• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemački fond za "spas" Leotara

Autor SRNA

Svečanom akademijom i podsjećanjem na sportske uspjehe, u Trebinju je večeras obilježeno 90 godina postojanja Fudbalskog kluba Leotar.

  Na akademiji je istaknuto da se devedesetogodišnjom tradicijom postojanja može pohvaliti mali broj klubova, ne samo u BiH i regionu, već i šire, i iskazan je optimizam da će FK "Leotar" koji ima dugovanja od oko milion maraka, izvojevati "životnu bitku" i prevazići najteži period od postojanja.

Potpredsjednik i generalni direktor kluba Milan Tomanović naveo je da su u toku pregovori sa jednim njemačkim investicionim fondom koji je spreman da preuzme dugovanja kluba, da napravi moderan sportski kompleks, fudbalasku akademiju i pomoćne terene i da živi od fudbala i sportskog turizma.

"Ovo nisu prvi ni jedini ljudi sa kojima pregovaramo, ali su prvi koji su nas kontaktirali i koji su direktno iz fudbala što nas najviše interesuje, jer žele da od Leotara naprave moderan klub", rekao je Tomanović.

Govoreći o odnosu grada, javnih gradskih preduzeća i donatora od kojih zavisi funkcionisanje FK "Leotar", Tomanović je istakao da je u tom krugu "pukla jedna karika" što je prouzrokovalo niz problema.

"Od grada nismo ove godine dobili nijednu marku tako da preostalim novcem ne možemo da podmirimo sve troškove", kaže Tomanović i dodaje da je samo za prevoz za sve selekcije kluba potrebno 45.000 km, zatim za kotizaciju, smještaj i slično.

On je zahvalio igračima za nesebično zalaganje i trud, te podsjetio da na spisku FK "Leotar" trenutno ima oko 200 fudbalera.

O sportskim uspjesima FK "Leotar" u ranijem periodu govorio je nekadašnji predsjednik kluba Rade Runjevac, a prisutnima se obratio i sportski novinar Milan Ždrale, autor monografije "90 godina postojanja FK Leotar" koja je večeras i promovisana.

U ime Fudbalskog saveza Republike Srpske, nekadašnji predsjednik FK "Leotar" Andrija Lečić uručio je zlatnu plaketu Milanu Tomanoviću.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC