• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Pobjeda i ništa drugo

Pantelić priziva Božju pomoć, Obradović vjeruje u uspjeh na krilima navijača, a Luković se uzda u iskustvo reprezentativaca Srbije.

 "ORLOVI": Pobjeda i ništa drugo Izvor: MONDO

"Orlovi" u subotu mogu da stave tačku na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Pobjedom nad Rumunijom ovjerili bi prvo mjesto u Grupi 7 i učešće na Mondijalu bi bilo i teoretski obezbijeđeno.

U suprotnom, ostao bi zarez... Najbolji srpski fudbaleri imali bi još jednu šansu da izbjegnu baraž, u srijedu, 14. oktobra, u Litvaniji.

Međutim, već od prvog dana priprema u Sportskom centru u Kovilovu ne postoji dilema - svi su "našpanovani" da se uspjeh proslavi u Beogradu, pred svojim navijačima (ulaznica više nema u prodaji).

"Znate me kakav sam - uvijek na pobjedu", poručio je Marko Pantelić po dolasku u Kovilovo.

Novi napadač Ajaksa se vratio u reprezentaciju pošto je "preskočio" duel sa Francuzima. Tada nije imao klub i selektor Radomir Antić ga nije zvao.

Sada izostaje suspendovani Danko Lazović, a Pantelić će ponovo konkurisati za mjesto u špicu.

"Vjerujem da ćemo u subotu proslaviti ono što stvaramo već godinu dana", dodao je 31-godišnji napadač.

Rumuni, sa novim selektorom Razvanom Lučeskuom, već su počeli da stvaraju tim za budućnost. Međutim, njihova rasterećenost u duelu sa "orlovima" može da im bude jak adut.

"Rumuni stvaraju novi duh u reprezentaciji i žele da dokažu da ne zaslužuju tako nizak rejting kakav sad imaju. Ipak, uz Božju pomoć, pobijedićemo ih", zaključio je Marko Pantelić.

Sa navijačima do pobjede

Ivan Obradović je na okupljanje reprezentativaca došao rovit. Lijevi bek Saragose već desetak dana trenira odvojen od ekipe, ali uvjerava da će biti spreman za meč u subotu.

"Najbolju utakmicu u kvalifikacijama odigrali smo u Austriji gdje smo imali podršku oko 10.000 navijača. Sada će pun stadion biti na našoj strani. Sa navijačima ćemo da guramo do pobjede", odgovorio je Obradović na konstataciju da su "orlovi" podbacili protiv Francuza, jer ih je "pritiskala" veličanstvena atmosfera na stadionu.

"U 21. godini bih mogao da igram na Svjetskom prvenstvu - to je ostvarenje sna! Idemo u Južnu Afriku iz Beograda iako znamo da neće biti lako, jer Rumuni dolaze rasterećeni. Nedavano gostovanje u Francuskoj je pokazatelj njihove vrijednosti", završio je Ivan Obradović.

Aleksandar Luković je podsjetio na sličnu situaciju u kojoj se nalazila srpska reprezentacija u kvalifikacijama za prethodno Svjetsko prvenstvo. Tada je odlučujuća utakmica, protiv BiH, takođe igrana u Beogradu (1:0, strijelac Kežman).

"Bio sam tada dio ekipe. I zaista je atmosfera slična", rekao je defanzivac Udinezea.

"Većina naših igrača igra u jakim ligama i navikla je na 'velike' utakmice i paklene ambijente na stadionima. Imamo dovoljno iskustva da iznesemo teret meča sa Rumunima".

Luković poručuje navijačima da ne očekuju totalnu ofanzivu od početka utakmice.

"Kao i uvijek, i protiv Rumuna ćemo igrati na pobjedu, ali uz dozu opreza. Ne smijemo da srljamo", jasan je Aleksandar Luković.

Reprezentativci će u Kovilovo stizati tokom ponedjeljka, a selektor Radomir Antić će u 18 sati označiti početak priprema kada igrače izvede na prvi trening.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC