• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon: Nismo poletjeli...

Crvena zvezda je uvijek Crvena zvezda. Kad je mnogi otpisuju, kad je "ranjena", ona je tada možda i najopasnija.

 Pižon: Nismo poletjeli... Izvor: MONDO

To je pokazao i početak superligaškog takmičenja, na čijem je čelu upravo renovirana Crvena zvezda. Oni kojima je Zvezda na srcu, konačno se smiju. Poslije dve sušne sezone, previranja, turbulencija, ali i velikog finansijskog duga koji teško da će u skorije vrijeme biti anuliran, fudbaleri Crvene zvezde uspjeli su da se izdignu i da "povedu kolo".

Kada je postavljen za trenera Vladimir Petrović Pižon nije obećavao trofeje, već stvaranje novog tima. Ni sada mu se stav nije izmijenio.

"Rekli smo pred početak sezone i ostajemo pri tome. Radimo, igramo, nastojimo da budemo bolji, pa ako bude i sreće...", kaže Pižon za zvaničan klupski sajt.

Pauzu u prvenstvu zbog obaveza reprezentacija, Crvena zvezda će iskoristiti za odigravanje prijateljskog meča protiv Levskog u Sofiji. Biće to trenerski duel dvojice prijatelja - Pižona na klupi Zvezde i bivšeg stratega crveno-bijelih Ratka Dostanića, koji sada trenira Levski.

"Bez obzira što je riječ o prijateljskoj utakmici, što sa bugarskim klubom imamo lijepe odnose i što, na kraju, na njihovoj klupi sjedi moj prijatelj Ratko Dostanić, igraćemo ozbiljno, kako dolikuje Zvezdi. Naravno, najvažnije je da se niko ne povrijedi, ali - niko ne voli da gubi, pa ni u prijateljskim susretima", poručuje trener Zvezde.

Utakmica protiv Levskog biće prilika da rezervisti i neki igrači koji su u drugom planu natjeraju Petrovića da ozbiljnije razmišlja o njima. Na utakmici protiv Poleta (0:0) nisu ga u to ubijedili.

"Iskreno, oni su se protiv Poleta obrukali. Ni golovima, ni igrom nisu prikazali ništa od onog zbog čega su došli u Crvenu zvezdu. Treba da shvate da moraju da promijene taj odnos, u suprotnom je sve gubljenje vremena. Evo, sad u Sofiji imaju drugu šansu...", rekao im je trener.

Igrači i trener Zvezde neće moći da uživo posmatraju meč Srbije i Rumunije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ali, u mislima će biti uz "orlove" i naciju koja priželjkuje veliki uspjeh - plasman na Mundijal.

"Naš državni tim čeka teška utakmica, mnogo teža nego Rumune. Naše komšije su došle u Beograd bez ikakvog opterećenja. Odavno su izgubili sve šanse za plasman na Mondijal, ali promijenili su selektora, napravili dva-tri dobra rezultata i u Beogradu nemaju šta da izgube. Ipak, vjerujem u naše igrače. Vidim da su ozbiljni, da iako se oko njih stvara atmosfera da je sve gotovo znaju da nije tako. Uz spektakularnu atmosferu na stadionu koji uvijek ima neku specifičnu vezu između publike i igarača na terenu i na kojem nijednom protivniku nije lako da igra, vjerujem da možemo da ostvarimo rezultat koji svi priželjkujemo", kaže Petrović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC