• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dujković: Bez prava na kiks

Selektor mlade reprezentacije Srbije uoči meča sa Kiprom svjestan da su "orlići" potrošili kredit porazom od Slovačke u Novom Sadu.

 Dujković: Bez prava na kiks Izvor: MONDO

Mlada reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u petak u Novom Sadu igra protiv Kipra. Poslije polovičnog uspjeha u prva dva kola, pred "orlićima" je imperativ pobjede.

"Utakmice kod kuće moraju da se dobijaju. Na strani ko šta uhvati, ali kao domaćin moraš da pobjeđuješ. Naša je sreća što smo se poslije poraza od Slovačke u Novom Sadu iskupili već u drugom kolu u Norveškoj. Uostalom, Slovaci i jesu prvi u grupi zbog toga što na svom terenu jedini do sada nisu izgubili", rekao je selektor Srbije, Ratomir Dujković.

Prema njegovim riječima, u petak će "orlići" igrati ofanzivno, jer bi sve osim pobjede ozbiljno dovelo u pitanje plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Danskoj 2011.

"Naravno da težimo ofanzivi, iako je evidentno da klasičnog špica zapravo i nemamo. Vidjelo se da naša ideja sa Sulejmanijem i Milinkovićem u špicu u meču sa Slovacima nije uspjela".

Da nisu naivan protivnik, Kiprani su pokazali u prvom kolu, kada su kao gosti savladali Hrvatsku.

"To je upozorenje da nikoga ne smijemo da potcijenimo, ali vjerujemo u sebe. Kiprani su nezgodni, niski rastom, njeguju pas igru i uporni su. Naša je obaveza da pobijedimo i tako mirnije otputujemo u Varaždin na duel sa Hrvatima. Ne krijemo, želimo šest bodova, a vidjećemo da li su naša očekivanja realna", zaključio je Dujković.

Sve u srpskoj reprezentaciji ohrabrio je povratak veziste Čelsija, Nemanje Matića.

"Potpuno sam zdrav i oran za meč. Na selektoru je da odluči koju će mi ulogu povjeriti - da li uz lijevu aut liniju ili polulijevo u sredini, gdje se najbolje snalazim. Vjerujem da ćemo osvojiti tri boda i puni samopouzdanja otputovati u Hrvatsku", rekao je Matić.

Utakmica između Srbije i Kipra igra se na stadionu Karađorđe u Novom Sadu u petak od 15 časova, a ulaznice se prodaju po cijeni od 400 - oko 8 KM (zapad), 300 - 5 KM (istok) i 200 - 4 KM (sjever) dinara.

Tabela Grupe 7: Slovačka (3 meča) 7, Norveška (4) 4, Hrvatska (2) 3, Srbija (2) 3, Kipar (3) 3.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC