• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šest godina od ubistva Vedrana Puljića!

Autor mondo.ba

Navijač Fudbalskog kluba Sarajevo, Vedran Puljić, život je izgubio 2009. godine u neredima koji su izbili neposredno pred početak prvenstvene utakmice u Širokom Brijegu.

 Šest godina prošlo od ubistva Vedrana Puljića Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Vedran Puljić ubijen je 4. oktobra 2009. godine iz vatrenog oružja u masovnim neredima koji su u popodnevnim satima izbili u blizini stadiona "Pecara", neposredno pred početak susreta plavo-bijelih i bordo tima.

Kasnije se utvrdilo da je za Vedranovo ubistvo osumnjičen Oliver Knezović iz Širokog Brijega, koji se sam predao policiji. Knezović je zadržan u pritvoru, gdje je i priznao da je pucao na navijače Sarajeva, a odakle je nedugo zatim i pobjegao. Ni šest godina poslije, ubica Vedrana Puljića nije kažnjen za svoj zločin.

“Kao pravnik i legalista, smatram da je sramotno i nedopustivo da je prošlo punih šest godina od ubistva pokojnog Vedrana, a da do dana današnjeg nije procesuirana i osuđena osoba, koja je izvršila ovo teško krivično djelo. Iskreno se nadam da će to biti učinjeno u najskorije moguće vrijeme i da će istina o Vedranovom ubistvu napokon biti u cjelosti rasvjetljena”, rekao je član Upravnog odbora Sarajeva Hajrudin Kapetanović, a prenio klupski sajt.



Prije sarajevskog derbija na "Grbavici" protiv Željezničara (1:0), delegacija bordo tima posjetila je grob Vedrana Puljića na gradskom groblju "Bare", položila cvijeće i minutom šutnje odali počast poginulom navijaču.

Sjeverna tribina koševskog stadiona nosi naziv "Sjever- Vedran Puljić".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC