• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Joksimović nije Kantona ili Belami...

Fudbaleru Čukaričkog određen pritvor od osam dana zbog udaranja navijača. "Uradili su to i Kantona i Belami, pa nisu ležali", zatečeni su u Čuki.

 Joksimović nije Kantona ili Belami...  Izvor: MONDO

Fudbaleru Čukaričkog Nebojši Joksimoviću (28), koji se tereti za napad na navijača Jagodine Dragana Penčića (53), istražni sudija Opštinskog suda u u Jagodini odredio je pritvor od osam dana, potvrdila je portparolka suda Jasmina Tasković.

"Prijedlog za sprovođenje istrage podnio je opštinski javni tužilac u Jagodini, zbog krivičnog djela 'nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi'", izjavila je Tasković, koja je dodala da je za ovo djelo zaprijećena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, kao i novčana kazna.

Joksimović je uhapšen u nedelju u Beogradu i sproveden u policijski zatvor u Jagodini, pod sumnjom da je prethodne subote poslije utakmice 7. kola Jelen Superlige između Jagodine i Čukaričkog (2:0) preskočio ogradu i nekoliko puta pesnicom u lice udario Penčića, kojem je kasnije na specijalističkom pregledu u Opštoj bolnici u Jagodini konstatovano dvostruko naprsnuće nosne kosti i povreda uha.

Penčić je potom izjavio da je Joksimoviću "želio da čestita na fer borbi", a u izjavi za "Sportski žurnal" u izdanju od ponedeljka dodao je:

"Čak sam pomogao Joksimoviću da preskoči ogradu, jer sam mislio da želi da se pozdravi sa navijačima..."

"Ruku je prihvatio i preskočio. Tada sam vidio da je ljut. Krenuo je prema navijačima, a ja sam mu rekao: 'Gdje ćeš? Jesi li lud?' On se okrenuo i udario me dva puta, jednom po licu, drugi put po nosu. Navijači su krenuli ka njemu, ali on je pobjegao na teren i izgubio se u svlačionici", prepričao je svoju verziju događaja Penčić, koji je i sam nekada bio fudbaler Jagodine.

"Ljudi oko mene su tokom utakmice bili ljuti na njega zbog ponašanja, u jednom trenutku htio je da šutne dječaka koji mu nije vratio loptu. Tako je izazvao bijes navijača, koji su počeli da mu dobacuju sa tribina.

U Čukaričkom kažu da su "zatečeni odlukom da se Joksimoviću odredi osmodnevni protvor".

"Ne znam po kom osnovu su to uradili", kaže prvi operativac Čukaričkog Darko Ramovš.

"Sjećam se šta su svojevremeno uradili Kantona, Belami... Ali, ne pamtim da je neko od njih ležao u pritvoru. Pretpostavljali smo da će dati izjavu i biti pušten, očekivali ga na treningu. Ne znam zašto ga drže. Nije kriminalac, ubica, ne postoji mogućnost ponavljanja djela. Sada moramo da se konsultujemo sa advokatom. Treba, valjda, prvo da se dokaže krivica, pa da onda uslijedi kazna", rekao je Ramovš i dodao da postoji i druga verzija priče.

"Jedna je Nebojšina, a druga ono što govori gospodin iz Jagodine, koji, moguće je, želi da skrene pažnju na sebe, možda i da naplati publicitet. Mnogo je nerazjašnjenih stvari. Zašto nije dobio crveni karton? Zašto organizacija meča nije bila na potrebnom nivou? Kako je bilo moguće da Joksimović dođe u kontakt sa navijačima? Konstatno su ga vrijeđali, zašto nije reagovao pomoćni sudija?", nabrajao je Ramoviš i konstatovao:

"Joksimović je profesionalac, koji živi od ovog posla, ne treba ga osuđivati prije nego što se rasvijetle sve strane ovog nemilog događaja".

Predsjednik Jagodine Goran Milovanović kaže da je organizacija meča bila na visokom nivou i da redarima treba zahvaliti što nije došlo do većeg incidenta.

"Redari i obezbjeđenje reagovali su na vrijeme. Ovo je specifičan slučaj, koji niko ne može da očekuje, jer su redari okrenuti prema publici i malo pažnje posvećuju fudbalerima, jer niko ne očekuje da će igrač ući na tribinu i udariti nekoga", naveo je Milanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC