• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbijo, samo pametno!

Pamet u glavu! Tako kažu naši stari...

 Srbijo, samo pametno!  Izvor: MONDO

U subotu uveče, kada se lopta zakotrlja u 20.30 na travi stadiona Crvene zvezde, ponos, sportski motiv i fudbalsko umijeće srpskih fudbalera neće biti sporni.

Ipak, nešto više od toga biće potrebno da se, u meču velikih očekivanja, na svega tri boda od sna, pobijedi naizgled nezainteresovana Rumunija i kolo prije kraja kvalifikacija izbori plasman na SP 2010. godine u Južnoj Africi.

Pamet!

"Svi igrači su spremni, nemamo povrijeđenih, nemamo uvrijeđenih, to je već poznato... Igrači su svjesni činjenice da se velike utakmice igraju pameću i detaljima, a tokom ovog našeg druženja radili smo i jedno i drugo - i na pameti i na detaljima", rekao je selektor Srbije Radomir Antić dan pred meč u kojem pobjeda garantuje prvo mjesto u grupi i prije puta u Litvaniju na posljednji meč ciklusa.

Antić uvjerava naciju da ga hrabri i bodri ono što je vidio tokom priprema u Kovilovu, koje su počele u ponedjeljak.

"Naš način rada je da svaki pojedinac učestvuje u kompletnom radu, svemu što se događa. Ono što sam vidio vratilo je osmijeh i raspoloženje kod selektora, jer sam vidio da smo uradili sve što je bilo do nas. Siguran sam da poslije jutrošnjeg zajedničkog sastanka, da će svako porazgovarati i sa sobom i da ćemo na pravi način odraditi tu utakmicu", optimista je bio Antić, koji je svjestan da će se ovaj meč u mnogome razlikovati od onog odigranog 28. marta u Kostanci, kada je njegov tim sa 3:2 pobijedio Rumuniju, tadašnjeg selektora Viktora Picurke.


U međuvremenu, Rumuni su izgubili sve šanse da se domognu Južne Afrike, ali su dobili novog vođu, mladog stručnjaka Razvana Lučeskua, koji je ekipi vratio ponos.

Još jedna stvar bitno se izmijenila u odnosu na susret u Rumuniji: "orlovima" su krila sada opterećenja činjenicom da ih 90 minuta dijeli od plasmana na Mondijal. To bi mogao da bude najveći protivnik pred prepunom "Marakanom".

"Za protivnika imamo ekipu sa dosta talenta, ali sam siguran da imperativ pobjede neće umanjiti našu sposobnost da pokažemo još jednom sebi da smo reprezentacija koja zaslužuje da iz Beograda ode na Svjetsko prvenstvo", uveren je Antić da će njegovi igrači na pravi način doživjeti važnost utakmice i da će pod pritiskom odigrati najbolje što znaju.

"Imamo još jednu lijepu priliku da pokažemo kakvi smo! Veći sam optimista sada, nego što sam bio kada smo se okupili", rekao je Antić, koji je u Kovilovu spremao postavku sa dva špica.

"Želim da igrači večeras legnu u krevet mirno, sa idejom u glavi", dodao je selektor Srbije.

Meč na "Marakani" sudiće kiparski arbitar Kostas Kapitanas, koji u karijeri nema iskustva sa SP i EP, a do sada je sudio uglavnom mečeve Kupa/Lige UEFA, odnosno Lige Evrope.

GRUPA 7

10. oktobar: Srbija - Rumunija, Francuska - Farska Ostrva, Austrija - Litvanija.

14. oktobar: Litvanija - Srbija, Francuska - Austrija, Rumunija - Farska Ostrva.

1. Srbija 8 6 1 1 - 19
2. Francuska 8 4 3 1 - 15
3. Austrija 8 3 2 3 - 11
4. Litvanija 8 3 0 5 - 9
5. Rumunija 8 2 3 3 - 9
6. F. Ostrva 8 1 1 6 - 4

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC