• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Romario: Platini godinama sarađuje s mafijom

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Romario je naglasio da je vrlo važno to što je pokrenuta istraga protiv zvaničnika FIFA, a ako Mišel Platini bude izabran za predsjednika, Međunarodna fudbalska organizacija "će ostati isto smeće".

Nekadašnji brazilski fudbaler Romario (49) optužio je predsjednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišela Platinija da je godinama sarađivao s mafijom unutar Međunarodne fudbalske organizacije (FIFA).

"Platini je godinama sarađivao s mafijom unutar FIFA. Ne mislim time da je i on sam bio korumpiran, ali je tom saradnjom mogao uticati na korupciju cijelog sistema. Ako bi Platini bio izabran za predsjednika FIFA, vjerovatno bi sve ostalo po starom, FIFA bi ostala isto smeće koje imamo i danas", kazao je Romario za francuski L'Ekip.

Naglasio je da je vrlo važno što je pokrenuta istraga protiv zvaničnika FIFA.

"Treba zahvaliti američkom FBI što je pokrenuta istraga protiv čelnika FIFA", rekao je Romario, koji je posljednjih godina jedan od najglasnijih kritičara aktualnog vodstva FIFA.

Etička komisija FIFA je prošle sedmice na 90 dana suspendovala predsjednika FIFA u ostavci Sepa Blatera, potpredsjednika i glavnog kandidata za njegova nasljednika Mišela Platinija, te glavnog sekretara Žeroma Valkea.

Suspendovani su nakon što je švajcarsko državno tužilaštvo prošloga mjeseca otvorilo istragu protiv Blatera zbog štetnog ugovora o televizijskim pravima za svjetska prvenstva za Karibe, a sumnjiva je i isplata dva miliona švajcarskih franaka Platiniju iz 2011. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC