• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSBIH: Nema prekida Premijer lige BiH!

Fudbalski savez BiH u utorak je saopštio da neće biti prekida Premijer lige zbog tragičnih događaja u Širokom Brijegu.

 FSBIH: Nema prekida Premijer lige BiH! Izvor: MONDO

Poslije nereda u Širokom Brijegu, gdje je smrtno stradao Vedran Puljić, Komisija za takmičenje FSBiH, otkazala je revanš susrete osmine finala Kupa BiH, koji su trebali da se igraju u srijedu.

Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiF pokrenulo je I inicijativu da se prekine takmičenje u Premijer ligi BiH dok se ne donese Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim manifestacijama na nivou države, ali je FSBiH odbacio ovaj prijedlog.

„Odbacujemo sve špekulacije i prijedloge o odgađanju prvenstvenih utakmica, a pogotove o ukidanju iste. Svi oni koji to predlažu žele sakriti svoju odgovornost što nisu izvršili uticaj da se donese zakon o sprečavanju nereda i što se na kvalitetan način ne implementira Zakon o sportu BiH“, sopštili su iz FSBiH i ukazali na eventualne posljedice odgađanja ili ukidanja Premijer lige.

„Ukoliko bi se liga odgodila ne bi se mogao ispoštovati kalendar takmičenja koji je donesen prije početka takmičenja o čemu je obaviještena i UEFA, što znači da ne bismo mogli pravovremeno prijaviti naše klubove za evropska takmičenja, a bez toga deplasirano je odigravanje i domaćeg takmičenja“, istaklu su u FSBiH.

U saopštenju FSBiH se ističe da bi se ukidanjem Premijer lige BiH automatski ukinuo Savez i sve reprezentativne selekcije, što kako se navodi, možda nekome i odgovara, ali sigurno ne stotinama hiljada fudbalera i njihovim porodicama.

Čelnici FSBiH zamolili su sve subjekte da svoje predizborne aktivnosti ne povezuju s fudbalom i da ne koriste ožalošćene porodice i povrijeđene navijače za sticanje političkih poena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC