• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dujković: Bez prava na kiks

Selektor mlade reprezentacije Srbije pred duel sa Kiprom podsjetio na neuspjeh protiv Slovačke. Poseban razgovor sa Matićem.

 Dujković: Bez prava na kiks Izvor: MONDO

Mlada reprezentacija Srbije razočarala je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Poražena je u Novom Sadu od Slovačke (1:2). Zatim se iskupila pobjedom u Norveškoj (1:0).

Sada joj predstoje dva važna meča. U petak "orlići" dočekuju Kipar, a četiri dana kasnije gostuju u Hrvatskoj. Pripreme su počeli u ponedjeljak, okupljanjem u Beogradu poslije čega su otputovali u Novi Sad.

"U ovom trenutku je najvažnije da su svi zdravi. U naredne dve utakmice bilo bi dobro da osvojimo najmanje četiri boda, jer bismo se na taj način uključili u trku za osvajanje jednog od prva dva mjesta u grupi", rekao je selektor Ratomir Dujković.

On je ponovio da će i na ovim pripremama tražiti od igrača da forsiraju brzu pas igru, da nastoje što prije da dođu u protivnički šesnaesterac i da razvijaju igru po bokovima.

"Danas se forsira igra po bokovima i tu ima mnogo prostora da se pravi odlična taktika. Nadam se da imamo profil igrača koji mogu da sprovedu takvu igru".

Iskusni stručnjak će po dolasku u Novi Sad posebno razgovarati sa Nemanjom Matićem, koji trenutno igra za drugi tim Čelsija.

"Sa Matićem moram da obavim poseban razgovor. Želim da čujem njegove želje i stavove i da saznam koliko je spreman. On je svakako važan igrač za našu reprezentaciju i zato su mi potrebne sve moguće informacije".

Selektor "orlića" dodao je da njegov tim na domaćem terenu više ne smije da dozvoli luksuz kao što je bio poraz protiv Slovačke, jer bi time značajno umanjili šanse za odlazak na Prvenstvo Evrope.

"Već znam konture tima za utakmicu protiv Kipra, ali narednih dana želim da provjerim kako igrači stoje na terenu. Nadam se da nećemo imati potrebe za velikim korekcijama i da će mladići usvojiti moje ideje", zaključio je Ratomir Dujković.

Mlada reprezentacija treniraće u Sportskom centru Veternik u Novom Sadu, a utakmica protiv Kipra igra se u petak od 15 sati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

(Tanjug, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC