• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otetim pištoljem ubio navijača Sarajeva?

Policija u Širokom Brijegu uhapsila je Olivera Knezovića zbog sumnje da je odgovoran za ubistvo Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo.

 Otetim pištoljem ubio navijača Sarajeva? Izvor: MONDO

Ministar unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačke županije Ivica Gašpar potvrdio je hapšenje O.K., ali napomenuo da on nije pripadnik policijskih snaga kako su to ranije javili pojedini federalni i hrvatski mediji.

Bosanskohercegovačka državna televizija (BHT1) nezvanično saznaje da je Oliver Knezović odgovoran za ubistvo Vedrana Puljića. Knezović je prema navodima BHT1 ukrao policijski pištolj sa kojim je ubio navijača FK Sarajevo.

Istovremeno u centru Sarajeva i dalje traju protesti navijača Fudbalskog kluba "Sarajevo" , koji traže od nadležnih informacije o šestorici navijača koji su zadržani u pritvoru u Širokom Brijegu nakon jučerašnjih nereda.

"Od 300 do 400 ljudi nalazi se na ulici. Protest obezbjeđuju policijske snage MUP-a Kantona Sarajevo. Nemamo još zvanične informacije do kada će protesti trajati", rekao je Srni dežurni operativni kantonalnog MUP-a oko 22.00 časa.

Protestima su se pridružili i navijači Fudbalskog kluba ''Željezničar'', a očekuje se i dolazak navijača "Veleža".

Obdukcijom je potvrđeno da je Puljić ubijen iz vatrenog oružja, odnosno da ga je metak pogodio u desno uho, prenose federalni mediji.

Nalazom obdukcije potvrđena je izjava dežurnog tužioca Hercegovačko-neretvanskog kantona Vesne Ćavar da je Puljić ubijen je hicem iz vatrenog oružja.        

Policija je ranije navela da je uzrok njegove smrti udarci tupim predmetom, najvjerovatnije kamenicama, ali Puljićevi prijatelji koji su bili sa njim u Širokom Brijegu tvrde da ga je ubio policajac pucnjem u glavu.

"Vedrana je ubio policajac koji mu je pucao u glavu sa nekoliko metara. Krv mu je šikljala iz glave. Bilo je strašno. Policija tvdi da nije pucala. To nije istina. Vedrana je ubio policajac", rekao je za portal “Sarajevo-x” jedan od navijača Sarajeva koji tvrdi da je svjedok događaja u Širokom Brijegu.

(Nastradali Vedran Puljić, prvi zdesna, sa prijateljima)

Jedan od prijatelja Vedrana Puljića koji su se u nedjelju naveče zatekli u Centru urgentne medicine u Sarajevu ispričao je za portal Sarajevo-x.com da je veče prije utakmice bio s njim.

"Govorio sam mu: nemoj ići, možda bude belaja. Kaže on meni: Idem, pa makar poginuo za Sarajevo", rekao je Vedranov prijatelj.

Vedranov brat Igor nakon što je saznao vijest o bratovoj smrti, presjekao je vene i odmah je prebačen u bolnicu gdje su mu zašili ranu i nalazi se van životne opasnosti.



Vedran Puljić ubijen je u nedjelju u sukobu navijača FK Široki Brijeg i FK Sarajevo prije prvenstvene utakmice dva tima, koja je na kraju otkazana.

Iako je bio najavljen dolazak 150 navijača Sarajeva, u Široki Brijeg stiglo je više od 500 navijača ovog kluba, a odmah po njihovom dolasku u grad počelo je gađanje domaćih i gostujućih navijača kamenicama, stolicama i svim što im se našlo pri ruci. Nastradali su i slučajni prolaznici kao i okolni kafići i mnoštvo automobila.

"Počeli su trgati predmete, metalne šipke, neki su počeli navlačiti fantomke na glave znači željeli su sakriti svoj identitet i izazvali su sukobe s građanima", izjavio je portparol MUP-a ZHK Damir Čutura.

"Sve se događalo prije svega u okvirima pomno planirane radnje od strane pojedinih huligana koji su došli s jednim ciljem da ovdje izazovu nerede", rekao je direktor policije ZHK Zoran Galić.



Sukob navijača Sarajeva, Širokog Brijega i policije eskalirao je kada je, navodno, iz vatrenog oružja pogođen Željko Zadro (59) ispred njegove kuće u Širokom Brijegu.

U velikim neredima kakvi se ne pamte u Širokom Brijegu, povrijeđeno je 16 policajaca, te više od 30 navijača, koji su do ponoći stizali u sarajevski Klinički centar "Koševo" a trojica su zadržana na liječenju.

"Kod dvojice je riječ o prostrelnim ranama, dok se kod trećeg radi o povredi desne natkoljenice sa karlicom i njemu će u ponedjeljak operativnim putem biti izvađen metak", izjavila je Srni portparol kliničkog centra "Koševo" Biljana Jandrić.

Još 12 osoba primljeno je u Univerzitetsku klinučku bolnicu u Mostaru od kojih su dve najteže povrijeđene zadržane na liječenju.

Amir Hadžić (21) iz Sarajeva zadobio je prostrelnu ranu pluća, ali je on nakon operacije u stabilnom stanju, a u mostarskoj bolnici zadržan je i Kemal Mutić 27) iz Sarajeva koji je zadobio frakturu lobanje.

Neredi u Širokom Brijegu smirili su se nakon dolaska specijalne policije iz Mostara gdje je i bila raspoređena većina policijskih snaga Zapadnohercegovačkog kantona zbog odigravanja lokalnog derbija između Zrinjskog i Veleža.

Ova utakmica ocijenjena je kao meč visokog rizika pa su gotovo sve raspoložive policijske snage u Mostaru, kao i specijalne jedinice s prostora Širokog Brijega i ostatka ZHK bile angažovane u Mostaru tako da u Širokom Brijegu nije bio dovoljan broj policajaca.

Policija je tokom i poslije nereda privela više od 20 navijača iz Širokog Brijega i osam navijača iz Sarajeva.

FOTO GALERIJU KRVAVOG OBRAČUNA NAVIJAČA U ŠIROKOM BRIJEGU POGLEDAJTE OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC