• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gomis ponovo izgubio svijest

Bafetembi Gomis suočava se sa ozbiljnim zdravstvenim problemom, koji prijeti da mu prekine više nego uspješnu fudbalsku karijeru već u 25. godini.

 Gomis ponovo izgubio svijest  Izvor: MONDO

Napadač Liona onesvijestio se u srijedu, 7. oktobra, tokom treninga reprezentacije Francuske za meč sa Farskim Ostrvima i to je već treći put da gubi svijest od početka priprema ovog ljeta.

Predsjednik Liona Žan-Mišel Olas i sam priznaje da je pred fudbalerom, ali i ostalim ljudima u klubu velika dilema oko toga kako pristupiti Gomisovom problemu, koji je u međuvremenu dobio i tačnu ljekarsku dijagnozu. Gomis ima problem sa vagus nervom, desetim od 12 nerava koji prolaze kroz krajnike i povezuju organe sa centralnim nervinim sistemom u mozgu.

"Svaki put kada mu se to dogodi, prizor je zastrašujući", rekao je Olas.

Video snimak pogledajte na našem sajtu www.mondo.rs

Vagus nerv, poznat i kao pneumogastrički, za zadatak ima da kontroliše rad organa i o tome "obavještava" centralni nervni sistem, a Gomisu je počelo da se događa da nerv "naređuje" da se uspori puls u tijelu i snizi krvni pritisak, što u punom trenažnom procesu dovodi do gubljenja svijesti.

Posljednji put, Gomis je izgubio svijest na minut, a poslije 15-ak minuta odmora nastavio da trenira sa "trikolorima".

Bafetembi Bafe Gomis rođen je 6. avgusta 1985. godine u Francuskoj, a njegova porodica vuče korijene iz Senegala. Profesionalnu karijeru je počeo u Sent-Etjenu 2004. godine, gdje je i prije toga igrao za B tim. Od tada, do ovog ljeta kada je prešao u redove najljućeg rivala Olimpika iz Liona, postigao je 50 golova za Sent-Etjen na 169 utakmica, s tim da u posljednje tri sezone nije dao ispod 13 golova (13, 16, 15).

Ovog ljeta, 29. jula, za 13 miliona evra prešao je u najbolji francuski tim u posljednjoj deceniji za koji je već postigao pet golova na deset mečeva. U međuvremenu bio je strijelac dva pogotka na četiri reprezentativna nastupa. On je tek šesti igrač u istoriji koji je prešao direktno iz Sent-Etjena u Lion i obratno.

Ta dva kluba su veliki lokalni rivali i njihovi mečevi dobili su epitet Derbija Rone, prema rijeci koja izvire u vrhovima obližnjih Alpa i protiče kroz oba grada - Derby du Rhone. "Siromašni radnici" Sent-Etjena imaju 38 pobjeda, a "bogataši" iz Liona 30, uz 28 remija.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC