• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi: Hteli su da nas dignu u vazduh na SP

Više od deset godina poslije SP u Francuskoj, iz Engleske je stigla gotovo nevjerovatna tvrdnja - bila je planirana njihova likvidacija!

 Englezi: Hteli su da nas dignu u vazduh na SP  Izvor: MONDO

Ovu tvrdnju iznio je Glen Hodl, koji je tada bio selektor reprezentacije Engleske na Mundijalu 1998. godine Navodno je bilo planirano da klupa sa rezervnim igračima bude dignuta u vazduh tokom utakmice Tunis - Engleska u Marseju!

"Veče pred utakmicu na ulicama je bilo velikih problema. U to vrijeme ništa nismo znali o tom planu, ali sam godinama nakon toga saznao da je postojao plan da se klupa sa rezervnim igračima digne u vazduh. Ne znam ništa više od toga", rekao je Hodl dnevniku "Dejli ekspres".

Dejvid Dejvis, koji je u to vrijeme bio predstavnik Fudbalske asocijacije Engleske za komunikacije, potvrdio je Hodlova saznanja i dodao da su mu uoči meča predočeni bezbjednosni rizici.

"Ser Brajan Hejs bio je šef obezbjeđenja naše delegacije na SP u Francuskoj i uoči našeg prvog meča sa Tunisom u Marseju upozorio nas je na moguće veliki bezbjednosne probleme. Znali smo da je engleski tim meta, ali ništa određenije. Ali, znam, takođe, da je zaista bilo problema u vezi sa obezbjeđenjem meča", dodao je Dejvis.

U engleskom timu tada su, između ostalih, bili Majkl Oven, Geri Nevil, Dejvid Bekam, Pol Merson, Stiv Mekmanama, Najdžel Martin i Rob Li. Upravo oni su sjedili na klupi za rezerve.

Engleska je tada pobijedila Tunis (golovima Alana Širera i Pola Skolsa), a kada se utakmica završila nijedan fudbaler nije imao pojma da je prije i tokom meča preduzeta masivna bezbjednosna operacija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC