• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LevanGOLski i Nemačka idu na EURO!

Autor mondo.rs

U nedelju uveče saznali smo još dva sigurna učesnika Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Na Evropsko prvenstvo u Francuskoj plasiralo se do sada 14 reprezentacija, a u nedelju uveče saznali smo imena još dve reprezentacije koje direktno idu na EURO, a to su:

Poljska i Nemačka, a Republika Irska će, i pored fenomenalnih kvalifikacija, prolazak potražiti u baražu!

U najboljoj poziciji bila je Nemačka, koja bi "skliznula" do baraža samo ako bi izgubila od Gruzije, a Poljska i Republika Irska odigraju nerešeno, jer su imali najslabiji međusobni skor sa ovim dvema reprezentacijama.

Međutim, Nemačka je nekako savladala Gruziju, koja ih je pošteno namučila, 2:1, dok su Poljaci odoleli Ircima kojima je falio jedan gol za direktan prolazak dalje - ali je Poljska pobedila 2:1 i tako otišla u Francusku...

Škotska je u "revijalnoj" utakmici pobedila Gibraltar 6:0, uz mora se istaći - het-trik Stivena Flečera!

Poljska je povela u 13. minutu posle kornera.

Prvo je u šansi bio Grosicki, ali je njegov udarac odbranio Rendolf, a Irci su bili srećni što je lopta otišla u korner...

Ali ne zadugo.

A onda su Poljaci izveli uvežbanu akciju sa treninga. Lopta je stigla do Gržegorža Krikovjaka na ivicu šesnaesterca, a as Sevilje je fantastično izveo drop-kik i postigao gol za vođstvo.

Irska je došla do izjednačenja gotovo minut kasnije. Krenuli su odmah Irci u šesnaesterac poljaka, a dubinsku loptu je pokušao da pokupi Šejn Long, ali je u tom pokušaju dobio i kopačku Pazdana u lice, a sudija Čakir je pokazao na "belu tačku", iako se čini da je prekršaj možda bio i van šesnaesterca.

Fabijanski je krenuo na pravu (desnu stranu), ali je udaraca Džonatana Voltersa bio neodbranjiv.

Svega minut kasnije, nova šansa. Pokušali su Grosicki i Mačinski, a gol je postigao Levandovski, ali je međutim poništen zbog ofsajda, potpuno opravdano.

Levandovskom je ovo 13. gol u ovim kvalifikacijama, što znači da je postigao više golova od 28 reprezentacija koje su pokušale da se domognu Evropskog prvenstva, što nikada nikome nije uspelo.

A u kakvoj formi je Levandovski najbolje je pokazao u 42. minutu, kada se na centaršut sa leve strane ubacio na "penal" i glavom poslao neodbranjiv udarac.

Levandovski je na poslednjih 6 utakmica dao 15 golova!

Republika Irska i Poljska su u Dablinu u okviru ovih kvalifikacija igrali 1:1, pa bi u slučaju rezultata 2:2 direktno na EURO išli Irci, zbog boljeg međusobnog skora.

Zato su Poljaci i "grickali nokte", jer su i prethodni put od Iraca gol primili u nadoknadi vremena...

U nastavku meča Poljaci su se malo povukli i pretili iz kontri, prilike su imali Bosicki i Levandovski, a Martin O'Nil je probao sa Robijem Kinom umesto povređenog Šejna Longa, pošto je Ircima trebao samo jedan gol za prolazak dalje...

Međutim, džabe su strepeli Poljaci na tribinama, ali su svi napadi sem jednoga - bili jalovi.

Sigurni učesnici EURO2016: Francuska, Engleska, Češka, Island, Austrija, Severna Irska, Portugal, Španija, Švajcarska, Italija, Belgija, Vels, Rumunija, Albanija, Nemačka i Poljska.

Svetski prvak za oproštaj od kvalifikacije igrao je protiv relativno slabe Gruzije, reprezentacije sa kojom će Srbija igrati u narednom ciklusu kvalifikacija, a Nemcima je bila potrebna pobeda protiv Gruzina kako bi bili prvi u grupi "D".

Publici u Lajpcigu predstavili su se u sastavu: Nojer, Ginter, Boateng, Hektor, Gindogan, Kros, Miler, Ozil, Rojs i Širle.

Rojs se našao u dve odlične prilike, a Miler je promašio možda i najbolju šansu za Nemce, koji su u prvom poluvremenu pretili sa čak sedam udaraca u okvir gola, ali se završilo bez golova.

Ako su i postojale strepnje kod navijača Nemačke, one su definitvno nestale u 49. minutu. Kankava je oborio Mezuta Ozila, koji ponovo dobro igra za reprezentaciju, a odgovornost je preuzeo Miler i prevario je golmana koji je dobio i žuti karton zbog pomeranja lopte sa "bele" tačke.

Međutim, Gruzini se nisu predavali.

Kvekveskiri je prvo pokušao, a Nojer je sjajno intervenisao i odbio loptu u korner, ali Gruzija koristi uspavanost nemaca. Hektor je izbacio loptu, ali samo do Kankave, koji je „uhvatio volej“ i tako se iskupio za penal koji je napravio četiri minuta kasnije.

Nemcima su se "vezale noge", pa su posle brojnih promašaja brinuli za svoj gol, kada je Kazaišvili šutirao malo iznad prečke, a onda je minut kasnije i Okrijašvili sjajno šutirao, ali je Nojer spasio Nemce...


Ali zna se ko je prvak sveta.

Imao je na klupi Joakim Lev dovoljno kvalitetnih igrača da odmene umorne igrače, pa je Maks Kruze iskoristio šansu koju je dobio umesto Andrea Širlea i doneo Nemcima pobedu za siguran prolazak grupe.

Grupa D

Poljska – Irska 2:1 (2:1)
/Krikovjak 13, Levandovski 42 – Volters 15/

Nemačka – Gruzija 2:1 (0:0)
/Miler 49p, Kruze 79 – Kankava 53/

Gibraltar – Škotska 0:5 (0:2)
/Martin 25, Malouni 39, Flečer 52, 56, 85, Nejsmit 90+1/

TABELA: Nemačka 22, Poljska 21, Irska 18, Škotska 15, Gruzija 9, Gibraltar 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC