• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Žigić presudio svojima

Nikola Žigić nije mogao propisno da se obraduje prvencu u Primeri ove sezone.

 PRIMERA: Žigić presudio svojima Izvor: MONDO

Nije, jer je gol postigao protiv tima u kojem je u dva navrata igrao sa velikim uspjehom.

Samo zahvaljujući povredi Davida Vilje u 58. minutu meča 6. kola španske Primere, srpski napadač dobio je priliku da uđe u igru i u dresu Valensije zaigra protiv "svog" Rasinga iz Santandera. Tri minuta kasnije iskoristio je katastrofalnu grešku nekadašnjeg saigrača Piniljosa i postavio konačan rezultat.

Na El Sardineru: Rasing Santander - Valensija 0:1 (0:0).

Desni bek Santandera, Piniljos je pod pritiskom pokušao da vrati loptu prema svom golmanu, ali je cijelu situaciju pratio Žigić, koji je istrčao na povratni pas, presjekao ga, zaobišao golmana Tonja i lijevom nogom iz oštrog ugla pogodio gol - 0:1.

Žigić, koji je 2007. godine za skoro 20 miliona evra došao iz Rasinga u Valensiju, a prošle sezone proveo proljećni dio La Lige ponovo u Santanderu kao pozajmljen igrač, nije burno proslavio pobjedonosni gol za svoj tim, već je samo pokazao rukom prema nebu i primio čestitke od saigrača.

Ironično Žigić je kao, bivši ljubimac navijača Rasinga, koji je na 19 mečeva od januara do juna ove godine kao pozajmljen igrač postigao 13 golova, a prije toga u sezoni 2006/07 bio strijelac još 13 golova na 32 utakmice, nanio Rasingu i treći uzastopni poraz kod kuće u Primeri ove sezone, poslije Hetafea (1:4) i Barselone (1:4).

Sve što imaju od bodova, igrači Rasinga osvojili su na strani, gdje su neporaženi i imaju dva remija i pobjedu!

S druge strane, Valensija je Žigićevim pogotkom prekinula crni niz u prvenstvu, koji je počeo 13. septembra. Od tada, do danas, "slijepi miševi" su osvojili dva od mogućih devet bodova.


Žuta podmornica nikako da izroni

Koliko je sadašnji trener Real Madrida Manuel Pelegrini značio Viljarealu u periodu od 2004. godine do ovog ljeta, sve je jasnije kako odmiče Pimera.

"Žuta podmornica", koja se prije dvije sezone borila za titulu u La Ligi, a 2006. igrala polufinale Lige šampiona, nema pobjedu ni poslije 6. kola. Na svom El Madrigalu, Viljareal nije uspio da pobijedi Espanjol u nedelju popodne, iako su gosti od 14. minuta igrali sa desetoricom poslije isključenja Forlina - 0:0.

Ako je za utjehu, Viljareal bar nije doživio četvrti uzastopni poraz u prvenstvu... Pauzu zbog kvalifikacija za SP 2010. godine, tim koji je do kraja 90-ih šeta iz druge u treću ligu i nazad, provešće na pretposlednjem mjestu.

Jedini tim koji je poslije šest kola gori od Viljareala je Herez, čiji su igrači tek ove nedelje uspjeli da postignu gol od ulaska u Primeru!

Ipak pogodak Armenterosa u prvom minutu nastavka utakmice nije bilo dovoljno za prvu pobjedu i bijeg sa dna: Herez - Malaga 1:1. Bod Malagi donio je u 83. minutu Nigerijac Obina, koji je pozajmljen iz Intera. Obina je u 90. minutu isključen.

Ni Malaga ne može da se pohvali da ima start, koji odgovara igrama i rezultatima iz prošle sezone, kada se ekipa borila za mjesto u Evropi.

Malaga od pobjede u prvom kolu protiv Atletiko Madrida (3:0), ne zna za trijumf u La Ligi. Poslije početnog uspjeha, uslijedila je serija od četiri poraza i sada remi sa fenjerašem...

Crveni kartoni prštali su u Valjadolidu, gdje je domaćin od 22. minuta imao igrača više, ali su se u finišu utakmice Markos (76) i Nivaldo (80) potrudili da Atletik Bilbao završi meč sa igračem više.

Ono bitnije, rezultatski bilo je 2:2.

Bilbao je poveo u 10. minutu, a u 22. ostao sa desetoricom, što je Valjadolid uspio da kazni preko Koste (60) i Nivalda (75). Nepun minut poslije vođstva Valjadolida, isključen je Markos, a još jedan minut bio je potreban Muniainu da to kazni i poravna na 2:2.

Majorka je i u ovom kolu pokazala da je opak domaćin i omiljen gost. Kada tim sa Baleara napusti ostrva i otputuje ne kopno, u najboljem slučaju uspije da izbori remi, što je Majorki uspjelo jednom ove sezone. Na ostala tri gostovanja, ostrvljani su doživjeli poraze, a posljednji u nizu bio je u Hihonu - 4:1.

Taj "kec" došao je iz "dvojke", jer je Majorka vodila na poluvremenu golom Martija iz penala. Ipak u nastavku Sporting je postigao četiri gola, od čega su dva bila djelo Las Kuevasa...


REZULTATI 6. KOLA:

Hetafe - Osasuna 2:1 (0:0)
/Diaz 55, Leon 76 - Aranda 62/

Sporting Hihon - Majorka 4:1 (0:1)
/Moran 58, Las Kuevas 64, 69, Bilić 82 - Marti pen 12/

Valjadolid - Atletik Bilbao 2:2 (0:1)
/Kosta 60, Nivaldo 75 - Suaseta 10, Muniain 77/

Viljareal - Espanjol 0:0

Herez - Malaga 1:1 (0:0)
/Armenteros 46 - Obina 83/

Rasing Santander - Valensija 0:1 (0:0)
/Žigić 61/

Sevilja - Real Madrid 2:1

/ Navas 33,  Renato 66 -Pepe 48/

U subotu:

Tenerife - Deportivo La Korunja 0:1 (0:0)
/Koloto 60/

Barselona - Almerija 1:0 (1:0)
/Pedro 31/

Atletiko Madrid - Saragosa 2:1 (1:0)
/Hurado 2, Lopez 66 - Everton pen 71/

TABELA: Barselona 18, Real Madrid  15, Sevilja 15, Deportivo 12, Valensija 11, Majorka 10, Atletik Bilbao 10, Hetafe 9, Sporting 8, Espanjol 8, Saragosa 7, Osasuna 7, Almerija 6, Atletiko Madrid 6, Tenerife 6, Rasing 5, Valjadolid 5, Malaga 4, Viljareal 3, Herez 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC