• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Zaustavimo ovo zlo…

Reprezentativac BiH Edin Džeko, kao i ostali članovi nacionalnog tima, šokirani su ubistvom navijača Sarajeva u Širokom Brijegu.

 Džeko: Zaustavimo ovo zlo… Izvor: MONDO

Napadača Volfsburga dočekale su loše vijesti u ponedeljak u Sarajevu, gdje je došao na okupljanje selekcije BiH pred ključne utakmice kvalifikacija za Mundijal 2010. godine protiv Estonije (10. oktobra) i četiri dana kasnije sa Španijom.

Džeko, kao i ostatak reprezentativaca i stručnog štaba nacionalnog tima BiH, šokiran je dešavanjima u Širokom Brijegu i ubistvom Vedrana Puljića, koji je prema zvaničnim nalazima obdukcije upucan u glavu iz vatrenog oružja.

"Ova tragedija nam neće donijeti ništa dobro, ni nama sportistima, ni navijačima, niti cijeloj državi. Poslije ubistva navijača Željezničara u Zenici prije nekoliko godina, zaista nisam mogao da vjerujem da će se ovako nešto ponovo dogoditi. Ježim se dok ovo pričam. Trebamo da riješimo ovo zlo jednom za sva vremena", izjavio je Džeko.

Džekino mišljenje dijeli i kapiten BiH Emir Spahić.

"Nemam komentara, zaista ne znam šta bih rekao. Osuđujem sraman čin divljaštva i sve što se dešavalo u Širokom. Svi zajedno moramo da se zapitamo i pronađemo odgovorne za ubistvo. Moramo napraviti inicijativu da se ovakvi ljudi udalje od nas i normalnog života. Ovaj događaj sve nas je dirnuo, jer se čovjek s pravom zapita 'je li se nešto slično moglo i svima nama desiti'. Nadam da će nam ovaj zločin biti dodatni motiv da se iz Estonije vratimo sa punim plijenom", rekao je Spahić.

Navijač Sarajeva stradao je u nedelju u obračunu navijača u Širokom Brijegu, što je naišlo na brojne osude, među ostalima i selektora Miroslava Blaževića, te Visokog predstavnika za BiH Valentina Incka.

(MONDO, foto: Sportsport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC