• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Kad golman zabrlja, dva puta

Fudbaleri Herte, zabilježili su i sedmi uzastopni poraz u ligi, poslije startnog uspjeha u duelu sa Hanoverom (1:0, Kačar 82. minut).

 BUNDES: Kad golman zabrlja, dva puta Izvor: MONDO

U meču 8. kola, Herta je na Olimpijaštadionu u Berlinu poražena od ko-lidera na tabeli Hamburga sa 3:1 (3:1).

Kada se u obrzir uzme da su plavo-bijeli iz prestonice izgubili sedam puta u nizu, a da HSV ima šest pobjeda u posljednjijh sedam kola, uz jedan remi, rezultat je više nego očekivan. Ali, ako se pogleda kako je do njega došlo, priča dobija sasvim drugi tok.

Za Hertu su i ovog vikenda igrali Gojko Kačar i Nemanja Pejčinović, ali nisu mogli da urade ništa da spriječe nesvakidašnji preokret poslije vođstva njihovog tima golom kapitena Arnea Fridriha u 9. minutu.

Malo kasnije, na centaršut bivšeg igrača Herte Žeroma Boatenga, loptu je u svoju mrežu poslao defanzivac domaćih, Brazilac Kaka - 1:1, a onda se povrijedio rezervni golman Berlinaca Timo Oks, tako da je među stative morao 19-godišnji Saša Buršet.

On je u dva navrata, pokušavši glavom da izbije dvije dubinske lopte iza leđa svojih defanzivaca nabacivao loptu pravo na nogu, prvo Davidu Jarolimu, a potom dva minuta kasnije i Ze Robertu. Veterani Hamburga umjeli su da kazne akrobacije momka koji se iznenada našao na terenu i sa dva loba sa polovine terena postavili konačnih 3:1 još prije odlaska na odmor.


U nastavku, Herta nije znala kako da napada, a Hamburg se pričuvao...

Berlinski tim prvi put je vodio bivši trener Ajntrahta, Fridhelm Funkel, koji je promovisan prošlog ponedeljka, kada je Švajcarac Lusijen Favr otkazom kažnjen za šest uzastopnih poraza. Ipak, veći Favrov grijeh od crnog niza je katastrofalna kadrovska politika...

On je prošlog ljeta insistirao da se ne produži ugovor sa Markom Pantelićem, koji je kao slobodan igrač otišao u Ajaks, nije izdejstvovao od uprave tima da se otkupi pozajmljeni Andrej Voronjin od Liverpula, a pritom je aminovao prodaju Josipa Šimunića Hofenhajmu.

Na drugoj strani, Favr nije doveo nijedno pojačanje i Herta je ostavljena na bundesligaškoj vjetrometini da se poslije borbe za titulu prošle sezone, bori za opstanak...

Hamburg sa šest pobjeda i dva neriješena rezultata nastavlja trku sa Leverkuzenom, koji ima isti skor, ali neznatno bolju gol razliku... Iza vodećeg tandema, nalazi se Šalke sa četiri boda manje, šampion Volfsburg ima sedam bodova zaostatka, a Bajern osam.


I Verder se igrao sa Štutgartom


Onog trenutka kada su se fudbaleri Verdera iz Bremena pomirili sa činjenicom da više nema Dijega u ekipi, stvari su krenule na bolje...

Izgleda da je problem sa Štutgartom taj što se ekipa još nije pomirila sa činjenicom da više nema Marija Gomeza.

Bez dvije velike zvijezde u dva tima, Štutgart i Verder odigrali su meč 8. kola Bundeslige na Gotlib Dajmler stadionu u Štutgartu, u kojem je gost iz Bremena glatko pobijedio i odnio tri boda - 0:2 (0:1).

Od šoka u prvom kolu kod kuće od Ajntrahta (2:3), Verder ne zna za poraz u Bundesligi... U nizu od sedam mečeva, četiri su bile pobjede, a posljednju su donijeli Klaudio Pizaro i Aron Hunt.

Prvi je zatresao mrežu Jensa Lemana glavom u 3. minutu, a drugi taman da ne bude problema u drugom poluvremenu. U 51. minutu, Hunt je povisio na 2:0 za treći poraz u četiri kola "švabama" iz Štutgarta.

Šampion iz sezone 2007/2008 nije postigao gol na svom Dajmleru još od 15. avgusta!

Srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović presjedio je meč na klupi Štutgarta, dok fudbaler Verdera Duško Tošić nije bio u kombinaciji za tim.


REZULTATI 8. KOLA:

Štutgart - Verder Bremen 0:2 (0:1)
/Pizaro 3, Hunt 51/

Herta Berlin - Hamburg (17.30)

U subotu:

Bajer Leverkuzen - Nirnberg 4:0 (3:0)
/Kros 3, Rolfes pen 28, Derdijok 34, Kisling 68/

Bajern Minhen - Keln 0:0

Majnc - Hofenhajm 2:1 (2:0)
/Ivanšic 6, Banse 11 - Ibertsberger 87/

Hanover - Frajburg 5:2 (3:1)
/Čahed 7, Brugink 10, Hagui 45, Ja Konan 85, Pinto 90 - Banović 35, Šuster 82/

Bohum - Volfsburg 1:1 (0:0)
/Hašemijan 53 - Džeko 75/

Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund 0:1 (0:1)
/Barios 38/

U petak:

Šalke - Ajntraht 2:0 (0:0)
/Asamoa 66, Farfan pen 90/

TABELA: Bajer 20, Hamburg (-1) 17, Šalke 16, Verder 15, Hofenhajm 14, Majnc 14, Volfsburg 13, Bajern 12, Ajntraht 10, Frajburg 10, Hanover 9, Borusija D. 9, Štutgart 8, Bohum 8, Borusija M. 7, Keln 5, Nirnberg 5, Herta (-1) 3 boda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC