• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lučesku: Navijaću za "orlove" na Mundijalu

Selektor Rumunije Razvan Lučesku poželio je reprezentaciji Srbije da se tek poslije meča sa Litvanijom u srijedu plasira na Svjetsko prvenstvo.

 Lučesku: Navijaću za "orlove" na Mundijalu Izvor: MONDO

On je za subotu uveče na Marakani (20.30 časova) najavio igru na "pozitivan rezultat", u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Mundijal u Južnoj Africi.

"Zadovoljni smo što ćemo pred punim stadionom igrati protiv Srbije. Znamo da igramo fudbal, želimo da nastavimo niz dobrih igara i u Beogradu očekujemo pozitivan rezultat", istakao je Lučesku na konferenciji za novinare.

Podmlađena ekipa Rumunije neporažena je na posljednje četiri utakmice, a Lučesku kaže da tek očekuje da njen kvalitet dođe do izražaja.

"Mi gradimo tim i pozitivnu atmosferu. Doveli smo mlade igrače u A selekciju i na njima je da opravdaju poziv. Potrebno je i strpljenja, ali činjenica je da smo prethodne utakmice odigrali na visokom nivou".

Lučesku je dodao da nema dileme oko sastava tima i najavio da će Rumunija pokušati da iskoristi euforiju i eventualne greške fudbalera Srbije.

"Nadam se da Srbija poslije subotnje utakmice neće slaviti odlazak na Mundijal, nego da će plasman izboriti pobjedom nad Litvanijom. Navijaću za Srbiju na Svjetskom prvenstvu svim srcem".

Na pitanje rumunskog novinara, na koji način Srbija, uprkos teškoj finansijskoj situaciji uspjeva da "proizvede" uspješne sportiste, posebno fudbalere, Lučesku je ocijenio da je za to najzaslužniji mentalitet.

"Srbija je dala mnogo kvalitetnih igrača svjetskom fudbalu, ali su rumunski klubovi ipak uspješniji od srpskih. Međutim, oni imaju jake individualce, koji su donijeli dobre rezultate reprezentaciji", zaključio je Lučesku.

"Orlovi" vode na tabeli Sedme grupe sa 19 bodova i ako pobijede Rumuniju obezbijediće nastup na Svjetskom prvenstvu.

Francuska je druga sa 15 bodova, Austrija treća sa 11, a Litvanija i Rumunija slijede sa devet.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC