• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Ostavke usvojene, Tomić ostaje

Upravni odbor FK Partizan u utorak je usvojio ostavke Gordana Petrića i Zorana Mirkovića, koji i zvanično nisu više potpredsjednici crno-bijelih.

 PARTIZAN: Ostavke usvojene, Tomić ostaje Izvor: MONDO

Predsjednik kluba, Dragan Đurić, saopštio je da Petrić nije bio prisutan na sastanku, pošto je "podnio ostavku pred kamerama SOS kanala", dok je pismenim putem o tome obavijestio generalnog sekretara Darka Grubora.

Što se tiče sportskog direktora Ivana Tomića, o čijoj se smjeni dosta pisalo u posljednje vrijeme, Đurić je rekao da na sastanku UO o tome nije bilo govora.

"On ima ugovor na još tri godine i normalno obavlja svoj posao".

Đurić je izjavio da u Partizanu, uprkos svemu, nema unutrašnjih sukoba i da se preduzimaju koraci za prevazilaženje rezultatske krize.

"U ponedjeljak smo održali sastanak sa Ivanom (Tomićem), u srijedu će se sekretarijat (najuže rukovodstvo kluba) sastati sa stručnim štabom i igračima koji nemaju obaveze u nacionalnim selekcijama. Napravićemo operativni plan izlaska iz krize. Dve godine smo najbolji i normalno je da u jednom trenutku naiđe pad".

U javnosti su se pojavile i određene sumnje u status trenera prvog tima, Gorana Stevanovića, s obzirom na to da on još uvijek radi po ugovoru koji je sa klubom sklopio kao pomoćnik šefa struke.

"Taj ugovor ističe u junu 2010. Razgovaraćemo sa njim o povećanju plate i to neće biti nikakav problem", odgovorio je Đurić, koji je isto to najavio prošlog mjeseca, kada je Stevanović imenovan za nasljednika Slaviše Jokanovića.

Đurić je upitan da li ima povjerenje u trenera.

"Nije moje da se izjašnjavam, ali smatram da naša igra nije na zadovoljavajućem nivou. Isto tako vjerujem da će biti bolje. Stevanović ima podršku, a Partizan je previše ozbiljan klub da bi mijenjao trenera zbog jedne ili dve loše utakmice".

Na UO je razmatran i "tekući finansijski izvještaj".

"Partizan u posljednje tri godine nije stajao bolje kada je riječ o finansijama i to je nešto čime mogu da se pohvalim. Uvjereni smo da će do Nove godine situacija biti još bolja, kada stigne novac od određenih transfera i reklama, koje u posljednje vrijeme idu stvarno dobro".

Na pitanje u kolikom će "plusu" biti Partizan kada se podvuče crta ispod 2009, Đurić je rekao da se radi o cifri od "450 hiljada, možda i pola miliona evra".

Zašto su otišli Gordan i Bata?

Predsjednik Partizana se poslije oficijelnog obraćanja, vezano za sjednicu Upravnog odbora, zadržao u neformalnom razgovoru sa novinarima i tom prilikom otkrio neke zanimljive detalje, koji se tiču odlazaka Gordana Petrića i Zorana Bate Mirkovića.

"Gordan i Bata su napustili Partizan iz ličnih razloga", isprva se Đurić držao "zvanične verzije".

Kako iz ličnih razloga, kada je Mirković izjavio da nije zadovoljan načinom na koji Vi obavljate funkciju predsjednika?

"Oni su željeli da smijene (člana UO) Dragoljuba Vukadinovića, zbog njegovih izjava od prošle godine (kada je tražio smjenu Slaviše Jokanovića). Takođe su tražili da se sa Jokanovićem potpiše ugovor na tri godine. UO se sa time nije složio", naveo je Đurić.

Kap koja je kod Petrića prelila čašu bile su nesuglasice oko angažmana Predraga Mijatovića.

"Na prošlom UO je pod tačkom razno izneseno da bi Mijatović mogao da dođe u Partizan, na šta je potpredsjednik Mile Jovičić rekao da nije u redu da se o tome raspravlja na taj način, nego da bi to trebalo učiniti na sljedećem sekretarijatu kluba. Oni (Petrić i Tomić) se nisu složili sa tim".

Partizan je ostao bez dva potpredsjednika, ko su zamjene?

"To će biti tema na sekretarijatu. Ima kandidata, mada ne bih o imenima. Vi ste nešto već pisali, ali niste pogodili", rekao je Dragan Đurić.

(MONDO, foto: MN Press, zvanični sajt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC