• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojković: Protiv Rumuna završavamo posao

"Svesni smo značaja utakmice, došao je dan kada treba da završimo posao u kvalifikacijama", istakao je golman "orlova" Vladimir Stojković.

 Stojković: Protiv Rumuna završavamo posao Izvor: MONDO

Najbolji fudbaleri Srbije počeli su da se okupljaju u Kovilovu, gdje će u ponedjeljak poslije podne biti održan prvi trening u sklopu priprema za utakmice sa Rumunijom u Beogradu i Litvanijom u Marijampolju.

Među prvima je u bazu "orlova" stigao golman Vladimir Stojković, kojeg su novinari podsjetili na kiks u duelu sa Francuskom (1:1), prije mjesec dana na Marakani.

Da tada nije Tijeriju Anriju omogućio da izjednači rezultat, Srbija bi uveliko bila na spisku učesnika Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Taj kiks me uopšte nije izbacio iz ravnoteže. Greške su sastavni dio sporta, one se dešavaju svakome, a važno je da se ne ponavljaju. Mentalno sam jak, ne bojim se grešaka", uvjerava Stojković.

Golman "orlova" izjavio je da ne može da obilježi nikoga iz rumunske ekipe, kao potencijalno najveću opasnost.

"Rumuni imaju baš ozbiljnu reprezentaciju, sa četiri-pet velikih imena. Ali pažnja ne smije da nam bude usmjerena samo na njih. U Francuskoj su izginuli svi, iako su znali da nemaju velike šanse da se plasiraju na SP".

"Svesni smo značaja utakmice, došao je dan kada treba da završimo posao u kvalifikacijama", istakao je Stojković.

Reprezentacija Srbije dva kola prije kraja ima četiri boda više od drugoplasiranih "trikolora", što znači da nam jedna pobjeda garantuje prvo mjesto u grupi.

"Orlovi" će morati da je ostvare da bi otišli na Mundijal, jer Francuska 10. i 14. oktobra dočekuje Farska Ostrva, odnosno Austriju, pa ne treba sumnjati u njen maksimalan bodovni učinak u tim mečevima.

Zdravko Kuzmanović u Štutgartu je saigrač opasnom rumunskom napadaču Ćiprijanu Mariki.

"Razgovarali smo o utakmici, poručio sam mu da idemo na pobjedu i da se ne vraća u Štutgart ako nam da gol! Međutim, ako budemo igrali kao do sada u kvalifikacijama, nema sumnje da ćemo pobijediti".

Mladi "vezista" potpisao je ugovor sa Štutgartom na četiri godine, ali pošto je transfer iz Fiorentine obavio u finišu prelaznog roka, još uvijek prolazi kroz period adaptacije.

"U početku mi je bilo teško, drugačiji je mentalitet i stil igre u odnosu na Italiju. Bilo mi je neophodno malo vremena da se naviknem, ali sada je sve OK, mada ima još stvari koje u hodu moram da završim. Na primjer, da nađem stan..."

(R. Jakšić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC