• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Platini suspendovan!

Autor mondo.rs

Ima li kraja skandalima u vrhu FIFA i UEFA?

Predsednik UEFA Mišel Platini, izgleda, ide stopama odlazećeg predsednika FIFA Sepa Blatera, koga je planirao da nasledi na najvišoj funkciji u svetskom fudbalu!

Kako je saopštila FIFA, njena Etička komisija je dan posle uslovne uspenzije Blatera na 90 dana, istu meru odredila i Platiniju, protiv kojeg je takođe otvorena interna istraga.

"Suspenzija stupa na snagu odmah i podrazumeva zabranu obavljanja svih aktivnosti u fudbalu. Ona može biti produžena, najviše za 45 dana, a o pojedinostima procesa ne može da se diskutuje do njegovog završetka, u skladu sa Etičkim kodeksom FIFA", stoji na sajtu Svetske fudbalske asocijacije.

Francuz je pod istragom zbog toga što je na njegov račun 2011. godine uplaćeno 1,35 miliona funti, na ime konsultantskog posla koji je za Blatera obavio devet godina ranije!?

Osim Blatera i Platinija, na 90 dana je suspendovan i generalni sekretar FIFA Žerom Valke, koga je sama FIFA prethodno udaljila sa posla.

Blatera, koji je na čelu FIFA 17 godina, do izbora zakazanih za 26. februar bi trebalo da menja prvi čovek afričkog fudbala Isa Hajatu, dok bi Platinijeva zaduženja privremeno trebalo da preuzme Anhel Marija Viljar.

Počasni potpredsednik FIFA Čung Mong Jun, koji se kandidovao za novog predsednika, suspendovan je na šest godina i kažnjen novčano, sa 100.000 švajcarskih franaka. Funkcioner iz Južne Koreje bio je pod istragom od januara ove godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC