• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Došao Drulović, Partizan pobedio!

Autor mondo.rs

Partizan gubio, ali je zasluženo pobedio Javor 3:2 u meču 14. kola Superlige.

 Došao Drulović, Partizan pobedio! Izvor: MN PRESS

Partizan je dobio bitku za treće mesto.

Crno-beli pobedili su u Humskoj Javor 3:2 (2:1) u derbiju 14. kola Superlige i sa šestog mesta, na koje su pali tokom poslednje runde Superlige, probili se na poziciju broj tri i sada su ispred njega Borac Čačak (tri boda više) i Crvena zvezda (11 bodova prednosti, ali i utakmicu manje).

Zaslužno!

Ljubinko Drulović debitovao je pobedom na klupi Partizana i navijači srpskog šampiona konačno su zadovoljni napustili stadion u Humskoj. "Parni valjak" je sa tri postignuta gola, promašenim penalom i još nekoliko vrlo dobrih, ali propuštenih prilika napravio lepu uvertiru pred meč sa Atletik Bilbaom narednog četvrtka u Beogradu u trećem kolu Lige Evrope.

Bilo je i propusta, pogotovo u defanzivi.

Ivanjičani su otvorili utakmicu golom Stefana Dražića u devetom i zatvorili je pogotkom Marka Kolakovića u sudijskoj nadoknadi. Strelci za crno-bele bili su Miloš Ostojić u 29, Andrija Živković u 35. i Valeri Božinov u 67. minutu.

Partizan je pobedu u Superligi pred na svom terenu čekao skoro dva meseca. Pre Javora u Humskoj je "pao" OFK Beograd (29. avgusta), a onda su usledili neuspesi protiv Radničkog (0:0), Rada (1:1) i Čukaričkog (0:1).

Trijumf Drulovićevog tima je pre svega bitan na psihološkom planu pred veoma važan meč sa Špancima u borbi za proleće u Evropi. Ali, problemi sa povređenim igračima još više su produbljeni za novog šefa stručnog štaba Partizana posle 14. kola. Darko Brašanac je već na početku meča morao van terena, a Marko Jevtović je jedva izdržao na nogama do odlaska na odmor. Njih dvojica su se pridružila od ranije povređenim fudbalerima Saši Iliću, Gregoru Balažicu, Oumaru Oabubakaru, Stefanu Baboviću...

Izvor: MN PRESS



U nedelju se na teren vratio Andrija Živković, opet raspoložen za igru i jedan od najboljih, uz vrlo dobrog kapitena Nikolu Ninkovića, koji je zamenio Brašanca.

Miloš Ostojić je mogao da bude tragičar, jer je upravo on glavni krivac zbog velike greške i poklonjene lopte kod gola Dražića, ali se 20 minuta kasnije štoper Partizana iskupio u protivničkom šesnaestercu savladavši do tog momenta vrlo dobrog Vladana Đogatovića.

Prethodno je Božinov promašio dve kolosalne prilike.

Preokret je bio munjevit, a drugi gol delo je Andrije Živkovića, doduše uz pomoć Crnomarkovića, jer je upravo njega lopta zakačila i prevarila Đogatovića.

Pre nego što je Partizan postigao treći gol, Živković nije iskoristio opravdano dosuđen penal posle prekršaja Marka Gajića nad Petrom Grbićem. Igraču Javora bio je to drugi žuti karton, tako da su gosti poslednjih pola sta igrali sa desetoricom.

Udarac Živkovića "skinuo" je Đogatović.

Partizan je nastavio sa napadima i oni su urodili plodom već posle nekoliko minita. Živković je petom proigrao Nemanju Petrovića, čija su zaduženja posle izlaska Jevotića bila na sredini terena, usledila je lopta u prostor za Božinova i realizacija za 3:1.

Delovalo je da će finiš biti miran, ali nije!

Marko Kolaković je u 91. minutu smanjio na 2:3, a u poslednjem napadu Javor je imao priliku da odnese bod iz Humske. Još pre tog pogotka i prilike za goste, a uprkos tome što je Partizan igrao dobro veći deo meča, deo navijača u Humskoj kraj utakmice dočekao je povicima "Uprava napolje".

Drulović je zamenio Milinkovića, Partizan je konačno pobedio.

Da li je u pitanju najava boljeg "parnog valjka" na domaćoj sceni - pokazaće vreme...

Izvor: MN PRESS

UŽIVO:


Ljubinko Drulović protiv Javora debitovao je kao trener na klupi Partizana.

Nekadašnji reprezentativac u petak je promovisan u novog šefa stručnog štaba šampiona Srbije pošto je prethodno Zoran Milinković, posle još jednog lošeg rezultata u Superligi i remija u Surdulici protiv Radnika (2:2), podneo ostavku (čelnici Partizana insistiraju na tome da je Milinković podneo ostavku i da nije smenjen.

Javor ove sezone igra odlično i u prethodnih 13 kola zabeležio je šest pobeda, pet remija i dva poraza, čak dva manje od Partizana, koji je takođe upisao šest trijumfa i tri remija.

Crno-beli su u poslednjih šest kola Superlige osvojili samo pet bodova. Ni Javor nije briljirao jer je vezao četiri meča bez pobede, ali i poraza.


Drulović je odlučio da za meč sa Javorom ne računa na Stefana Babovića i Sašu Ilića.

Utakmicu sudi Srđan Obradović iz Jagodine.

PARTIZAN: Ž. Živković - Vulićevć, Ostojić, Fabrisio, Subić - Jevtović, Lukić - A. Živković, Brašanac, Grbić - Božinov.

JAVOR: Đogatović - Gajić, Miletić, Crnomarković, Kolaković - Docić, Đokić - Ađuru, Gafurov, Eliomar - Dražić.

TOK UTAKMICE

KRAJ! POBEDA PARTIZANA 3:2!

93' Novi udarac ka Živkoviću! Pokušao je Švonja sa leve strane, a Živković bio na mestu. Ističe i poslednji, treći minut nadoknade.

92' GOOOL! Javor smanjuje zaostatak. Strelac je Marko Kolaković. Ivanjičani imaju još minut da pokušaju da izvuku bod.Lopta je pogodila Fabrisija na putu ka golu i prevarila Živkovića.

88' Navijači u finišu utakmice skandiraju protiv rukovodstva. Opet se Humskom ori "Uprava napolje".

68' - Čečarić ulazi umesto Gafurova, prva izmena u Javoru.

67' - GOOOL! Konačno Božinov! Posle dve velike prilike neiskorišćene u prvom delu, napadač Partizana golom završava prelepu akciju crno-belih. Živković je petom proigrao Petrovića, čija je lopta u prostor bila idealna za Bugarina.

Božinov 3:1
Izvor: YouTube



- Protiv Čukaričkog penale nisu iskoristili Petar Grbić i Stefan Babović, a danas Andrija Živković.

64' - Đogatović brani penal Živkoviću. Sa tribina se istog trenutka prolomilo skandiranje mladom igraču.

63' - Penal za Partizan i crveni za Gajića, koji je dobio drugi žuti karton. Živković je odigrao za Grbića, a na njega nepropisno startovao Gajić. Penal "kao suza".

60' - NIšta i onda dve šanse, za Partizan i Javor. Božinov je pokušao da proigra Ninkovića, ispred njega reaguje odbrana Javora. Na drugoj strani, Živković ponovo bio ugrožen, da je Dražić stigao do lopte na "prvoj stativi"...

55' - Za deset minuta nastavka ništa bitno se nije dogodilo na terenu stadiona Partizana.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Nemanja Petrović je zamenio Jevtovića.

- Još četiri minuta igre u prvom delu. Bilo je puno prekida...

- Povredio se i fudbaler Javora Crnomarković. Potrajaće prvo poluvreme, za sada vrlo sadržajno i sa već tri pogotka.

35' - GOOOL! Partizan vodi! Andrija Živković je sve sam uradio, šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila Crnomarkovića, dovoljno da prevari Đogatovića. Golman Javora je uspeo da je prstima dotakne, ali se ona od prečke odbila u gol.

Živković 2:1
Izvor: YouTube



- Marko Jevtović se žali na povredu i traži izmenu. Hramlje po terenu... Problemi za Drulovića se produbljuju. Prethodno je već na početku utakmice morao da zameni Brašanca zbog povrede.

29' - GOOOL! Iskupio se Miloš Ostojić... Korner je izveo Živković, lopta je pala u pet metara, a štoper Partizana je zakucao pod prečku Javorovog gola. Zasluženo crno-beli stižu do izjednačenja.

Gol 1:1
Izvor: YouTube



- Defanzivci Partizana deluju kao amateri, sudaraju se, promašuju loptu...

22' - Još jedna odlična prilika za izjednačenje, ali je Đogatović sjajno reagovao i izbio loptu u korner. Živković je povukao kontru, pravorvremeno odigrao u prostor za Sašu Lukića, čiji se povratni pas u sredinu odbio od igrača Javora pravo u noge Božinovu, ali njegov udarac iz okreta ukrotio je golman gostiju.

18' - Živković šutira - Đogatović brani. Partizan se budi...

17' - Velika prilika i još veći promašaj Valerija Božinova. Ninković je dugom loptom pronašao Andriju Živkovića, mladi fudbaler je na levoj strani sjajno primio i pobegao svom čuvaru, odigrao je povratnu za Bugarina, čiji šut sa osam-devet metara ide preko gola.

Šansa
Izvor: YouTube



13' - Darko Brašanac je povređen! Izašao je "vezista", a ušao Nikola Ninković. "Bolnica" Partizana sada je još veća.

9' - GOOOL! Javor vodi u Beogradu i to posle akcije Partizana... Ništa nije nagoveštavalo opasnost po Živka Živkovića. Miloš Ostojić bio je sam, imao loptu, a onda je usledio rizičan pas ka sredini što je iskoristio Stefan Dražić (jedini igrač na polovini crno-belih), presekao loptu i lako rešio "jedan na jedan" sa Živkovićem. Veliki kiks Ostojića!

Dražić 0:1
Izvor: YouTube



7' - Nema prilika u Humskoj. Partizan napada, Javor se brani...

- Duel Partizana i Javora je počeo... Bez povređenih Babovića i Ilića. Drulović nije mnogo menjao.

- I ova utakmica u Humskoj počinje himnom "Bože pravde". Praksa uvedena pre nekoliko kola trebalo je da zaživi i na ostalim stadionima, ali još uvek nije.

Izjavili su pre meča:

Ljubinko Drulović

"Situacija nije laka... Ali, imam velike ambicije i želim da napredujem sa Partizanom. Javor je velika ekipa, spremna da napravi ogromne probleme, ali mi želimo da se vratimo pobeda i učinićemo sve da opet budemo na tom putu."

Aleksandar Janjić

"Motiva ima. Želimo svima da pokažemo da vredimo i da rezultati nisu slučajni. Namera je da pružimo dostojan otpor i ako možemo da pobedimo i tako zagorčamo crno-beli najavljeni povratak na pobednički put."

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC