• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanija i Rumunija direktno na EURO2016!

Autor mondo.rs

Reprezentacije Albanije i Rumunije obezbedile direktno učešće na Evropskom prvenstvu, Mađarima visi "diretkna karta za Francusku" ako Irci ili Ukrajinci pobede u svojim utakmicama.

Polako se završavaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Do sada su se kvalifikovali: domaćin Francuska, Island, Češka, Španija, Engleska, Švajcarska, Severna Irska, Austrija, Portugal, Italija, Belgija i Vels.

A njima se pridružuju i Albanija i Rumunija!

POVEZANE VIJESTI

 Svoje mesto u Francuskoj večeras je dobila i još jedna reprezentacija iz grupe “I”, gde je odlučivao duel Jermenije i Albanije (3:0 za Albaniju), dok je u grupi “F” završen i konačan rasplet situacije oko drugoplasirane i trećeplasirane ekipe, za koje su konkurisali Rumunija (pobeda protiv Farskih Ostrva 3:0) i Mađarska (izgubila od Grčke 4:3).

Na Evropsko prvenstvo direktno idu Albanija i Rumunija!

Na čak četiri meča videli smo golove u prvih 10 minuta igre.

Albanci su do prednosti došli u 9. minutu golom Gašija, na asistenciju Baše, a Jermeni i pored toga što nisu imali nikakve šanse da poprave učinak u kvalifikacijama, odigrali su u u najjačem sastavu.

Šutirao je jedan igrač Albanije, lopta je pogodila možda i Gašija koji se nalazio u ofsajdu, potom je lopta stigla do Baše koji je vratio Gašiju, a nije jasno da li je na kraju postignut gol ili autogol Hovhanisjana.

Jermenija - Albanija
Izvor: Dailymotion

Već u 23. minutu Albanija je stigla i do 2:0. Memušaj je asistirao Đimšitiju posle slobodnog udarca, a ovaj se sjajno snašao za veliku radost Albanaca. On je bio u "zagrljaju" jednog jermenskog fudbalera, ali je uspeo petom sa prve stative da skrene loptu u gol.

Albanci su odlučili da brane prednost iz prvog dela igre, pa su u 76. minutu došli do konačnih 3:0 i prvog odlaska na Evropsko prvenstvo.

Zanimljiva utakmica igrala se na Karaiskakisu.Triler!

Takmičarski nije imala nikakvu ulogu za Grke koji su imali jedne od najgorih kvalifikacija u istoriji, dok je za Mađare bila važna zbog pokušaja odlaska sa drugog mesta na EURO, ali je bilo bitno da osvoje bodove i kako bi kao najbolja treća reprezentacija otišli direktno.

Grci su poveli preko Stafilidisa u 5. minutu, kada je sjajno po desnoj strani probio Kitsiou, a Đerđ Lovrencic je izjednačio dvadeset minuta kasnije.

U nastavku meča viđena su čak četiri gola, po dva sa obe strane - za Grke su precizni bili Tahtidis i Mitroglu, dok je Kristijan Nemet postigao dva gola za Mađare i tako nastavio sjajnu gol seriju koja ga prati i u klubu.

Međutim, kada se činilo da će se završiti sa "prijateljskih" 3:3, na scenu je stupio Panajotis Kone i u 86. minutu doneo pobedu Grcima!

Mađarska bi zbog ovog poraza mogla da ostane bez direktnog učešća na EURO2016, jer će Ukrajina i Irska (protiv Španije i Poljske), imati priliku da ih preteknu na tabeli najbolje trećeplasirane ekipe.

Rumuni su rano poveli protiv Farskih Ostrva u 4. minutu i strpljivo držali prednost da bi na kraju slavili 3:0, dok je pobednik grupe "F" Severna Irska vodila u Finskoj golom Ketkarta u 31. minutu, ali su ih Finci stigli u finišu meča za nerešen ishod.

Budesku je postigao drugi gol za Rumuniju, na malo i komičnu reakciju golmana Farana.

Grupa I

Jermenija – Albanija 0:3 (0:2)
/Gaši 9, Đimšiti 23, Sadiku 76/

Srbija – Portugal 1:2 (0:1)
/Tošić 63 - Nani 5, Mutinjo 77/

TABELA: Portugal 21, Albanija 14, Danska 12,  Srbija 4, Jermenija 2.

Grupa F

Farska Ostrva – Rumunija 0:3 (0:2)
/Budesku 4, 45+1, Maksim 83/

Grčka – Mađarska 4:3 (1:1)
/Stafilidis 5, Tahtidis 57, Mitroglu 79 – Lovrenčič 26, Nemet 54, 76/

Finska – Severna Irska 1:1 (0:1)
/Arajuri 87 - Ketkart 31/

TABELA: Severna Irska 21, Rumunija 20, Mađarska 16, Finska 11, Farska Ostrva 6, Grčka 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC