• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijač poginuo od kamenice ili metka?

Navijač Sarajeva Vedran Puljić poginuo je od udaraca kamenicama, saopštila policija, dok njegove kolege tvrde da je upucan iz pištolja.

 Navijač poginuo od kamenice ili metka? Izvor: MONDO

Na raskrsnici ispred Predsjedništva BiH tokom noći održani su protesti protiv navijačkog nasilja, tokom koga je juče u Širokom Brijegu ubijen Vedran Puljić (24), navijač Fudbalskog kluba "Sarajevo", a navijači ovog kluba za 12 časova najavili su novu protestnu blokadu saobraćaja u gradu.

Prema nekim procjenama, više stotina građana Sarajeva i navijača FK „Sarajevo“ oko ponoći okupilo se na ovoj raskrsnici povodom ubistva Vedrana Puljića, zahtjevajući hitno procesuiranje odgovornih za tragediju, ali i veću bezbjednost navijača i gledalaca na sportskim događajima.

Navijači traže da istragu o događajima u Širokom Brijegu preuzme MUP FBiH kao i smjenu odgovornih u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona.

MUP ZHK saopštio je da je da je Vedran Puljić ubijen tupim predmetom, najvjerovatnije kamenicama i da kod nastradalog Puljića nema nikakve prostrelne rane, ali navijači Sarajeva koji su protestovali tokom noći tvrde da su na njih pucali policajci te da je Vedran Puljić ubijen hicem iz pištolja.

"Vedrana je ubio policajac koji mu je pucao u glavu sa nekoliko metara. Krv mu je šikljala iz glave. Bilo je strašno. Policija tvdi da nije pucala. To nije istina. Vedrana je ubio policajac", rekao je za portal “Sarajevo-x” jedan od navijača Sarajeva koji tvrdi da je svjedok događaja u Širokom Brijegu.

Vedran Puljić ubijen je u nedjelju u sukobu navijača FK Široki Brijeg i FK Sarajevo prije prvenstvene utakmice dva tima, koja je na kraju otkazana.

Iako je bio najavljen dolazak 150 navijača Sarajeva u Široki Brijeg stiglo je više od 500 navijača ovog kluba, a odmah po njihovom dolasku u grad počelo je gađanje domaćih i gostujućih navijača kamenicama, stolicama i svim što im se našlo pri ruci. Nastradali su i slučajni prolaznici kao i okolni kafići i mnoštvo automobila.

Sukob navijača Sarajeva, Širokog Brijega i policije eskalirao je kada je iz vatrenog oružja upucan Željko Zadro (59) ispred njegove kuće u Širokom Brijegu.

U velikim neredima kakvi se ne pamte u Širokom Brijegu, povrijeđeeno je 16 policajaca, te više od 30 navijača, koji su do ponoći stizali u sarajevski Klinički centar "Koševo" a trojica su zadržana na liječenju.

"Kod dvojice je riječ o prostrelnim ranama, dok se kod trećeg radi o ustrelnoj povredi desne natkoljenice sa karlicom i njemu će danas operativnim putem biti izvađen metak", izjavila je Srni portparol kliničkog centra "Koševo" Biljana Jandrić.

Najteže je povrijeđen Amir Hadžić (21) koji je zadobio prostrelnu ranu pluća, ali je on nakon operacije u stabilnom stanju, objavila je FTV.

Neredi u Širokom Brijegu smirili su se nakon dolaska specijalne policije iz Mostara gdje je i bila raspoređena većina policijskih snaga Zapadnohercegovačkog kantona zbog odigravanja lokalnog derbija između Zrinjskog i Veleža.

Ova utakmica ocijenjena je kao meč visokog rizika pa su gotovo sve raspoložive policijske snage u Mostaru, kao i specijalne jedinice s prostora Širokog Brijega i ostatka ZHK bile angažovane u Mostaru tako da u Širokom Brijegu nije bio dovoljan broj policajaca.

FOTO GALERIJU KRVAVOG OBRAČUNA NAVIJAČA U ŠIROKOM BRIJEGU POGLEDAJTE OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC