• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović: Idemo, generacijo!

"Mogućnost da pred našim navijačima pobedimo i obezbijedimo plasman na Mondijal je rijetka privilegija", kaže Ivanović pred duel sa Rumunima.

 Ivanović: Idemo, generacijo! Izvor: MONDO

U jednoj rečenici koju je u utorak, četiri dana pre utakmice Srbija - Rumunija, rekao Branislav Ivanović, sažeto je sve bitno, suštinski, što je potrebno reći u prilog važnosti duela, koji našu zemlju može poslati pravo na Mondijal.

"Pred nama je šansa generacije. Mogućnost da pred našim navijačima pobijedimo i obezbijedimo plasman na Mondijal je rijetka privilegija i trebalo bi da učinimo sve kako je ne bismo propustili", rekao je defanzivac iz trening kampa "orlova" u Kovilovu.

Tačka.

Sve poslije toga bila bi samo šminka i nastojanje da jedan jedan novinski tekst bude završen već poslije dva pasusa.

"Držimo sudbinu u svojim rukama, pripremamo se, kao i uvijek, u fenomenalnoj atmosferi i očekujem da pobijedimo Rumuniju. Istina je, oni su sada potpuno drugi tim u odnosu na onaj koji smo pobedili u Konstanci. Svjesni su da nemaju šanse za plasman na Mondijal, ali tom činjenicom ne smijemo i nije potrebno da se bavimo", dodao je Ivanović, koji na prvi od poslednja dva meča reprezentacije u ovom ciklusu kvalifikacija dolazi u sjajnoj formi, dostignutoj u dresu Čelsija od kada je trener postao Karlo Anćeloti.

"Svakom igraču raste samopouzdanje kad redovno igra za klub. Osjećam i povjerenje na svakom koraku, što prija i daje dodatnu snagu. Prava stvar je što sve to sada mogu da stavim i u službu reprezentacije", kaže Ivanović.

Rumuni od lekcije koju su dobili od Srbije Radomira Antića u Konstanci (2:3), promijenili su dovoljno toga da niko ni ne pomene taj susret. Novi selektor Razvan Lučesku promijenio je ono što je najbitnije - odnos prema igri, a to se najbolje vidjelo u Parizu, gdje su srpske komšije zagorčale život Francuzima (1:1), ali i dovele srpski tim u situaciju da ima tri meč lopte za direktan plasman na Mondijal.

Prvu, 9. septembra protiv "pijetlova" u Beogradu nisu iskoristili, naredne subote, 10. oktobra imaju drugu... Ne uspiju li ni tada, ostaje im treća, 14. oktobra u Litvaniji. Čudan je taj podatak kada te jedna pobjeda dijeli od cilja... On je blizu, koliko i daleko.

"Potrebno je da se za ovaj meč pripremimo kao i za sve prethodne. Pokušaćemo da iskoristimo svaku šansu za gol, pogoto poslije prekida jer mislim da tu imamo prednost. Atmosfera u timu je odlična, svi igrači na pripreme dolaze sa osmijehom. Pokušaćemo to da prenesemo na teren i dođemo do željenog uspjeha", nadovezao se Ivanović.



"Orlovi" su na okupu u Kovilovu od ponedjeljka, a u utorak popodne dobili su slobodno od Antića da se opuste, posjete porodice, djevojke, prijatelje, provedu sunčano beogradsko popodne van kampa... Neki su pozvali taksi, a neki otišli svojim automobilima.

Nadamo se da će svi već u subotu uveče predati pasoše za južnoafričku vizu.

1. Srbija 8 6 1 1 - 19
2. Francuska 8 4 3 1 - 15
3. Austrija 8 3 2 3 - 11
4. Litvanija 8 3 0 5 - 9
5. Rumunija 8 2 3 3 - 9
6. F. Ostrva 8 1 1 6 - 4

10. oktobar: Srbija - Rumunija, Francuska - Farska Ostrva, Austrija - Litvanija.

14. oktobar: Litvanija - Srbija, Francuska - Austrija, Rumunija - Farska Ostrva.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC