• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi Italije: Grmelo i sevalo, ali bez golova!

Autor mondo.rs

Remi na "Meaci", u utakmici koja je zadovoljila, iako je završena 0:0. Interu pripalo prvo, Juventusu drugo poluvreme.


Inter je bio bolji u prvom, Juventus konkretniji u drugom poluvremenu. Sami Kedira pogodio je stativu "nerazura", Marcelo Brozović zatresao je okvir gola Torineza.

Na kraju,

INTER - JUVENTUS 0:0

U utakmici koja je donela najveću zaradu u istoriji Serije A i koja je počela spektakularnom koreografijom domaćih navijača, mreže su, ipak, mirovale, iako je imalo šta da se vidi.

Ulog je bio ogroman i u značajnoj meri nije imao veze sa stanjem na tabeli, koju u Torinu izbegavaju da gledaju ove jeseni.

Juventus nije izgubio Derbi Italije od 2010. godine, a u poslednjih deset duela sa ljutim protivnikom iz Milana bio je poražen samo jednom. Zato "Stara dama" neće biti nezadovoljna u nedelju uveče, uprkos tragičnoj poziciji na tabeli i zaostatku od čak devet bodova za Fiorentinom već posle osam kola.

Na drugoj strani, u Interu će žaliti jer su propustili šansu da zadaju još jedan udarac velikom rivalu, ali i zbog činjenice da bi ih trijumf odveo na prvo mesto, posle poraza Fiorentine od Napolija. Međutim, da ih je neko pitao u 69. minutu, kada je Nemac pogodio stativu, sigurno bi oberučke prihvatili remi.



Već u prvih 16 minuta pokazana su četiri žuta kartona, a arbitar Paolo Valeri slušao je i prigovore domaćina, koji su tražili penal kada je lopta pogodila u ruku Leonarda Bonućija posle napucavanja Ivana Perišića. Međutim, jedanaesterca nije bilo.

Stevan Jovetić bio je posebno inspirisan i prvi je zagrejao Đanluiđija Bufona u 27. minutu. Veteran je istrčao sa crte da bi blokirao šut Crnogorca, posle dodavanja Murilja. I u sledećem napadu je morao da vrhovima prstiju brani udarac Marcela Brozovića. To su bili najuzbudljiviji momenti prvog dela.

U nastavku je Samir Handanović imao više posla, jer je odmah na početku drugog poluvremena Kuradado ciljao kroz noge Slovenca, ali ipak pogodio golmanov članak. Lopta je lako mogla da uđe i u mrežu, ali su "nerazuri" imali sreće.

I do kraja nije bilo promene rezultata, pa je zanimljivo da je ovo bio tek drugi remi bez golova u 80 ovosezonskih utakmica Serije A.

Inter: Handanović - Santon, Miranda, Muriljo, Žoan Žezus - Medel (od 91' Kondogbija), Melo (od 64' Guarin), Brozović - Perišić, Jovetić (od 91' Palasio), Ikardi.

Juventus: Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Kvardado, Kedira, Markizio, Pogba, Evra - Zaza (od 78' Dibala), Morata (od 71' Mandžukić)

REZULTATI 8. KOLA:

Bolonja - Palermo 0:1 (0:1)
/Vaskez 23'/

Atalanta - Karpi 3:0 (2:0)
/Pinilja 7', Gomez 43', Cigarini 63'/

Frozinone - Sampdorija 2:0 (0:0)
/Paganini 53', Dionizi 55'/

Đenova - Kjevo 3:2 (2:1)
/Pavoleti 13', Gakpe 17', Tahtidis 90'+ - Paloski 1', Pelisije 77'/

Verona - Udineze 1:1 (1:0)
/Pacini 41' p - Toro 84'/

Napoli - Fiorentina 2:1 (0:0)
/Insinje 46', Iguain 75' - Kalinić 73'/

Sasuolo - Lacio 2:1 (1:0)
/Berardi 7'p, Misiroli 60' - Felipe Anderson 67'/

Inter - Juventus 0:0

Odigrano u subotu:

Roma - Empoli 3:1 (0:0)
/Pjanić 56, De Rosi 59, Salah 69 - Buhel 75/

Torino - Milan 1:1 (0:0)
/Bazeli 73 - Baka 63/

TABELA: Fiorentina 18, Roma 17, Inter 17, Napoli 15, Sasuolo 15, Lacio 15, Torino 14, Atalanta 14, Kjevo 12, Sampdorija 11, Palermo 10, Đenova 10, Milan 10, Juventus 9, Udineze 8, Frozinone 7, Empoli 7, Verona 5, Karpi 5, Bolonja 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC