• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedno proširenje istrage protiv Džajića

Istražni sudija saslušao je Dažjića, Cvetkovića i Marinkovića i donio riešenje o proširenju istrage protiv njih u odnosu na transfer Ognjenovića.

 Još jedno proširenje istrage protiv Džajića Izvor: MONDO

Okružni sud u Beogradu ponovo je u srijedu proširio istragu protiv nekadašnjeg direktora Fudbalaskog kluba Crvena zvezda Dragana Džajića i još dvojice bivših funkcionera tog kluba zbog sumnje da su protivpravno prisvojili dio novca od transfera fudbalera Perice Ognjenovića u madridski Real.

Istražni sudija saslušao je Dažjića, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića i donio rješenje o proširenju istrage protiv njih u odnosu na transfer Ognjenovića.

Ona je dodala da će istražni sudija već u četvrtak započeti saslušanja svedoka u odnosu na ovo proširenje istrage.

Protiv Džajića i Cvetkovića ranije je sprovedena istraga zbog sumnje da su od Ognjenovićeog prelaska u Real protivpravno prisvojili milion dolara, a današnjim proširenjem obuhvaćen je i Marinković.

Istraga je prema Zakonu o krivičnom postupku službena tajna i detalji sa saslušanja se ne mogu objavljivati, na šta su podsjetili i advokati čelnika Zvezde, napominjući da su se njihovi branjenici od tvrdnji tužilaštva branili kao prilikom prvog saslušanja, 1. jula prošle godine, kada su negirali sve optužbe

Ognjenović je prilikom svjedočenja prošle godine, 2. jula, negirao da su se Džajić i Cvetković okoristili njegovim transferom u madridski Real i poslije saslušanja u Palati pravde kratko rekao novinarima - "ti ljudi mi nisu učinili ništa nažao".

Džajić, Cvetković i Marinković su uhapšeni 5. februara 2008. godine i u pritvoru su proveli pet mjeseci.

Protiv njih je dva dana kasnije pokrenuta istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 miliona evra prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u španski klub Real Saragosa, 2001. godine.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena zbog sumnje da su od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski Atletiko protivpravno prisvojili 3,5 miliona maraka, a kasnije i zbog Ognjenovića. Okružni sud u Beogradu je istragu protiv Džajića i Marinkovića proširio i zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Džajiću se još, zajedno sa fudbalskim menadžerom Rankom Stojićem, na teret stavlja da su od transfera fudbalera Ivana Dudića u portugalsku Benfiku protivpravno prisvojili pet miliona njemačkih maraka.

(Tanjug, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC