• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi": U našoj kući, mi se pitamo

Dejan Stanković najavljuje strpljivu igru "orlova" protiv Rumuna, a Marko Pantelić u svom stilu siguran u pobjedu.

 "Orlovi": U našoj kući, mi se pitamo Izvor: MONDO

Bliže se dani odluke za "orlove". Već u subotu bi mogli da polete ka jugu. To bi bio idealan scenario. U suprotnom, epilog će biti prolongiran za četiri dana...

Svi se u "jatu" Radomira Antića nadaju da će savladati Rumune i ovjeriti prvo mjesto u Grupi 7 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

"Samo treba da budemo strpljivi, čak i ako ne krene kako treba. Nije bitno kada ćemo postići gol. Vjerujem da smo dovoljno iskusni za to i da znamo kako se igra na rezultat",
istakao je srpski kapiten Dejan Stanković.

On je 2005. godine već bio u sličnoj situaciji, kada je reprezentacija Srbije i Crne Gore plasman na Mondijal u Njemačkoj 2006. izborila pobijedivši Bosnu i Hercegovinu sa 1:0 u posljednjem kolu kvalifikacija u Beogradu.

"Ta ekipa i ova sada su potpuno drugačije. Tada smo teško postizali golove, ali bismo kasnije sve blindirali. Sada imamo mlađi tim, koji voli da se nadigrava",
rekao je Stanković, koji ove sezone pruža odlične partije u Interu i često postiže golove.

Stanković je, ipak, naglasio da u reprezentaciji od njega ne treba očekivati toliku efikasnost, jer igra na potpuno drugoj poziciji.

"Naravno da se i u reprezentaciji neću libiti da šutnem ako dođem u priliku, ali ovde igram na drugačijem mjestu nego u Interu. U reprezentaciji bi moje pojavljivanje u napadu samo stvaralo gužvu, moj zadatak je da dajem ravnotežu timu, da spajam odbranu i napad".



Kapiten "orlova" je rekao i da je siguran da će Rumuni, iako nemaju šanse da odu na Mondijal, u Beograd doći po pobjedu i tri boda, kako bi i u narednim kvalifikacijama zadržali visoku poziciju na žrijebu.

"Vjerujem, ipak, u našu pobjedu i plasman na Svjetsko prvenstvo, što bi već bio veliki uspjeh. Sve preko bilo bi bonus",
naveo je Stanković i dodao da bi u slučaju pobjede nad Rumunijom i pješke došao do centra grada gdje bi navijači vjerovatno proslavljali trijumf.

Ukoliko se selektor Antić odluči za ofanzivniju postavku, okosnicu ekipe ponovo bi mogla da čini "kumovska veza", Dejan Stanković - Marko Pantelić.

"Pobjeda je jedino što je na pameti svima nama kojima je Srbija u srcu", rekao je Marko Pantelić od koga dio javnosti očekuje i da prvim golom u tekućim kvalifikacijama presudi duel sa Rumunijom.

"Svi smo podređeni kolektivu. Nebitno je ko će biti junak, to je u drugom planu. Najbitnije je da pobijedimo. Nama odgovara i da Rumuni sami sebi daju gol", istakao je Pantelić.

Napadač Ajaksa je u svom stilu završio najavu predstojeće utakmice:

"U našoj kući, na našem terenu, mi se pitamo."


(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC