• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostarski derbi, za pamćenje!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Predstavnici Veleža i Zrinjskog najavili utakmicu za pamćenje, navodeći kako je pobjeda važna i jednima i drugima. Pozvali su navijače da ih prate u što većem broju uz civilizirano i sportsko navijanje.

Za gradski derbi između mostarskih Veleža i Zrinjskog, koji će se sutra održati na stadionu "rođenih“ u "Vrapčićima" s početkom u 14:30 časova, sve je spremno.

Predstavnici dvaju klubova na konferenciji za novinare u Sportskom Savezu Grada Mostar danas su najavili utakmicu za pamćenje, navodeći kako je pobjeda važna i jednima i drugima. Pozvali su navijače da ih prate u što većem broju uz civilizirano i sportsko navijanje, te mostarskom derbiju vrate sportski duh čitavog grada.

PREMIJER LIGA BIH - 13. KOLO

subota:

Mladost - Sarajevo (13:30)

Olimpik - Drina (14:30)

Sloboda - Travnik

Vitez - Rudar Prijedor

Velež - Zrinjski

Radnik - Slavija

Borac - Široki Brijeg (17:00)

nedjelja:

Željezničar - Čelik (14:30)

TABELA: Sloboda 25, Zrinjski 23, Sarajevo 22, Široki Brijeg 22, Radnik 22, Slavija 20, Čelik 19, Željezničar 17, Mladost 16, Olimpik 13, Travnik 13, Vitez 13, Rudar Prijedor 12, Borac 12, Velež 7, Drina 6.

Trener Zrinjskog Vinko Marinović je kazao kako prema tabeli možda nekima i ne izgleda da će sutrašnji derbi biti težak u tolikoj mjeri u kolikoj zaista jeste, jer Velež je na samom dnu tabele dok je Zrinjski u vrhu, ali da je na terenu priča sasvim drugačije.

"Očekuje nas teška utakmica, derbi koji je uvijek pun naboja, pun neizvjesnosti. Takvu utakmicu sigurno očekujemo i sutra. Možda kad pogledamo tabelu to izgleda drugačije, međutim, u derbi utakmicama to ne mora značiti ništa, jer to su utakmice u kojima igrači igraju sto odsto i u kojima neke sitnice odlučuju o pobjedniku. Sitni detalji ili inspiracija nekog igrača, tako da će ovo sigurno biti neizvjesna utakmica do samoga kraja", kazao je trener Marinović.

Trener Veleža Dragan Kanatlarovski je naglasio kako je njemu ovo zapravo prvi derbi, ali da je iz razgovora sa igračima, te stanju koje vlada u gradu vidi da to nije jedna obična utakmica.

"Ja sam se uvijek zalagao da bude fer i da igrači na terenu pokažu najbolje što mogu pa neka pobijedi ko je najbolji. Ova utakmica za nas je posebna, ne samo zbog bodova nego da nam odredi i dalji tok usmjeravanja. Od ove utakmice puno toga zavisi, jer mi se nalazimo na samom dnu tabele iako mislim da Velež to ne zaslužuje. Zrinjski je kvalitetan stav koji je u samom vrhu bh. fubala, ali kako je kolega kazao to ništa ne mora značiti. Mi imamo puno kadrovskih problema, ali sam siguran da će svi koji izađu na teren dati sve od sebe jer ovo je za nas prekretnica. Znam da će biti jako teško ali vjerujem da možemo obradovati naše navijače pobjedom", pojasnio je trener Veleža.

Stoga je i kapiten Zrinjskog Pero Stojkić kazao da će sutrašnja utakmica biti jako teška, ali kako ističe Zrinjski je maksimalno spreman. Spremnosti i srca za sutrašnji susret u "Vrapčićima" ne manjka ni "rođenim", jer kako je poručio kapiten Veleža Darko Maletić svi koji izađu na teren daće svoj maksimum.

"Svi smo svjesni da nas sutra čeka izuzetno teška utakmica protiv jedne odlične ekipe koja je do prije dva tri kola bila na prvom mjestu. Svi smo svjesni gdje se nalazimo, kakva nam je trenutna situacija . Siguran sam da ćemo sutra svi dati sto odsto svojih mogućnosti na terenu i nadam da ćemo pobjedom krenuti prema vrhu", poručio je kapiten Veleža.

Pozvao je sve navijače da ih na stadionu u "Vrapčićima" sutra svojim fer i sportskim navijanjem podrže u što većem broju i pokažu sportski duh koji vlada u gradu na Neretvi.

No, iz sigurnosnih razloga, policija će osiguravati ovaj događaj, te pratiti 250 "Ultrasa" koji će autobusima ispred stadiona "Pod Bijelim brijegom" krenuti do "Vrapčića", kako bi navijali za svoj tim.

Predsjednik Sportskog Saveza Grada Mostar Hasan Šišić je poželjevši sreću i jednom i drugom timu kazao kako vjeruje da će ovaj susret proći u pravom sportskom duhu te da će pobijediti onaj ko bude bolji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC