• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup otkazan, prekida se Premijer liga BiH?

Revanš susreti Kupa BiH su otkazani, a Ministarstvo kulture i sporta FBiH zatražilo prekid i Premijer lige zbog tragedije u Širokom Brijegu.

 Kup otkazan, prekida se Premijer liga BiH? Izvor: MONDO

Poslije nereda u Širokom Brijegu, gdje je smrtno stradao Vedran Puljić, Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza BiH, na osnovu člana 4. Propozicija takmičenja završnog dijela Kupa BiH i člana 14. Poslovnika o radu, shodno ukazanoj potrebi, uz saglasnost Predsjedništva FS BIH otkazao je u ponedeljak revanš susrete osmine finala Kupa BiH, koji su trebali da se igraju u srijedu.

Ukoliko ne bude novih neželjenih događaja, revanš mečevi osmine finala trebali bi se igrati 21. oktobra, izuzev utakmice između Olimpika i Leotara, koja je na rasporedu dan kasnije.

Gotovo istovremeno, Ministarstvo kulture i sporta pokrenulo je inicijativu da se prekine takmičenje u Premijer ligi BiH dok se ne donese Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim manifestacijama na nivou države.


Kako prenosi agencija Fena, Federalno ministarstvo kulture i sporta izdalo je saopštenje u kome se navodi da je šokirano događajima s krvavim epilogom u Širokom Brijegu.

"Umjesto da sport da svoj doprinos ukupnom vaspitno-obrazovnom procesu i afirmaciji pozitivnih ljudskih vrijednosti, doživjeli smo tragediju nesagledivih posljedica. Obzirom da klubovi, a ni FS BiH ne daju garanciju da se slične stvari neće ponavljati, tražimo da se prekine takmičenje u Premijer ligi BiH dok se ne donese Zakon o sprečavanju i suzbijanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, na što nas obavezuju Evropska konvencija i Zakon o sportu u BiH", navodi se u saopšenju Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Takođe, u saopštenju se izražava duboko žaljenje i saučešće porodici poginulog navijača Sarajeva i želja za brzim ozdravljenjem povrijeđenih u neredima.

"Sigurni smo da će svi odgovorni za organizaciju sportskih takmičenja sve da učine da ovo bude posljednja opomena svima. Želimo da sportska takmičenja ubuduće daju doprinos afirmaciji sporta kao dijela ukupnih kulturnih vrijednosti naših naroda",
ističe se u saopštenju Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC