• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi položili desetkom, Ukrajinci na popravnom

Autor mondo.rs

Završene su još dve grupe kvalifikacija za EURO 2016. Milorad Mažić i saradnici odlični u derbiju večeri!

U sve tri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj igranim u ponedeljak popodne slavili su domaćini, ali su zato u šest mečeva večernjeg termina ostali "kratkih rukava" - jedan remi i pet poraza.

U mečevima grupa C i E najviše pažnje privlačio je duel Ukrajine i Španije. Domaćinu je u Kijevu bila neophodna pobeda da bi obezbedio vizu za Francusku kao drugi u grupi ili najbolji trećeplasirani u celim kvalifikacijama, međutim, Španija je slavila 1:0.

Gosti su igrali u podmlađenom sastavu, a jedini pogodak postigao je debitant Mario Gaspar. Desni bek Viljareala odlično je ispratio akciju po levoj strani i udarcem glavom zatresao mrežu u 21. minutu.



Ukrajinci su i pre i posle tog gola imali nekoliko odličnih šansi, ali je na golu Španije maestralno branio David De Hea, tako da će najviše zahvaljujući njemu, Mađarska preskočiti baraž kao najbolja trećeplasirana reprezentacija u kvalifikacijama. Zaista je neverovatno šta je sve golman Mančester junajteda "skinuo" domaćim igračima.

Odličan je bio i njegov kolega Andrij Pjatov, koji je u 25. minutu odbranio penal Sesku Fabregasu. Zanimljivo, kapitenu Španije bio je to četvrti penal koji je šutirao za nacionalni tim (ne računajući penal serije posle nerešenog ishoda, u kojima ima tri gola iz tri pokušaja) i četvrti promašaj! Da mu bude još teže, ovaj je došao u jubilarnom 100. nastupu za nacionalni tim.

Što se tiče utakmice na Olimpijskom stadionu u Kijevu, moramo pomenuti i sjajno suđenje srpskih arbitara, predvođenih Miloradom Mažićem. Nisu pogrešili kada su dosudili penal za Španiju, niti kada su Špancima zbog prethodnog faula poništili pogodak u 55. minutu.

Pored Španije, u Francusku će iz Grupe C i Slovačka, koja je već u prvom poluvremenu rešila posao u Luksemburgu. Gosti su na odmor otišli sa 3:0, pa ih ni opuštanje u nastavku nije mnogo koštalo, jer je meč završen pobedom Slovačke 4:2.

U Grupi E sve je bilo jasno uoči poslednjeg kola, ali je bilo zanimljivo videti da li će Englezi uspeti da završe kvalifikacije sa maksimalnih 10 pobeda. I uspeli su!

Iako su igrali u skoro rezervnom sastavu, gosti su lagano pobedili Litvaniju 3:0. Zajedno sa Englezima, na EURO će Švajcarska, dok će Slovenija u baraž.

Švajcarci se nisu mnogo naprezali u Estoniji, pa su dobili tek autogolom domaćina u četvrtom minutu nadoknade, dok je Slovenija kao gost savladala San Marino 2:0, uz pogodak bivšeg igrača Crvene zvezde, Nejca Pečnika.

GRUPA C:

Belorusija - Makedonija 0:0

Luksemburg - Slovačka 2:4 (0:3)
/Muč 62, Gerson pen 65 - Hamšik 24, 90+1, Nemec 29, Mak 30/

Ukrajina - Španija 0:1 (0:1)
/Gaspar 21/

TABELA: Španija 27, Slovačka 22, Ukrajina 19, Belorusija 11, Luksemburg 4, Makedonija 4.

GRUPA E:

Estonija - Švajcarska 0:1 (0:0)
/Klavan ag 90+4/

Litvanija - Engleska 0:3 (0:2)
/Barkli 29, Arlauskis ag 35, Okslejd-Čemberlejn 62/

San Marino - Slovenija 0:2 (0:0)
/Cesar 54, Pečnik 75/

TABELA: Engleska 30, Švajcarska 21, Slovenija 16, Estonija 10, Litvanija 10, San Marino 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC