• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRILER: Jović s klupe za 9. pobedu Zvezde u nizu!

Autor mondo.rs

Burna utakmica u Subotici i pet golova. Prečke, lepi potezi, golovi, povrede, nadoknada vremena, psovke, guranje sudije, isključenje trenera, odbijanje da se izađe s terena...

 TRILER: Jović s klupe za 9. pobedu Zvezde u nizu! Izvor: MN PRESS

Spartak – Crvena zvezda 2:3 (1:2)!

Sam rezultat utakmice govori u prilog tome kakav su meč, u 12. kolu Superlige, odigrali plavo i crveno-beli: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Ovaj triler najlošije je podneo temperamentni trener "golubova" Stevan Mojsilović, jedini isključeni akter meča, u kom je Crvena zvezda teškom mukom, i pored nekoliko kardinalnih grešaka svojih igrača i povrede kapitena Aleksandra Lukovića, zabeležila šestu uzastopnu pobedu nad Spartakom.

I devetu uzastopnu u prvenstvu, desetu ukupno!

Sa 32 od 36 raspoloživih bodova posle 12 utakmica, trener Miodrag Božović povešće ekipu nazad u Beograd, a potom sledi pauza zbog kvalifikacija za EURO 2016. Kada se timovi ponovo budu okupili za nepune dve nedelje, od danas, verovatno će se pamtiti samo rezultat 2:3, ne i kako je do njega došlo: uz mnogo grešaka na obe strane, par majstorija i lepih poteza, gde je na kraju poslednju reč imao golman crveno-belih, Damir Kahriman, koji je u 89. minutu skinuo čist zicer Vladimira Kovačevića.

Tada je visoki štoper Spartaka, u avanturi na polovini rivala, uputio udarac glavom na centaršut Gorana Antonića sa svega četiri metra od gola Crvene zvezde. Kahriman mu je odbranio...

Bio je to "veliki finale" uzbudljive predstave u kojoj su dva gola "pala" posle velikih grešaka, konkretno pomenutog Kovačevića za 1:2 i Marka Petkovića za 2:2, a jedan gol "ušao" je s klupe i delo je mladog i kritikovanog Luke Jovića, koji je u nedelji u kojoj je njegov otac bespotrebno unosio nemir i u glavu sina i u redove crveno-belih, govorio onako kako napadač treba da govori - golom za 2:3.

Jović je i ovog puta bio rezerva, ali je potezom u 81. minutu na centaršut Luisa Ibanjeza sa leve strane donkele poručio i treneru Božoviću da zaslužuje više i češće da igra. Ovog puta ušao je umesto borbenog ali nedovoljno konkretnog Slavoljuba Srnića i postigao manje efektan gol od onog koje su pre toga postigli Marko Grujić i Aleksandar Katai.

Krenimo redom...

Strelac  Nemanja Milić u 6. minutu, posle brze kontre domaćih. Milić je dobio loptu na polovini terena, pred njim je bila "livada", utrčao je u šesnaesterac i plasirao loptu između Sava Pavićevića i Mičela Donalda, a pored Damira Kahrimana.

Šokantan početak za lidera, ali posle pola sata igre došlo je izjednačenja, a posle 51 minuta igre u prvom delu - do vođstva!

Nakon što Spartak nije iskoristio još dve kontre, Zvezda je poravnala na 1:1 i to zahvaljujući sjajnom golu Marka Grujića. Igrao se 31. minut, kada je Srđan Plavšić dobio loptu na levoj strani, pogledao, centirao tako da je prebacio sve igrače u petercu i pozvao Grujića da uhvati "drop kik", a ovaj je to uradio na najbolji mogući način - zakucao je loptu pod prečku!

Prečku je majstorskim potezom pogodio Aleksandar Katai u 39. minutu, a u 51. upisao se u strelce. Dugu loptu sa polovine Crvene zvezde Ugo Vijeira zaradio je upornim trkom pored visokog Vladimira Kovačevića, koji je skočio u nameri da izbije loptu glavom, ali mu to nije uspelo, pa je Portugalac samo sačekao da mu se pridruži Katai, kojem je dodao loptu, a ovaj pogodio praznu mrežu.

Odmah potom, arbitar Igor Kocić označio je kraj igre u prvom poluvremenu posle šest minuta nadoknade, a sve zbog toga što se sredinom prvog dela tri puta ukazivala pomoć povređenom golmanu Budimiru Janoševiću. Izgleda da se nekim ljudima iz Spartaka to nije dopalo, pa je prema rečima kolega sa televizije Arena sport, bilo gužve u tunelu i ispred njega.

Zvezda je povela 2:1 u 51. minutu, a Spartak izjednačio na 2:2 u 48. minutu!

Samo što je počelo drugo poluvreme, desni bek Marko Petković neozbiljnim pokušajem da dribla na svojoj polovini dobio je "reality check" golom u svojoj mreži. Oduzeta mu je lopta, usledila je blic kontra Spartaka, Milan Makarić namestio se na levicu na ivici kaznenog prostora i "ubio pauka" u gornjem desnom uglu gola Damira Kahrimana.

Kada je shvatio da 11 igrača koje ima na terenu ne mogu da proizvedu kvalitet za treći gol na meču, trener Crvene zvezde "Grof" Božović napravio je tri izmene, a jedna je bila prava - malo nakon što je ušao na teren, u 81. minutu, Luka Jović trznuo je glavom na centaršut Luisa Ibanjeza iskosa sa desne strane i pogodio mrežu!

U Subotici u 15 časova počeo je zanimljiv duel 12. kola Superlige, u kojem će lider prvenstva pokušati da dođe do devete uzastopne, a desete prvenstvene pobede ukupno.

S druge strane, Spartak će, nakon što je odmorio sve prvotimce u prethodnom kolu, pokušati da prekine seriju od pet poraza u mečevima sa crveno-belima, uz gol razliku 3:15. Od pobede nad Crvenom zvezdom, koja je u tom trenutku bila lider Superlige, 7. oktobra 2012. godine (3:0), Spartak više nije uzeo ni bod protiv istog rivala.

U prethodne dve sezone, rezultat na Gradskom stadionu bio je 1:2 i 1:3.

Skor u Subotici je 5-8-13, 5-10-37 ukupno.

SPARTAK: Janošević (od 26. Mirković) – Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević – Makarić, Jočić, Tumbasević – Ilić, Torbica - Milić (od 68. Bogunović).

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Pavićević, Luković (od 88. Jovanović), Ibanjez – Donald, Grujić – Katai, Plavšić, Srnić (od 69. Jović) – Vijeira (od 78. Sikimić).

Utakmicu sudi Igor Kocić.

Uskoro opširnije...

TOK UTAKMICE:

90+5 - KRAJ! Tri od pet minuta nadoknade potrošio je Mojsilović, ostala dva protekla su u napucavanju lopte, Zvezda je odbranila 2:3 i vraća 3 boda u Beograd posle jednog od lošijih izdanja ove sezone.

90+3 - Suludo ponašanje trenera Spartaka Mojsilovića!? Posle šanse Kovačevića, Spartak je dobio korner, a Mojsilović burno protestovao, ko zna koji put tokom utakmice, zbog čega je četvrti arbitar Petrović pozvao glavnog, Kocića i požalio mu se na ponašanje šefa struke domaćih.

Kocić je pokazao Mojsiloviću put na tribine, a ovaj puna tri minuta odbijao da izađe, usput se uneo u lice Petroviću i svašta mu govorio (što nije baš za ovaj izveštaj). Sve to vreme igrači u plavo i crveno-belom čekali su namešteni za izvođenje kornera da besni Mojsilović završi verbalnu egzibiciju i dozvoli da se utakmica završi.

Izašao je s terena u 93. minutu!?

89 - KAKVA ŠANSA I KAKVA ODBRANA KAHRIMANA!

Dug napad Spartaka završen je fantastičnom šansom za štopera Kovačevića, koji je glavom sa četiri metra (!?) propustio priliku da se iskupi za grešku kod drugog gola Crvene zvezde. On je uputio udarac glavom, ali mu je golman Zvezde, Kahriman, refleksno "skinuo" zicer i sprečio treće izjednačenje na utakmici!

Potez utakmice golmana Crvene zvezde, promašaj utakmice štopera Spartaka.
Izvor: YouTube



Ako se pogleda kretanje rezultata i minut, verovatno potez meča u izvedbi Kahrimana.

88 - Izmena. Kapiten Luković predao je traku kolegi Pavićeviću i ustupio mesto Jovanoviću, izlazeći s terena šepajući... Videćemo u kojoj meri je Luković oštetio zadnju ložu leve noge.

83 - BURA NA TERENU!

Sudija Kocić propustio je priliku (mada je to bila obaveza) da isključi besnog Tumbasevića, koji je iziritiran time što je arbitar dosudio faul Mrkele nad Lukovićem odgurnuo (!?) Kocića s leđa. I...

...dobio samo žuti karton!?

U trenutku kada je kapiten Zvezde, Luković, počistio loptu ispred Mrkele osetio je jak bol u zadnjoj loži. Tri minuta kasnije, ispostaviće se, da će morati van terena, a zameniće ga Jovanović.

81 - GOL! JOVIĆ!

Kakav odgovor mladog napadača na kritike, ali i poruka treneru Božoviću na najbolji način - golom na terenu, možda i golom za pobedu. Nakon faula nad Plavšićem na oko 30 metara od gola Mirkovića, iskosa sa desne strane, Ibanjez je uputio idealan centaršut na peterac, Jović se istrgao Kovačeviću i trznuo glavom za 2:3!

Gol Jovića za 2:3.
Izvor: YouTube



Veliko slavlje navijača Crvene zvezde i mladog napadača, kojem je ovo bio prvi pogodak još od jula meseca i meča sa OFK Beogradom (2:6).

80 - Mojsilović napravio je i treću izmenu, drugu iznuđenu. Mrkela umesto povređenog Makarića.

78 - Dok Makarić, koji se žali na povredu, leži na travi i čeka pomoć (ili zamenu), na terenu je Sikimić. Umesto Vijeire.

76 - Loš dan gotovo svih igrača Zvezde umalo nije kažnjen trećim golom Spartaka. Kahriman se okliznuo prilikom ispucavanja lopte, dodao je do Tumbasevića, koji je probao da ga lobuje sa oko 40 metara udaljenosti, ali nije bio precizan.

73 - Centaršut Kataija sa desne strane iz prve je volej udarcem probao da zakuca u mrežu Plavšić, ali je Mirković uspeo da odbije tu loptu u korner. Inicijativa Zvezde.

69 - Po izmena na obe strane: Bogunović umesto Milića, Jović umesto Srnića.

68 - Crveno-beli traže penal od Kocića, posle fantastične lopte Grujića za Kataija. Ovaj je imao Antonića na leđima, probao je da šutira levom, uradio je to nekontrolisano i pao, raširio ruke, ali nije dočekao da Kocić pokaže na "kreč".

66 - Korner za Zvezdu s desne strane izveo je Katai, lopta je preletela sve u šesnaestercu i stigla do Vijeire, koji je probao da uhvati "drop kik" sa oko 15 metara od gola Mirkovića, ali je tukao preko prečke.

65 - Vreme teče, a potrebe za unosima u "tok utakmice" sve je manje. Nakon što se ništa vredno pomena nije dogodilo skoro 20 minuta, treneri Mojsilović i Božović počeli su da pripremaju prve izmene.

60 - Veoma nesigurna igra Zvezdine odbrane, ovog puta je Pavićević dodao loptu u noge rivalu na polovini terena, ali je kontru Spartaka "presekao" novi netačan pas "golubova".

58 - Zvezda je deset minuta igre od gola Makarića potrošila na jalovu inicijativu. Korner, jedan prekid i nekoliko napada bez pravog pasa u završnici.

48 - GOL! IZJEDNAČENJE! MAKARIĆ!

Sjajan potez Makarića, posle očajnog poteza Petkovića. Uz Donalda definitivno najslabiji pojedinac u crveno-belom danas, zaigrao se neozbiljno s loptom na svojoj polovini, nakon što su njegove kolege štoperi osvojile posed. Krenuo je napred, kroz sredinu, predriblao jednog, drugog igrača i potom izgubio balans, pao, izgubio i posed i "zaopočeo" akciju Spartaka, koju je Makarić završio fantastičnim udarcem sa ivice kaznenog prostora...

...pravo u rogalj Kahrimanovog gola! Makarić strelac, Petković "asistent".

Novo izjednačenje, Makarić!
Izvor: YouTube



46 - Uz bakljadu Delija na južnoj tribini, koja je ujedno i najispunjenija, počelo je drugo poluvreme. Izmena nema, Zvezda sada napada ka svojim navijačima.

POLUVREME: Kocić šalje igrače u svlačionicu, a on će malo teže tamo. Prema rečima kolega sa Arene sport "neke čike su sišle kod tunela nešto da mu kažu".

45+6 - GOL! KATAI!

...kada se Zvezda izvukla iz problema zvanog Donald, usledila je duga lopta na polovinu Spartaka, iskusni Vijira je lukavo ušao telom u visokog Kovačevića, izbacio ga iz balansa, što je Kovačević shvatio tek kad je skočio na loptu i - shvatio da je skočio u prazno - a Portugalac potom sačekao da mu se pridruži Katai, dodao mu loptu, a ovaj samo zakucao u praznu mrežu - 1:2!

Vodeći gol Crvene zvezde u 51. minutu.
Izvor: YouTube



45+5 - Donald je verovatno već otišao u svlačionicu, glavom, kad je u petom minutu nadoknade prvog poluvremena dva puta izgubio loptu na 30 metara od svog gola, od čega je drugi put mogao da bude koban po Kahrimana.

Srećom po Holanđanina, koji je odigrao najgore poluvreme od kad je došao u Zvezdu, nije bilo tačnog pasa u kaznenom prostoru za nekog od igrača Spartaka, i onda...

39 - PREČKA!

Majstorski potez Kataija, koji je završio na gredi. Petković mu je s desne strane poslao loptu po zemlju, a Zvezdin "plejmejker" - okrenut leđima golu - pokazao je redak talenat koji poseduje, samo je unutrašnim delom stopala "zavrnuo" loptu, prebacio Mirkovića, ali umalo postigao verovatno najlepši gol ove sezone u Superligi.

Sjajan potez, ne i gol Aleksandra Kataija.
Izvor: YouTube



Zaista potez koji se retko viđa ne samo na našim terenima.

35 - Umalo da kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković, koji je danas drugi put bio starter od povratka u Ljutice Bogdana i oporavka od teške povrede Ahilove tetive, postigne gol. Bio je najviši u skoku pred golom Spartaka, ali je njegov udarac glavom prošao pored stative.



31 - GOL! GOLČINA GRUJIĆA!

Mladi vezista uhvatio je "drop kik" u maniru najvećih asova, centaršut Plavšića s leve strane koji je "preleteo" sve igrače na petercu poslao je pod prečku! Nezagrejani Mirković samo je ulepšao pogodak time što se bacio, ali nije imao šanse da zaustavi ovo tane.

Crveno-beli stižu do izjednačenja.
Izvor: YouTube



Zvezda se vratila pre odmora i to posle pola sata tokom kojih su se vezisti u crveno-belom baš namučili u kontroli lopte.

29 - Katai do Plavšića, Plavšić do Kataija. Aut za Spartak.

27 - Nova duga lopta sa polovine Spartaka, koju ovog puta nije uspeo da ukroti Donald (pao je na leđa i dodao loptu do Torbice), tako da su domaći odjednom imali suituaciju 3 na 3, ali je Torbica poslao loptu u - aut!

26 - Mirković ulazi umesto Janoševića, koji šepajući napušta igru.

24 - Izgleda da Janošević ne može da nastavi utakmicu posle onog klizećeg starta i udarca koji je dobio od Vijeire. Posle sedam minuta, ponovo je pao na zemlju i ponovo mu se ukazuje pomoć. Zagreva se Mirković.

Golman Spartaka je u tri navrata, žaleći se na bol u nozi, potrošio dobra tri minuta.

22 - Pet praznih minuta. Mogli ste komotno da skuvate kafu ili čaj, ništa ne biste propustili! Jedini koji ne gube vreme trenutno su navijači Zvezde, koji glasno bodre svoj tim.

17 - JANOŠEVIĆ KAO NOJER!

Sjajnu kontru izvela je Zvezda, bivši "spartakovac" Plavšić poslao je gotovo idealan pas u prostor za Vijeiru, koji je u sprintu na 20 metara ostavio čuvara bar 5 metara, ali je poput Nojera golman domaćih Janošević pratio akciju rivala, istrčao i hrabro uklizao ispred Portugalca...

...i pritom dobio udarac u, što bi klinci u školskom rekli, "cevanicu".

14 - VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU!

Nakon što Spartak nije iskoristio kontru 4 na 3, usledio je protiv udar gostiju, pukla je odbrana Spartaka na levoj strani, odakle je usledio centaršut, ali povratnik u tim Srnić nije uspeo na "drugoj stativi" da ukroti nisku loptu Kataija.

Uklizao je, ali je bio "kratak".

13 - Fudbaleri Zvezde jako teško kontrolišu loptu, Spartak je imao kontru 4 na 3, ali je strelac gola Milić, iako je imao igrača i levo i desno, napucao loptom u petu Torbicu, koji je trčao ispred njega. Katastrofalna procena!

10 - Pokušaj Ibanjeza iz slobodnog udarca, sa pozicije koja odgovara levonogim igračima, nije bio precizan. Preko grede!

6 - GOL! SPARTAK VODI!

Crvena zvezda pokušala je da organizuje akciju na polovini Spartaka, pas Plavšića ka Vijeiri nije bio tačan, domaćini su uzeli loptu na 25 metara od svog gola, usledio je brz pas ka Miliću koji je bio na centru igrališta, a kad se okrenuo ka Kahrimanu video je 50 metara brisanog prostora i samo Pavićevića ispred sebe.

Zatrčao se, ušao u šesnaesterac, namestio loptu na desnu nogu i rutinski pogodio mrežu - 1:0!

Vodeći gol Subotičana u 6. minutu.
Izvor: YouTube



4 - Najavljeno-učinjeno. Spartak igra visok presing na polovini Crvene zvezde i pravi probleme gostima u organizaciji igre. Umalo u 4. minutu nisu plavo-beli oduzeli loptu gostima u njihovom šesnaestercu. Panično igra zadnja linija Zvezde, već nekoliko puta lopta je samo ispucana u polje.

1 - Počela je utakmica. Domaćini u belo-svetlo plavoj kombinaciji, gosti u crveno-beloj opremi sa crvenim šortsevima i štucnama.

14.58 - Suspendovani Srnić, koji je u Jagodini dobio crveni karton, odradio je suspenziju protiv Novog Pazara i vratio se u startnih 11, tako da je Vered morao na klupu.

14.57 - U ekipi Spartaka nema duže povređenog Božovića, ali i Mezeija, što će biti veliki hendikep za domaće. Božović nije mogao da računa na napadače Rendulića i Orlandića.

14.55 - U razgovoru za Arenu sport, trener Spartaka Mojsilović rekao je da Crvena zvezda ima najbolji sastav u zemlji i da će njegovi momci imati šansu samo ako daju sve od sebe. Nagovestio je da će igrati presing.

14.47 - Uslovi za igru - odlični! Sunce, toplo vreme, a sudeći prema fotki sa Spartakovog Instagram profila, i teren nije loš. Umeo je da bude problem ranijih godina u Subotici...

Sunshine minutes before kick off Spartak - CZ

A photo posted by FC Spartak (@fcspartaksubotica) on



14.36 - Ovako izgledaju ulaznice za utakmicu.



14.34 - Fudbaleri se pripremaju za početak meča.



REZULTATI

U petak:

Metalac – Javor 0:0

U subotu:

Rad – Borac 2:3
/Veselinović 4, Maraš 43 - Knežević 30, pen 53, Zorić pen 73/

Novi Pazar – Radnički Niš 1:0
/Trtovac 66/

Vojvodina – OFK Beograd 1:0
/Ignjatijević 71/

Spartak – Crvena zvezda 2:3
/Milić 6, Makarić 48 - Grujić 31, Katai 45+6, Jović 81/

Jagodina – Voždovac (19.00)
Mladost – Radnik (19.00)

U ponedeljak:

Partizan – Čukarički (19.00)

TABELA: Crvena zvezda 32, Javor 22, Borac 21, Partizan (-1) 20, Vojvodina 20, Novi Pazar 18, Radnički Niš 16, Čukarički (-1) 15, Metalac 14, Rad 13, Mladost (-1) 13, Spartak 11, Voždovac (-1) 10, OFK Beograd 9, Radnik (-1) 8, Jagodina (-1) 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC