• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krasić i Lane bježe od pritiska

"Meč sa Rumunijom važan je kao i svaki drugi i ne treba pretjerati u naglašavanju njegovog značaja", izjavio je Milan Jovanović.

 Krasić i Lane bježe od pritiska Izvor: MONDO

Reprezentativci Srbije Miloš Krasić i Milan Jovanović istakli su da jedva čekaju subotu (20.30 časova) i duel sa Rumunijom na Marakani, gdje bi "orlovi" konačno trebalo da osiguraju plasman na Mundijal u Južnoj Africi.

Prva šansa je propuštena protiv Francuske u septembru, a Krasić smatra da nema razloga za prolongiranje odluke do 14. oktobra i gostovanja u Litvaniji.

"Za kratko vrijeme bićemo učesnici dva spektakla. Poslije Francuza nam dolazi Rumunija, sa kojom smo svjesni da neće biti lako. Mislim da smo ipak kvalitetniji tim i da možemo do pobjede koja će nam obezbijediti učešće na Svjetskom prvenstvu".

Krasić dugo godina nosi dres moskovskog CSKA, osvajao je Kup UEFA, igra Ligu šampiona i renomiran je igrač na evropskoj klupskoj sceni. Ali Mundijal je ipak nešto posebno...

"To je kruna karijere svakog fudbalera. Mnogo je primjera da vrhunski asovi nisu imali sreću da zaigraju na najvećem takmičenju. Zato nema potrebe da se stvara dodatni pritisak na igrače, apsolutno smo svjesni važnosti i značaja meča".

Milan Lane Jovanović, drugo krilo "orlova", pozvao je na razum i bijeg iz euforije.

"Meč sa Rumunijom važan je kao i svaki drugi i ne treba pretjerati u naglašavanju njegovog značaja. Pred utakmicu sa Francuskom osjetio sam najveći pritisak otkako igram za reprezentaciju i mislim da se to nikad neće ponoviti".

Napadača Standarda iz Liježa dugo muči povreda koljena, ali je operaciju odložio za decembar.

"Ako zaigram protiv Rumuna, ne bih volio da se od toga pravi neki heroizam. Prosto, to je moja odluka i prihvatam sav rizik na sebe. Uskoro ću na operaciju, a do tada bih volio da pričamo samo o fudbalu. I, nadam se, pobjedi nad Rumunima".

Kao reakciju na kaznu izrečenu zbog navijačkih prekršaja na utakmici sa Francuskom, Krasić i Jovanović poslali su poruku navijačima koji će u subotu biti na tribinama stadiona Crvene zvezde.

"Neka publika bude u funkciji sporta i pruži nam podršku na kakvu smo navikli. Ali neka na tribinama bude pozitivna atmosfera, na koju više niko neće moći da stavi primjedbu", apelovali su reprezentativci.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC