• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto su Kolarov i Matić napravili GLUPOST!

Autor mondo.rs

Da li su znali ili ne kakve posledice donosi crveni karton na kraju kvalifikacionog ciklusa, sada više nije bitno. Na startu novog bićemo znatno oslabljeni...

Da li su znali ili ne – sada više nije važno!

Aleksandar Kolarov prigovorom u trenutku kada je bio zamenjen i Nemanja Matić udaranjem rivala rukom u predelu glave dobili su crvene kartone u rezultatski nevažnoj utakmici reprezentacije i eliminisali sebe iz naredne dve rezultatski veoma važne utakmice reprezentacije Srbije.

I za to prošli su bez ikakve kritike selektora Radovana Ćurčića, koji je posle poraza u Beogradu od Portugalije (1:2) rekao doslovce da "ovakvu reprezentaciju želimo da vidimo".

U poslednjoj utakmici kvalifikacija za EURO 2016, tokom kojih smo već na polovini takmičenja izgubili šanse za plasman dalje, Kolarov i Matić dobili su crvene kartone od očajnog sudije Davida Fernandeza Borbalana i tako eliminisali sebe iz konkurencije za start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, na koje ćemo – ako Bog da – otići...

Jer, žuti kartoni iz ovog ciklusa kvalifikacija brišu se, ali ne i crveni!



Selektor Ćurčić ukoliko bude na kormilu nacionalnog tima za start narednog ciklusa kvalifikacija, neće moći da računa na dvojicu stubova igre "orlova" u mečevima sa Republikom Irskom 5. septembra 2016. godine u Beogradu (ili nekom drugom gradu?), odnosno 6. oktobra iste godine u Moldaviji.



U Grupi D još su učesnici Evropskog prvenstva naredne godine, Vels i Austrija, kao i Gruzija.

Treba reći i to da će na putu ka Mundijalu svaki bod imati znatno veću specifičnu vrednost od onog na putu ka Evropskom prvenstvu, jer su u Francusku išle prve dve repreztentacije iz svake grupe, najbolja trećeplasirana i još četiri pobednika baraža između preostalih osam trećeplasiranih timova.

Ukupno 23 ekipe uz domaćina Francusku.

A, na Mundijal?

SAMO pobednici devet grupa i najbolja drugoplasirana ekipa, dok će ostalih osam drugoplasiranih u baraž, a dalje će samo četiri pobednika tih dvomeča.

Ukupno 14 ekipa ide u Rusiju na Svetsko prvenstvo...

Na kraju, ako dozvolite, imamo utisak da nam je konkurencija na putu ka FIFA Svetskom prvenstvu i jača od one koju smo ispratili na EURO 2016.

Ispostaviće se na kraju da nam nije slučajno zasmetala ocena selektora Ćurčića da je u utakmici sa Portugalijom "viđena reprezentacija kakvu želimo da gledamo".


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC