmatrao meč.

Dok je na terenu bilo 22 igrača, Atalanta je bila bolji tim, ali je onda drugi žuti karton u 52. minutu dobio mladi reprezentativac Srbije, Ivan Radovanović. Bivši defanzivac Partizana faulirao je Pata i morao u svlačionicu, a to je Milan iskoristio da težište igre prebaci pred gol crno-plavih iz Bergama, koji su pobijedili Milaniste na dva od prethodna tri meča na svom terenu.

Milan je u sveopštoj, ali pomalo haotičnoj ofanzivi prvo pogodio prečku, a onda i sedam minuta prije kraja izjednačio, za treći remi ove sezone posle Barija (0:0) i Livorna (0:0). U međuvremenu "ušunjali" su se i porazi u Udinama (0:1) i protiv Ciriha u Ligi šampiona na San Siru (0:1).

Koliko je Milan neubjedljiv, govori i podatak da je Ronaldinjov gol tek četrvrti koji je ekipa postigla u sedam kola. U prvom kolu u Sijeni dva puta pogodio je Alešandre Pato za 2:1 i od tada mrežu je zatresao samo Klarens Sedorf protiv Bolonje (1:0). Ujedno to su bile i ostale jedine pobjede Milana u kalču ove sezone.

U pobjedi Đenove u Bolonji (3:1), Nenad Tomović ušao je u drugom poluvremenu, dok u timu Lacija protiv Fiorentine u Firenci (0:0) nije bilo Aleksandra Kolarova, koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona protiv Parme prije dvije sedmice.

REZULTATI 7. KOLA:

Atalanta - Milan 1:1 (1:0)
/Tiriboki 21 - Ronaldinjo 83/

Bolonja - Đenova 1:3 (0:2)
/Karža pen 11, Skuli 35, Zapater 90 - Di Vajo pen 85/

Kaljari - Kjevo 1:2 (1:1)
/Matri 38 - Markolini 41, 70/

Fiorentina - Lacio 0:0

Roma - Napoli 2:1 (1:1)
/Toti 37, 63 - Laveci 25/

Sampdorija - Parma 1:1 (1:1)
/Pacini 23 - Galopa 30/

Sijena - Livorno 0:0

Palermo - Juventus 2:0

/Kavani 37, Simplisio 42/

U subotu:

Bari - Katanija 0:0

Inter - Udineze 2:1 (1:1)
/Stanković 22, Snajder 90+3 - Di Natale 27/

TABELA: Inter 16, Sampdorija 16, Juventus 14, Fiorentina 14, Đenova 13, Kjevo 11, Udineze 11, Roma 11, Parma 11, Lacio 9, Milan 9, Palermo 9, Bari 8, Kaljari 7, Napoli 7, Bolonja 6, Sijena 5, Katanija 4, Atalanta 3, Livorno 3.

( MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC