• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama do poslednje sekunde, Siti u 92!

Autor mondo.rs

Kakav finiš na "Etihadu" i kakva kazna za Sevilju. Nije pobedio Junajted, nije pobedio Juventus, nije pobedio Real, ali jeste Volfsburg, jeste Atletiko, jeste Galatasaraj, jeste Malme...

Smejali smo se, pomalo i rugali, pitali kuda ovo ide i gde su granice.

Sve to kada je Mančester junajted za 19-godišnjeg Antonija Marsijala platio Monaku 55 miliona evra, uz dogovorene bonuse koji bi cenu mogli da podignu na 80, a njihov gradski rival Mančester siti vratio Kevina De Brujnea na Ostrvo plativši Volfsburgu 74 miliona evra.

Dakle, ako Marsijal nastavi ovako da daje golove, ispostaviće se da će biti plaćen svih 80 miliona, pa onda možemo reći da je u Mančesteru potrošeno 154 miliona na samo dvojicu igrača, napadača i ofanzivnog vezistu.

Previše?

Pa, ako pogledate rezultate večeranjih mečeva u Ligi šampiona, na kraju, može da se ispostavi i da to nije bilo skupo.

Marsijal je u Moskvi prvim golom za Junajted u Ligi šampiona, a šestim u svim takmičenjima (u tri asistencije) spasao slavni klub poraza od CSKA Moskve, poraza koji bi možda značio i ispadanje u prvoj fazi – 1:1, jedva!

Jedva, iz ugla neubedljivog menadžera Luja van Gala, kojem nije išao naruku ni drugi rezultat u grupi: Volfsburg – PSV 2:0, koji bi eventualni poraz "đavola" samo učinio tragičnijim.

Nešto kasnije, kada se šampion Engleske na svom stadionu grčevito branio da ne doživi drugi poraz u dva meča u Ligi šampiona, posle onog na otvaranju Lige šampiona u duelu sa Juventusom (1:2), sevnula je kontra "građana" koju je staloženim udarcem levom nogom iskosa sa desne strane De Brujne pretvorio u pobedu u 92. minutu.

Nezasluženu, ako se pogleda tok meča i kako su ekipe igrale, ali... Siti – Sevilja 2:1!

Jedva!



Uz asistenciju na gostovanju Borusiji u Menhengladbahu, čime je započet preokret do 1:2, De Brujne je ponovo izveo presudan potez na utakmici, a računajući i mečeve u Premijer ligi on već ima šest golova i sedam asistencija u svetlo plavom dresu i ekspresno se isplaćuje Manuelu Pelegriniju, kojeg je Unai Emeri večeras nadmudrio u svim elementima, ali nije imao sreće na kraju.

Siti je izjednačio iz rikošeta, autogolom Adila Ramija, a onda primio pogodak iz kontre, kada je malo naivno pojurio ka pobedi u veoma, veoma neizvesnoj grupi u koj je Juventus 90 i kusur minuta kucao na vrata Borusije i nije ih otvorio u Torinu – 0:0.

U meču večeri – kiša! Ali, ne kiša golova... Već konstantan pljusak na "Parku prinčeva" gde je Pari Sen Žermen više želeo pobedu, više napadao, više šutirao, više radio, ali umalo stradao iz jedne kontre koju kapiten Reala večeras, Kristijano Ronaldo, nije pretvorio u 0:1.

Ipak 0:0.

Sve postignute golove večeras možete pronaći u "UŽIVO" sekciji izveštaja.



KONAČNI REZULTATI!

Grupa A

Malme - Šahtjor 1:0
/Rozenberg 18/

Pari Sen Žermen - Real Madrid 0:0

TABELA: Real 7, PSŽ 7, Malme 3, Šahtjor 0.

Grupa B

CSKA - Mančester junajted 1:1
/Dumbija pen 15 - Marsijal 65/

Volfsburg - PSV Ajndhoven 2:0
/Dost 47, Kruse 57/

Tabela: Volfsburg 6, Junajted 4, CSKA 4, PSV 3.

Grupa C

Atletiko - Astana 4:0
/Saul 23, Martinez 29, O. Tores 63, Dedečko ag 90/

Galatasaraj - Benfika 2:1
/Inan pen 19, Podolski 33 - Gaitan 2/

Tabela: Atletiko 6, Benfika 6, Galatasaraj 4, Astana 1.

Grupa D

Juventus - Borusija Menhengladbah 0:0

Mančester siti - Sevilja 2:1
/Rami ag 37, De Brujne 90+2 - Konopljanka 30/

Tabela: Juventus 7, Siti 6, Sevilja 3, Menhengladbah 1.

Važno: U 4. kolu sastaće se isti timovi, samo će zameniti domaćinstva.



TOK UTAKMICA:

GOTOVO JE!

90+2 - KAZNA! KAZNA! KAZNA! Sevilja je surovo kažnjena. Mančester siti je u 92. minutu preko skupo plaćenog De Brujnea stigao do pobede, druge ove sezone u Ligi šampiona posle startnog poraza od Juventusa kod kuće. "Građani" su dali gol iz kontre u trenutku kada je Sevilja gradila napad za gol...

...kakva kazna! Nadigrani Siti se vraća u borbu za osminu finala.



90+2 - PANIKA U ISTANBULU! Nakon što Galata nije iskoristila nekoliko šansi za 3:1, umalo autogol. Šejđu je visoko skočio na centaršut iz prekida i skoro zatresao svoju mrežu... Samo korner, kao nagrada za sve na stadionu.

Panika traje...

90+1 - Prekid u Parizu. Neki pametnjaković je utrčao na teren. Nije poznato šta je želeo da uradi, ali je na vreme izveden napolje. Verovatno do obližnje policijske uprave.

90 - Gol tamo gde je najmanje važno. Na "Kalderonu". Dedečko je pogodio pogrešnu mrežu, pa ćemo ga pitati - 'de dečko!?

79 - "Visi" gol u vazduhu u Mančesteru. Na strani na kojoj je Hart. Posle sjajnog solo prodora Kron-Deli je tukao sa 16 metara, tik pored gola. Siti možda neće izgubiti, rezultat je takav da ima šansu i da pobedi, ali je prema svemu viđenom do sada - nadigran!

77 - Kolarov je na terenu za Siti. Naš as bio je povređen ove nedelje i bilo je pitanje da li će biti u kombinaciji za utakmicu.

74 - "Etihad" drhti. Rezultat je 1:1, ali je Sevilja bolja. Ibora i Gameiro umalo da donesu novo vođstvo Špancima!



73 - KAKVA ŠANSA ZA REAL!

PSŽ je napadao i napadao, Blan napravio ofanzivne izmene, Ibra je bio blizu gola, a onda munjevita kontra Reala, pas u prostor za Ronalda koji je tukao volej udarcem iskosa sa leve strane, možda nekih 7, 8 metara od Prata i - promašio za 10-ak centimetara!

Uzdasi na "Parku prinčeva".

67 - STATIVA! Malme ne uspeva da završi Šahtjor. Trojica igrača zakasnila su na centaršut s desne strane, koji je na kraju završio na okviru gola.

65 - GOL U MOSKVI! Moraćemo da menjamo sliku - nije više tolika drama, mada daleko od toga da Junajted sa aktuelnih 1:1 ima sve u svojim rukama! Uglavnom, Marsijal je posle 45 bačenih minuta uspeo posle 20 minuta igre u nastavku da poravna. Bila je to lepa akcija celog tima, a...

...samo minut ranije, De Hea je novom magičnom odbranom sprečio da bude 2:0! Šta je fudbal... Eremenko je lagano prošao kroz obranu "đavola" i opalio s ruba šesnaesterca, ali je Španac imao poslednju reč.



Par sekundi kasnije, centaršut sa desne strane i "diving header" Marsijala, koji se iskupio za igranje rukom i penal koji je skrivio.



63 - U MADRIDU 3:0. Ovog puta Oliver Tores iz kontre. Lep lob na pas Gabija...

57 - KRUSE! Bivši igrač Borusije Menhengladbah, sad as Volfsburga izgleda da potvrđuje pobedu nad Ajndhovenom. Lepo je reagovao na centaršut i razgalio domaće navijače.



57 - Da malo pohvalimo Juve. Kontru 4 na 4 upropastio je Pogba, ali se potom izborio za posed na 20 metara od gola, lob pasom preko odbrane uposlio Moratu, koji nije imao samopouzdanja da taj pas "hvata" iz prve, primio je loptu i probao da šutira, ali je tada već bilo kasno - blok!

Malo potom tukao je Pogba sa distance, ali je Comer to uspeo da skine... Pojačava Juve.

56 - Grafički prikaz šansi koje je stvorio Junajted u prvom poluvremenu u Moskvi. Impresivno!



55 - Aj, aj, aj, aj... Đurđić promašuje penal u Malmeu! Tačnije, brani mu Pjatov. Šutirao je mlako. Hit napadač od prošlog leta, Norvežanin Berget istrčao je ispred Srne na centaršut s desne strane, kapiten Šahtjora povukao ga je s leđa i imao sreće da prođe samo sa žutim kartonom, a Đurđić je potom propustio priliku da možda i reši meč.

54 - Zanimljivost - u Torinu posle skoro sat vremena igre JEDAN JEDINI šut u okvir gola. Gola Borusije, koji je Comer odbranio.

51 - BULUT!? Sa tri metra promašio je igrač Galate gol, tj. uspeo da pogodi Sezara. Galatasaraj je daleko bolji od Benfike, ali je i dalje samo 2:1. Aktivan rezultat... Benfika ima dve pobede u dva kola.



50 - Juve navaljuje na gol Gladbaha, za sada bez pravog udarca. U napadu su Morata i Mandžukić, možda će Alegri nešto menjati.

50 - SNAJDER! Stativa... I dalje ima baruta u tom majstoru fudbala. Tukao je Snajder, ali je Sezara, njegovog bivšeg saigrača iz šampionskih dana Intera, spasio okvir gola.

48 - Benfika je počela žustro, Gaitan za Žonasa, udarac igrača Benfike, ali Urugvajac na golu Galate hvata živu loptu u maniru NFL "vajd risivera".

47 - GOL! PRVA PRAVA ŠANSA U VOLFSBURGU!

"Vukovi" vode, golom Holanđana protiv Holanđana. Bas Dost našao se na pravom mestu posle šuta Krusea i odbrane Džerona Cojta. Samo je ćušnuo loptu u mrežu za 1:0.

46 - Počela su druga poluvremena!



43 - U Parizu "show" krade Marselo, koji igra sjajno i centralna je figura meča, ali nema golova.

ZVANIČNO: Nije gol Bonija, već autogol Ramija. Kao što smo najavili... Evo i zbog čega!



42 - U međuvremenu, Malme je imao veliku šansu za 2:0, ali... Ništa.

37 - RIKOŠET! Prednost Sevilje trajala je sedam minuta na "Etihadu", a iako je gol pripisan Boniju, bio je to klasičan "rikošet" i autogol Ramija, kojeg je Boni pogodio sa pola metra i od njegove noge lopta se odbila u mrežu.

Svemu je prethodio maestralan potez, tj. dribling Turea, koji se našalio sa Kolodzejčakom, potom uposlio Sterlinga, čiji je volej Riko odbranio, ali tako da je lopta pala na nogu Bonija, ovaj probao da je zahvati iz prve i uspeo, ali tako da bi pogodio aut - da nije pogodio Ramija - 1:1!

*napomena: Dok UEFA na svom sajtu bude držala Bonija za strelca i mi ćemo, iako je autogol u pitanju.

33 - PREOKRET! Galata se nije uplašila posle gola Gaitana u 74. sekundi. Brzo izjednačenje i još brže vođstvo. Dugu loptu u prostor, iskusni i vešti Podolski rešio je potezom sa malih terena - "špicarojkom" kroz noge Sezara - 2:1! Galama!

30 - Pohvalili smo Konopljanku, pohvalili smo Sevilju - 0:1 NA ETIHADU! Posle stative, Španci su stigli do vođstva. "Građani" u kanalu, kao i njihove komšije "đavoli". Sabijenu ekipu Manuela Pelegrinija, crveni iz Sevilje otvorili su "tika-taka" akcijom koja je trajala i trajala i bila završena lepim pogotkom Ukrajinca.



29 - ATLETIKO 2:0! (Nije da vam nismo rekli "iz keca u kec i 2+ prvo poluvreme) Strelac Džekson! Sjajno se snašao Kolumbijac u gužvi u kaznenom prostoru Astane, koja deluje potpuno pogubljeno.



25 - SREĆA ZA SITI! Dupla šansa za Sevilju, prvo stativa posle udarca Konopljanjke, a onda i fantastična odbrana Harta, nakon kornera i skoka istog igrača, koji se sjajno "kapira" sa Krikovjakom. Sevilja tvrd i organizovan tim.

25 - Prozivke na "Etihadu".


23 - ATLETIKO VODI! Bilo je pitanje vremena, ali sjajan, sjajan gol Saula, petom, van balansa, dok mu je lopta išla iza leđa. U stilu Lakazeta prethodne večeri.



23 - U Moskvi hladno. Standard.




19 - PENAL ZA GALATU! Opravdano. Almeida je krenuo u blok udarca sa 16 metara klizećim startom, ali mu je lopta ostala iznad glave i rukome je zaustavio loptu, posle čega je Inan namestio loptu na kreč i rutinski pogodio mrežu - 1:1.

18 - MALME VODI! Gol Rozenberga u duelu dva tima koji nemaju ni bod do ovog kola. To je, svakako, borba za Ligu Evrope a trenutno su "Švedi" bliži tom cilju od Ukrajinaca.



15 - GUBI JUNAJTED! De Hea je umalo, posle sjajne intervencije u 14. minutu, u 15. sprečio CSKA da povede iz penala, odbranio je udarac Eremenku, ali je lopta pala pravo na nogu Dumbiji, koji je postigao treći gol u sezoni u Ligi šampiona.



Penal je skrivio Marsijal.

14 - DE HEA! Kakva odbrana golmana Mančestera, Mario Fernandez prošao je po desnoj strani, prebacio driblingom Marsijala, koji je igrao rukom, ali je bek CSKA bio u gol šansi, pa se nije bunio, več je šutirao snažno, pod prečku, De Hea je to prebacio preko prečke!

Međutim, sudija Velasko je naknadno dosudio penal!?

13 - Fudbaleri Mančester junajteda tražili su penal posle starta nad Marsijalom u šesnaestercu, ni govora. Sudi Velasko iz Španije.

9 - Navas je probao "suvim listom" da pogodi rašlje gola svog bivšeg kluba, bio je malo neprecizan, dok na "Kalderonu" Atletiko pritiska ka golu Erića od prvog minuta, Martinezu i Karasku se baš igra fudbal večeras!

8 - U međuvremenu, dok Benfika napada, Sabri i Podolski se svađaju.

7 - Na "Parku prinčeva", pošto to možemo da gledamo "live", Real je imao nekoliko opasnih akcija, bez prave završnice, posle čega se PSŽ malo oslobodio, imao i korner i potom akciju za Ibru, koji je bio u ofsajdu.

2 - BENFIKA VODI!

Fudbaleri Galatasaraja iskoristili su paklenu atmosferu koju su kreirali navijači tog kluba u Istanbulu, tako da su posle par desetina sekundi primili gol. Prekid, brz nastavak meča, Gaitan je poslao u Bosfor jednog čuvara (nismo videli kog) i onda bocnuo loptu preko Muslere - 0:1.



Gaitan odavno nije trebalo da igra za Benfiku, ali ga nekim čudom niko nije pazario. Zato ga sada gledaju skauti Mančester junajteda, jer Luj van Gal hronično nema koga da stavi u igru na sredini terena, tu su samo Švajnštajger, Karik, Erera, Šniderlan, Felaini, Lingard, povremeno Blind, pa povremeno i ofanzivni Mata. "Tanki su".

Bio je ovo treći gol Nika Gaitana u tri utakmice ove sezone. Ako ode na zimu, Benfika nema šta da traži u nokaut fazi, ako pre toga prođe dalje. Bio je to najbrži gol Benfike u Ligi šampiona.



20.45 - Počelo je! Rekli bismo svuda, ali imamo samo dva TV-a, pa gledamo "multi" na Areni i ono što ide na RTS.

20.43 - Na osam stadiona, u osam gradova, širom kontinenta, od Moskve do Mančestera, talasa se "mušema". Uskoro počinje, a mi ovde moramo da gasimo muziku i nadamo se da nismo mnogo omašili sa predlozima za "kladžu", biće dobro da nas neko i sutra čita :)

20.39 - VIP gost na "Parku prinčeva" - Ronaldo. Pravi.



20.28 - Juventus: Bufon - Aleks Sandro, Barzalji, Bonući, Kjielini - Kedira, Markizio, Pogba, Kuadrado - Mandžukić, Morata. Borusija: Zomer - Korb, Kristensen, Domingez, Vent - Daud, Džaka, Traore, Jonson, Štindl - Rafael.



20.27 - Mančester siti: Hart - Zabaleta, Otamendi, Mangala, Sanja - Ture, Fernandinjo, Navas, De Brujne, Sterling - Boni. Sevilja: Riko - Tremulinas, Rami, Kolodzejčak, Koke - Krikovjak, Ibora, Banega, Vitolo - Konopljanka, Gameiro.

20.25 - Sastav Junajteda: De Hea - Valensija, Džons, Smoling, Roho - Erera, Šniderlan, Švajnštajger, Lingard - Runi, Marsijal. CSKA počinje sa ovih 11: Akinfejev - Fernandez, Ignjaševič, Vasili Berezutski, Šenikov - Vernblum, Tošić, Džagojev, Eremenko - Musa, Doumbija.

20.24 - U sastavu Malmea su i Vladimir Rodić i Nikola Đurđić, dok u sastavu Astane nema standardnog u prva dva kola, Nemanje Maksimovića.

20.23 - Sastav Pari Sen Žermena: Trap - Orije, Tijago Silva, Markinjoš, Maksvel - Verati, Tijago Mota, Di Marija, Matuidi - Kavani, Ibrahimović. Jaki su! Vidi se odmah da Blan nije imao ni upola problema kao njegov kolega Benitez.

20.22 - Sastav Reala: Navas - Danilo, Varan, Ramos, Marselo - Kros, Kasemiro, Lukas Vaskez - Isko, Ronaldo, Hese. Jasno vam je u kakvim problemima je Benitez, ne može da računa na Benzemu, Bejla, Modrića, Karvahala...



20.19 - Ako nam dozvoljavate, podelili bismo s vama nekoliko saveta za slučaj da ste kladioničari. Kolega Bogunović kaže Atletiko iz keca i 2+ prvo, CSKA - Junajted gol-gol, Galata - Benfika X2, Juve kec i 2-3 gola.

Kolega Janković kaže Volfsburg "kec", Siti - Sevilja gol-gol, Juve - Borusija više golova drugo poluvreme.

20.18 - Pročitajte najavu mečeva večerašnjeg programa.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC